Előkert program

Mint arról a Polgármesteri Hivatal Közleményt is kiadott, Riz Levente polgármester, országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón számolt be a “Rákosmenti társasházi előkert program” eddigi eredményeiről. A városvezető elmondta, hogy az önkormányzat fontosnak tartja, hogy a helyi civil közösségek is legyenek “fejlesztők”, ők azok, akik a legélesebben látják szűkebb környezetük problémáit. Ezzel a kezdeményezéssel az önkormányzat a civilek kezébe adja a forrást, így a lakóközösségek saját kezűleg szépíthetik környezetüket.

A civil szféra pályázatokon való részvételének ösztönzése céljából a projektek támogatásának mértéke az elszámolható költség 100 %-a. A projekt akcióterületén (Ferihegyi út – Rákos patak – Cinkotai út – Pesti út – Bakancsos utca – Gyökér utca – Földműves utca – Pesti út) elhelyezkedő társasházak környezetében megújult, minőségi zöldfelületek jönnek létre.

A rákosmenti társasházi előkert program keretösszege közel 12 millió forint. Az egy pályázat keretében igényelhető támogatás összege minimum 300.000, maximum 2.500.000 forint. Pályázatot az akcióterületen található társasházak, lakásszövetkezetek, helyi civil szervezetek nyújthattak be.

A projekt keretében sikeres pályázatával a Gyökér utca 29. lakóközössége több, mint 2 millió forintot nyert. Felvételünk (forrás: tizenhetedik.hu) a lakóközösség képviselőinek társaságában, Riz Levente polgármesterrel és Petrőczy Dániel önkormányzati képviselővel, a sajtótájékoztatót követően megejtett bejárás egy pillanatát ábrázolja:

.