A magyar beteg (66.)

A széles nyilvánosság előtt először a 2001-2002-es választási kampányban volt alkalmam elmondani a magyar egészségügy egészével kapcsolatos aggodalmaimat – utóbb ( gyakorló orvos és amatőr politikusként) egyik kereskedelmi csatornán Mikola Istvánnal, a hivatalban lévő egészségügyi miniszterrel és a volt, illetve a későbbi államtitkárral vívtam TV-vitát, mely vitának 2002. március végén mintegy 2 millió nézője volt.

10-11 év távlatából tekintve fent említett felvétel, illetve a 2004. januári sajtótájékoztatóm gondolatai vegyes érzelmeket keltenek: egyrészt megnyugtat, hogy az akkor elhangzottakból egyetlen szavamat sem szükséges korrigálnom, vagy visszavonnom, másrészt iszonyúan zavaró, hogy A MAGYAR BETEG PROBLÉMÁI UGYANAZOK.

Annak érdekében, hogy a magyar egészségügyért, a magyar beteg érdekében viselt harcomat Nyájas Olvasó ne vélje üldöztetési mániám indukálta magánháborúnak, Archívumomban elhelyeztünk egy friss, a Medicina 2000 Járóbeteg Szakellátási Szövetség által Balog Zoltán miniszter úrnak címzett levelet (“Egészségügyben fennálló foglalkoztatási jogviszonyok”). Kérem, olvassák figyelemmel!

.