Tessék?!…avagy A magyar beteg (65.)

Egyik – alig két hete megjelent – napilapban egészen váratlanul egészen elképesztő hírre bukkantam. A hír – bár botrányos – Tóth Vera és Győzike viselt dolgai, valamint az X-faktor mentorainak távozása okán, vagy egyéb, számomra ismeretlen okból “elsikkadt” és valami miatt nem érte el sem Puzsér Róbert, sem a Népszabadság, sem az Echo TV véleményformálóinak ingerküszöbét.

A hír ekként szól:

“Ez idáig a nyugdíjkorhatárt elérő egészségügyi dolgozók kevesebb mint fele kapta meg az egyedi mentességet a kormánytól. (…) Az államtitkárság április 10.-én juttatta el a kórházvezetőknek az egyedi mentességek elbírálásának eredményét. A döntés előtt az intézményvezetők értetlenül állnak:

- Nem tudjuk, mitévők legyünk, az államtitkárság nem indokolta meg, hogy az érintettek miért nem dolgozhatnak tovább…”

Jómagam tizenkettedik éve folytatok írásbeli és szóbeli szélmalomharcot a mindenkori egészségügyi kormányzattal A magyar beteg – azaz mindnyájunk – érdekében. Velem együtt többször, többen figyelmeztettük az illetékeseket, hogy a jelenlegi körülmények között egyetlen egészségügyi dolgozó sem nélkülözhető az ágazatban, a mostani kormány-döntés tehát a már fennálló humánerőforrás-krízist tovább súlyosbítja. Fel nem foghatom, hogy KINEK AZ ÉRDEKE a magyar egészségügyet a semmibe lökni? Ki az a politikailag korrektnek mutatkozni akaró siketfajd, aki ezt az eszement döntést – a nyugdíjba menendők elküldését – ránk erőlteti? Ki az a döntéshozó, akiben elsőként alakult ki az a téveszme, hogy bebocsátásra váró fiatal, tettrekész, potens szakorvosok és szakorvos-jelöltek tömegei döngetik a különböző egészségügyi intézmények kapuját? Ki és miért dolgozik ellenünk?

Cui prodest?

(E hét elején a Bajcsy Kórház Urológiai osztályának újabb fiatal szakorvosa jelentette be távozását: 2013. június elsejétől havi netto 900.000 forint + nyelvtanulási és albérleti támogatás fejében Dél-Angliában fog dolgozni.)

.