Fogadóóra 2013. augusztus

Az augusztus 5.-én tartott fogadóórámon felmerült problémák közül a leglényegesebbek a tízemeletesek (Pesti út 158 – 168) felújítása kapcsán felmerült kérdések, melyeket – hozzászólásaikban reménykedve, a teljesség igénye nélkül – itt és most megosztanék Önökkel:

Az ott lakókat a felújítás kezdete óta zavarja a liftnek a kivitelező által történő állandó használata, a lakásokban az ablakcsere utáni javítások elmaradása, a folyosó végén az ajtók hiánya, a ház színválasztásának elutasított lehetősége, a radiátorok rögzítésének hiánya, az erkélyek falának bádoglemez-borításának ezideig tisztázatlan volta egyaránt.

Bár rendes éves szabadságomat tölteném, fenti “halmaz” birtokában felkerekedtem és személyesen, illetve elektronikus levél formájában felkerestem Fohsz Tivadar alpolgármester urat és Mikó Gergelyt, a felújítás műszaki ellenőrét is.

Fent felvezetett problémakörre adott válaszaikat röviden összegzem:

A lift állandó használatával kapcsolatban megemlítendő, hogy ezt a kivitelező kérte a társasházaktól – így ütemesebben haladnak – de teljes felelősséggel tartoznak az esetlegesen okozott károkért. Az üzembiztos működés érdekében saját költségen beépítenek a liftgépházba egy gépi szellőzést, ez a kivitelezés után is ott marad, emelve a biztonságot. Vállalták, hogy nem folyamatosan használják ( nota bene: erre figyelmeztetni fogjuk őket). Ami az ablakcsere utáni javításokat illeti, azt a tájékoztatást kaptam, hogy mindent ki fognak javítani, de ez nem mindig fér bele egy adott munkanapba. A teraszokon és az ablakok körül festés és hőszigetelés is készül majd. A folyosó végi ajtók hiánya tűzvédelmi előírás. A ház színét Főépítész úr Polgármester úrral történt egyeztetést követően választotta ki és annak idején a közös képviselők ezzel egyetértettek. Minden radiátort biztonságosan rögzítenek majd, a rögzítő szerkezetet most egyeztetik az ablak gyártójával. Ami a bádoglemezelést illeti, minden részlet helyére fog kerülni.

A tízemeletesek felújítása rendben zajlik tehát tovább,

bár – legyen szó 1000, 1 millió, vagy /esetünkben/ közel egy milliárd forintos beruházásról – olyan alkotást létrehozni nem lehet, mely mindig, mindenkor, minden körülmények között, mindenkinek tetszik. Gondolják el viszont azt, hogy milyen képet nyújtott Fő terünk, milyen képet nyújtottak tízemeleteseink akár 5 évvel ezelőtt és – ahhoz képest – mit látunk ma és mit látunk majd holnap?! Tudom és remélem, hogy a mostani – párját ritkító – panel-felújítás minden ott lévő ingatlan értékét növeli és a tulajdonosok javára szolgál… (ne felejtsük el azt sem, hogy “menet közben” sikerült elérni azt, hogy a “nyíló” ablakokból mindenhova, ahol azt akarták, “bukó-nyílókat” telepíttettünk…) Ezen is túl: minden felmerülő kérdéssel kapcsolatban kérem, tájékoztassák a közös képviselőket, akiknek – ha kell – hetente nyílik alkalmuk a kivitelezővel, a műszaki ellenőrrel, a Polgármesteri Hivatal illetékeseivel egyeztetni.

Észrevételeiket köszönöm.


2 hozzászólás

  1. Harányi Ferencné szerint:

    Javaslat: a könnyebb eligazodás érdekében, a ház oldalfalán (falain)- távolról is észrevehetően- házszám feltüntetés.

  2. dr Fenke Ferenc szerint:

    Tisztelt Harányi Ferencné!
    Javaslatát köszönöm, azt a kivitelezőhöz és a műszaki ellenőrhöz továbbítottam.
    Üdvözlettel
    dr Fenke Ferenc