Egy az Isten

Alig 450 évvel ezelőtt – a világon először – a tordai Országgyűlés deklarálta a vallásszabadságot. Ekkor, Erdélyben alakult az egyetlen magyar gyökerű egyház és világvallás: az unitárius.

Alig 92 éve – a magyarság 1/3-át szolgasorba taszítván – a világ vezető hatalmainak soha el nem évülő bűneként szétszabdalták a történelmi Magyarországot.

Alig néhány napja az unitáriusok – nem óhajtván többé tudomásul venni Trianon megfellebbezhetetlenségét – az erdélyi és a magyarországi Unitárius Egyház egyesítésével megalakították a Magyar Unitárius Egyházat.

Fenti alkalomból tartott ünnepi beszédében Elekes Botond, a magyarországi unitárius egyházkerület főgondnoka ekként nyilatkozott: “Teljesítményünkkel azt üzenjük a magyar társadalomnak, hogy kitartó munkával a leggyalázatosabb cselekedetek következményeit is saját érdekeink szerint tudjuk alakítani.”

Úgy legyen!

2 hozzászólás

  1. D.Magdi szerint:

    Jaj Istenem! Ez mind szép és jó, csak hát veszteségek nékül menthető még ebben az országban bármi is?Nem szeretek híradót nézni sem már, mert szinte csak rossz híreket hallok….És sok értelmetlen dolgot is tapasztalok. Most hallom, hogy valamelyik párt szorgalmazza a halálbüntetés visszaállítását! Lehet ilyet?
    Ön szerint hová fog ez vezetni?

  2. dr. Fenke Ferenc szerint:

    Kedves D. Magdi!
    Felvetésén jómagam is – utóbbi napok kriminális magyarországi eseményei kapcsán még inkább – gyakorta gondolkozom. Megítélésem szerint a gondolatsor – rövid válasz helyett – megér egy külön beírást, melyet most fogalmazok.
    Köszönöm, hogy megosztotta velünk gondolatait.
    Üdvözlettel
    dr Fenke Ferenc