Margit néni 90 éves

A Ferihegyi út 104. egyéni választói körzetem délkeleti csücskében található. Itt, a második emeleten lakik Kulczyczki Margit Jolán, akit 90. születésnapja alkalmából volt alkalmam köszönteni.

Már a helyszínre történő megérkezésem is meglepetéssel szolgált, ugyanis az ünnepelt unokahúga fogadott, akiről rögvest kiderült, hogy évtizedekig a Bajcsy Kórház Sebészeti osztályának dolgozója volt – onnan ismerjük egymást.

Margit néni négy éves korában esett át egy, a csodával határos módon túlélt, de maradandó károsodásokat okozó vírusfertőzésen – a betegség mozgásszervi következményei okán soha nem óhajtott férjhez menni és egész életét közvetlen hozzátartozóinak, rokonainak, szeretteinek szentelte, őket segítette, őket szolgálta ki.

Margit néni – 85 éve viselt neurológiai tünetei, utóbbi évben elszenvedett kéz- és lábtörése ellenére – ma is rendkívül aktív, politikailag tájékozott és Dan Brown-t olvas.

Margit nénivel megbeszéltük, hogy 2023-ban, 100. születésnapja alkalmából ugyanitt, ugyanígy fogom köszönteni.

3 hozzászólás

  1. ostermelomagyar szerint:

    T. Doktor Úr !

    Szeretném megtudni Margit Nénit vajon soron kívül veszik majd fel a magyar kórházak neurológiai osztályára ha beteg lesz.?
    Ugyanis – elég sűrű titkolózás közepette- Kertész Imre “magyar származású ” írót a pécsi neurológián gyógyítják a Berlinben lévő kitűnő német ellátás ellenére.
    Igaz , hogy Magyarországról az utóbbi pár évtizedben jót nem mondott , de elég sűrűn legyalázta magyarságát. Viszont nem kellett sorszámot/ beutalót kérni, hiszen magyar állampolgár , ilyen esetben.
    Németországban , ha én kórházba kerülők jókora számlát küldenek családomnak , mert a Magyar Egészségügyi Biztosító ( OEP) nem fizeti külföldi kórházi ellátásomat.

  2. dr Fenke Ferenc szerint:

    Tisztelt Őstermelő!
    Nem vagyok tisztában a pécsi Neurológiai Klinika várólistájának aktuális helyzetével, mint ahogy azt sem tudom, hogy Imre Kertesz hány hónap várakozást követően és milyen alapon élvezi a magyar egészségügyi ellátást? (Ön tehát nálam lényegesen tájékozottabb.)
    Margit néninek valamivel egyszerűbb a helyzete: Ő rám számíthat.
    Üdvözlettel
    dr Fenke Ferenc

  3. ostermelomagyar szerint:

    T. Doktor Úr!
    Nem tájékozott vagyok , hanem olvasok :WCJ május 5-7 közötti információk között elhangzott , hogy már egy hete Pécsett a neurológiára vették fel Kertész Imrét, rossz egészsége miatt azonnali és ingyenes ellátásra.
    Remélem Margit néni ellátása is azonnali és ingyenes lesz egy jó minőségű kórházban.

    A többi magyar beteg kire számíthat .
    Most hallottam a Bajcsy Kórház Neurológiai és Pszichológiai részlegét is átszervezték, többek között orvoshiány miatt.

    Viszont örömmel hallom a nyugdíjas orvosoknak , ha akarnak nem kötelező nyugdíjba menniük.

    Jobb egészségügyi ellátást a betegeknek és több tiszteletet az orvosoknak