Séta

Tegnap – a hosszúra nyúlt telet búcsúztatandó – nejemmel és gyermekemmel a Rákos-patak mentén épített bicikli – úton tettünk roller- és gyalogtúrát.

A zord idő ellenére számos elszánt futó, gyalogosan és kerékpáron túrázó ifjú – és kevésbé ifjú – honfitársunk döntött úgy, hogy “elég a télből”; négylábú kedvenceiket is sokan hozták világot látni. Szívet- lelket melengető volt a háromkerekű, futurisztikus küllemű gyermekkocsiban helyet foglaló kisdeddel gügyögő fiatal anyuka, metál-pisztácia színű kerékpárján a kilométerekkel – és kilóival – küszködő fiatalember és a kézen fogva sétáló idős házaspár látványa éppúgy, mint a patak partján fontoskodóan tipegő, tavasz-váró gácsér hormondús hápogása.

Mérhetetlenül zavaró volt viszont az, hogy egy psziho-szociálisan “halmozottan hátrányos helyzetű”, életét szemmel láthatólag bodza- és színesfémgyűjtésből tengető, kigyúrt egyed egyértelműen provokatív módon vérfagyasztó küllemű harci kutyáját szájkosár és póráz nélkül a bicikliző, kocogó emberek és szaladgáló gyermekek között “sétáltatja”… a “jelenséget” kellő tisztelettel ajánlom a XVII. kerületi Rendőrkapitányság szíves figyelmébe.

Sétánkat befejezendő választói körzetem közvetlen közelében, a bicikliút mellett létesült “tó” partjáról, vízimadár-távlatból készült képével búcsúzom:


2 hozzászólás

  1. krupánszki teréz szerint:

    Kedves Doktor Úr!

    Színes,élményt nyújtó út-leírásod nagyon kedves,és képzelet inspiráló./az “egyed”leszámításával/

    További szép tavaszt és nyarat kívánok szeretettel:K.Teréz

    • dr Fenke Ferenc szerint:

      Kedves Teréz!
      Az elismerő szavakat tisztelettel köszönöm.
      Bár – élemedett koromban felfedett – “írói vénám” időnként uralhatatlannak tűnő szóbőségre késztet, a blog-műfaj sajátosságai okán írásaim mégis általában nyúlfarknyiak…így külön megtiszteltetésnek tekintem, ha “karcolataim” – rövidségük ellenére – elnyerik tetszésedet.
      Üdvözlettel
      Fenke Ferenc