Makk Marci

Rákosmente évek óta sikerrel rendezi meg óvodásai számára – emlékezetem szerint kezdetektől fogva Koszorúsné Tóth Katalin óvodavezető és önkormányzati képviselő által patronált -, Makk Marci nevét viselő sportnapot. A jeles eseménynek ma is a – kerületünkben legnagyobb tornateremmel bíró – Újlak utcai iskola adott helyet.

A 9 órára meghirdetett eseményre családommal, lelkes szurkolókként, 8 óra 59 perckor  érkeztünk. A küzdőtérre – pontosabban a nézők számára fenntartott, már zsúfolásig telt néhány négyzetméterre – behatolván vált nyilvánvalóvá, hogy az események megtekintése nejem és gyermekem számára valószínűsíthetően nehézségekbe fog ütközni. Az ideális optikai élmény elérése végett kifejtett tevékenységünk közepette keveredtünk ugyan némi szelíd verbális ellenállásba, a végeredmény mégis csaknem tökéletesre sikeredett: nejem eskü terhe alatt állította, hogy egy tupírozott-melírozott és egy kopasz fej között, centiméternyi rést kihasználva hosszú másodpercekig látta a Bóbita Óvoda Őzike csoportjának Andi nénijét, vírusfertőzéséből éppen kigyógyult gyermekem pedig karomon, majd nyakamban ülve csoporttársa zseniális futásának lehetett megfellebbezhetetlen szemtanúja.

Nem a bennem égő, elpusztíthatatlan versenyszellem, hanem a kellő fizikai erő hiánya akadályozott meg abban, hogy 22 kilogramm súlyú, nyakamban ülő gyermekem számára fél órán túl is biztosíthassam a verseny megtekintéséhez szükséges optimális látószöget, így a szervezők számlájára írható halk morgásaim kíséretében egy órán belül elhagytuk a küzdőteret.

Konklúzió: kerületünk nem hogy egy óvodás sportnap, de semmilyen néven nevezendő nagyobb szabású rendezvény befogadására alkalmas fedett hellyel nem rendelkezik. A gazdasági válság a végéhez közeledik, a válságot túléljük,  Rákosmente közössége pedig sportcsarnokért kiált! Erre kerületünkben ideális hely nem egy adatik, az erre való pénzt pedig, ha Isten és Önök is úgy akarják, jövő év őszétől előteremtjük.

A versenyt egyébként a Hófehérke óvoda ifjú sportolói nyerték. Gratulálunk!

4 hozzászólás

  1. proniferi szerint:

    Kedves Ferenc !

    Tökéletesen egyetértek szavaival.

    Makk Marci sportesemény a kerületi óvodások számára egy nagyon jó kezdeményezés , összefogása óvodák között és megméretés a”sportoló” óvodásoknak.

    újlak utcai Általános Iskola a legnagyobb tornaterem ,mégis szűk a versenyzőknek, szülőknek érdeklödőknek.

    Tervbevett sportcsarnok felépítése gondolom gazdasági döntés , melyet a kerület vezetése pénzügyi lehetőségének megfelelően megvalósít.

    Nem érdemes morogni , mert gyerek megkérdezi – miért morogsz Papa – pedig szervezők maximum tévedtek a befogadóképességgel.

    525 téren lévő óvoda most visszavágott és megnyerték a versenyt , gondolom követketzk a Budapesti szint. Gratula.

    • dr Fenke Ferenc szerint:

      Tisztelt Proniferi!
      Kedves szavait – az óvodások nevében is – megköszönve kívánok további kellemes hétvégi pihenést!
      Üdvözlettel
      dr Fenke Ferenc

  2. Titike szerint:

    Tisztelt Főorvos Úr!

    Én két 10 éves fiúcska édesanyja vagyok, akik 2009-ben és 2010-ben szerepeltek a Makk Marcin, sőt mind a kettőt meg is nyerték a Hétszínvirág Óvoda csapatában!
    Tehát tudván tudom milyen az Újlak utcai iskola tantermének befogadó képessége, de ne haragudjon Főorvos Úr, akinek a gyermeke az éppen aktuálisan versenyző csapatok között van, az a legkevésbé sem azzal foglalkozik, hogy mekkora a befogadó képessége a teremnek, mert a szülők például a bordásfalról lógva szurkoltak gyermekeiknek!

    “Konklúzió”-val azért nem értek egyet, mert nem hiszem, hogy sportpályát kellene építeni egy olyan kerületben, ahol van még olyan iskola és óvoda épület, ami eléggé, hogy is mondjam lepusztult állapotban van, és van szakrendelő a kerületben, ahová szintén nem szívesen megy be az ember, mert olyan állapotok uralkodnak benne!

    Üdvözlettel Titi

    • dr Fenke Ferenc szerint:

      Kedves Titi!
      Országos ügyek – rezsicsökkentési aláírásgyűjtés és társai – okán csak most adódott néhány percem egy hónappal ezelőtt írt levelére reagálni.
      Engedje meg, hogy kellő tisztelettel megemlítsem, hogy – írása rövidségéhez képest – elég sok állítása téves.
      Először is: amennyiben – saját példánk okán – gyermekem nem “éppen aktuálisan versenyző”, igenis érdekli őt és kevésbé békés hozzátartozóját, hogy mekkora a teremnek a nézők számára elkülönített “befogadó képessége”… mint ahogy az sem feltétlenül elhanyagolható tényállás, hogy a nézők (szülők) bordásfalról történő lógását az iskola – bár pontosan tudta, hogy a helyhiány okán az elkerülhetetlen – közleményben tiltotta meg.
      Ami a sportpálya (nota bene: csarnok) esetleges XVII. kerületi megvalósítását és – ezzel szemben – az orvosi rendelők pejoratíve említett siralmas állapotának párhuzamba állítását illeti, két dolgot említenék:
      Az egyik az, hogy tévedni méltóztatik, ugyanis létezik Rákosmentén egy kacsalábon forgó, közpénzből ragyogóan “kistafírozott” magánérdekeltségű szakrendelő, melyet – szintén aláírásgyűjtéssel – éppen imént mentettünk meg a XVII. kerület egészségügye számára.
      Valamint: sportcsarnok lesz Rákosmentén, erről a Képviselő-testület márciusi ülésén döntött.
      Őszintén remélem, hogy a csarnokban rövidesen, torkunk szakadtából fogunk Titike nagyszerű gyermekeinek szurkolni!
      Üdvözlettel
      dr Fenke Ferenc