Taxisblokád “újratöltve”?

Budapesti, személyszállításra szakosodott szakmai és érdekvédelmi szervezetek kilátásba helyezték, hogy amennyiben a Főváros Közgyűlése a számukra elfogadhatatlannak ítélt új taxis rendeleteket nem vonja vissza (?), vagy azokat nem hajlandó módosítani, úgy szerzett jogaik érvényesítése végett 2012. június 4.-én délután (v.ö.: Trianon) mintegy ezer taxi fog Budapest főútvonalain lépésben haladni (demonstrálni), ezzel gyakorlatilag egy napra megbénítva Fővárosunk közlekedését.

Jómagam pontosan emlékszem arra, hogy az 1990-es taxisblokád idején – a betegek zavartalan ellátásának érdekében, mezei-és földutak ismerőjeként – a Bajcsy Kórházba és a Kórházból miként “csempésztem” be és ki az ügyeletes kollégákat… életeket veszélyeztető hasonló szituációt betegeim nevében határozottan visszautasítok!

A jelenleg – a taxisok blokádfenyegetése közepette – a Főváros és az illetékes érdekképviseletek között zajló tárgyalások kimenetelét megjósolni nem óhajtanám, annyit viszont engedtessék megállapítanom, hogy a szocialista kormányok regnálása idején “színtelen-szagtalan” szakszervezetek rejtélyes okokból kifolyólag nemzeti kormányzás alkalmából válnak színessé és szagossá.

“Ne ítélj, hogy ne ítéltess”, ezért ezt jelen eset kapcsán sem teszem. Számítógépem birtokában van viszont egy tavaly megélt taxis kalandom nyomán született, igen tanulságos levél, melyet alább – jogi következmények megelőzésének okán – az érintett taxitársaság nevének mellőzésével teszek közzé.

Taxi

.