Adománybolt

Bár a Ferihegyi út 50. és 70. szám közötti szakaszát választói körzetemtől a 7. számúhoz csatolták, engedtessék elmondanom, hogy e néhány – a Városközponthoz szervesen illeszkedő – ingatlan egyikében megítélésem szerint igen figyelemre méltó tevékenység folyik… ugyanis néhány hónapja a Rendőrséggel szemben, a Ferihegyi út 52. szám alatt ADOMÁNYBOLT működik.

“Ami Önnek felesleges, az mások számára még hasznos, talán nélkülözhetetlen is lehet. Szívesen fogadunk tiszta ruhákat, cipőket, könyvet, játékot, kisbútorokat, ágyneműt, műszaki cikkeket, konyhai eszközöket, dísztárgyakat és bármit, amit Ön szívesen ad.”

Őszinte, önzetlen és tisztességes kérés.

Ottjártamkor – tegnapelőtt – Barna Erika, az Adománybolt “ügyvivője” vezetett végig a zsebkendőnyi helyiség “sikátorain”, ahol gravírozott üvegbögrén és bólogató ventilátoron kívül a legváltozatosabb gyermek és felnőtt ruhaneműk, kifogástalan állapotban lévő diplomatatáska és babaetető egyaránt található.

A kezdeményezés ragyogó, a rákosmentiek érdekében minden lehetséges eszközzel támogatni fogom.

A közhasznú Alapítvány címe: www.egyuttajobbeletert.hu

2 hozzászólás

  1. Lambert Krisztina szerint:

    Kedves és Tisztelt Képviselő Úr!

    Felettébb jó kezdeményezés az Adománybolt, de immáron másfél éve működik a Ferihegyi út 36. szám alatt az ADOMÁNYHÁZ, ahol a rászorulóknak INGYEN adjuk azokat a holmikat, amit az adományozók felkínálnak, illetve behoznak hozzánk! Hozzáfűzném továbbá, hogy az ADOMÁNYHÁZ egyéb karitatív tevékenységek szervezője. Ide sorolnám a téli meleg étel főzéseket és -osztásokat is!

    Éppen az elmúlt időszakban gondolkodtam el rajta, hogy egy boltnak, – ami PÉNZÉRT adja az ingyen bevett holmikat – hogyan lehet ADOMÁNY-BOLT a neve???

    Sok szeretettel és üdvözlettel: Lambert Krisztina

  2. dr. Fenke Ferenc szerint:

    Kedves Lambert Krisztina!
    Az értelmező kézi- és egyéb szótárak zöme az adományt nagyjából a következőképpen határozza meg: tárgy vagy pénz önkéntes juttatása rászorulók részére. Ebből a szempontból az az egyén, aki – nem lévén kapcsolatban rászorulóval ADOMÁNYÁT a BOLT- ba helyezi el, korrekt és önzetlen módon ADOMÁNYOZOTT. Az, hogy e bolt (csekély) x összegért adja el az ingyen kapott holmit a rászorulóknak, valóban aggályos (is) lehetne, ha “üzletvitelükben” nem szerepelne az, hogy a befolyt összegből további karitatív tevékenységet finanszíroznak. A bolt számlakönyvében és könyvelésében nem kutakodtam, de mindenképpen fontosnak tartottam felhívni a figyelmet a saját választói körzetem peremén szárba szökkent kezdeményezésre. Ugyanígy – bár választói körzetemtől távol esik – fontosnak tartanám az ADOMÁNYHÁZAT (is) népszerűsíteni, ezért engedélyt kérek Öntől egy – rendes évi szabadságom letöltését követően – ott megejtendő sajtó-nyilvános látogatásra.
    Írását köszönöm. Olvasson, jelentkezzem máskor is.
    Őszinte nagyrabecsüléssel üdvözli
    dr Fenke Ferenc