Képviselő-testületi ülés 2013. november

Rákosmente Önkormányzatának 2013. novemberi testületi ülése békében és rendben zajlott egészen addig, amíg a “Javaslat a közösségi együttélés alapvető szabályairól…” szóló előterjesztés napirendre nem került. Ez a rendelet-tervezet egy, a Testület által már fél évvel ezelőtt elfogadott, a közterületeinket életvitelszerűen használókat a Budapesten kellő mennyiségben rendelkezésre álló hajléktalan-szállók irányába terelő rendelet módosítása.

Az arra rászorulókat Rákosmentén párját ritkító gondossággal látjuk el. Ezt a XVII. kerületi baloldali pártok képviselői – akik egyébként egyetlen, a hajléktalanoknak történő ételosztás alkalmából sem segítettek – is pontosan tudják. Ezért mellbevágó az a süvöltő demagógia, ahogy a kerületi, három tagú szocialista frakció a “Közösségi együttélés szabályaihoz” viszonyul. Lássuk be: minden kétséget kizáróan sajátos jelenség az, amikor egy – hangsúlyozom: korábban már elfogadott – rendelet módosításának vitája alkalmából a vértolulásos, “szociálisan érzékeny”, koleszterin-dús szocialista indulatok Imre Kertész- idézetekben csúcsosodnak ki.

A Képviselő-testület mai ülésén fenti rendelet-módosítás okán tüzet okádó szocialistáknak valami miatt nem tűnt fel, hogy az a két önkormányzati képviselő, aki évtizedek óta, tanult mestersége mellett, hivatásszerűen foglalkozik az éhezők, a rászorulók, a hajléktalanok ellátásával, ebben a “vitában” nem vett részt, nem szólalt fel. Szabó Tiborné (KDNP) és dr Bényi Zsolt (Fidesz) számára az elesettek, a nincstelenek, a végveszélyben lévők segítése és nem a területileg illetékes MSzP fröcsögése az igazi kihívás.

2 hozzászólás

  1. Ferenc szerint:

    Szeretném a hajléktalanok ne a XVII kerület és X. kerület között elterülő kiserdőbe rakjanak házakat vagy a vasútvonal mentén alakítanának ki kalyibákat, ahogy 2011-2012 is tették.

    • dr Fenke Ferenc szerint:

      Kedves druszám, Ferenc!
      Felvetéseit, gondolatait köszönöm, azokat továbbítani fogom az illetékeseknek.
      Kérem, tiszteljen meg figyelmével máskor is.
      Üdvözlettel
      dr Fenke Ferenc