Szabó Tiborné (KDNP) napirend utáni felszólalása 2012.november 22.-én

Tisztelt Jegyző asszony, Polgármester úr, Képviselő társaim, kedves vendégek!

Bizonyára emlékeznek rá, hogy 2011 az Önkéntesség éve volt. Kerületünk is számos programmal csatlakozott a kezdeményezéshez. Nem volt nehéz feladat, hiszen akkor már működött a civil összefogás: árvíz Felsőzsolcán, vörös-iszap katasztrófa Devecseren, Kolontáron. A kerület is a bajbajutottak segítségére sietett: élelmiszerrel, ruhával, bútorral. Aztán eljött az idő, mikor ezekre az adományokra ott már nem volt szükség, de mivel az emberek adakozó kedve megmaradt a szervezők igyekeztek megoldást találni arra, hogy ezeket a dolgokat a kerületi rászorulók részére juttassák el. Aztán Rózsahegyi Péter képviselőtársam akciója a „lom, nem lom” elindított egy folyamatot: az adományra szorulókat összekötni az adakozókkal. Ezt azonban eredményesen csak szervezett körülmények között lehet. Így jött létre a Rákosmenti Adományház Egyesület, mely szervezetet alig néhány hete jegyezte be a Fővárosi Bíróság.

Az egyesület elnöke: Bán Ildikó a Piroska óvoda fáradhatatlan vezetője. Alapító tagjai: Faragó Adrien andragógus, Domokos Zsolt a Pethő Intézet konduktora, Simai László pénzügyi szakértő, Lambert Krisztina, Mógor Krisztina, Tóth Csaba Csongor a polgármesteri hivatal munkatársai civilként valamint Horváth Tamás alpolgármester, Rózsahegyi Péter képviselő társam és én.

Az adományház egyesület a kerületi hajléktalanok és szociálisan rászorulók segítésére kezdeményezte, hogy november 23-tól, holnaptól jövő márciusig 16 alkalommal adjunk meleg ételt. A cél érdekében civilek, egyházak, képviselők vállalták egy-egy főzés anyagi feltételeinek előteremtését. A szervezés és egyéb eszközök biztosítása az egyesület feladata.

A Katolikus Karitasz, a Vöröskereszt, önkéntesek segítenek a zavartalan lebonyolításban.

Adományokat természetben (a főzés alapanyagaira gondolok), pénzben szívesen fogadunk.

Várunk minden segítő kezet péntekenként itt a hivatal előtti parkolóban, 12 órától.

.