A magyar beteg (43.)

Fenti kép, Nyájas Olvasóm, nem tibeti zarándokok sátortábora, nem is szomáliai menekülteket ellátó ENSZ-misszió, nem a földrengés sújtotta Anatólia túlélőit ábrázolja, nem is a borneói szökőár helyszínén, hanem Semmelweis Ignác minden évben bográcsolással (is) megünnepelt születésnapján, a Bajcsy Kórház parkolójában készült.

Az idei ünnepi főzőverseny “de facto” győztese az Urológiai Osztály rizseslecsója volt – “de jure” valamilyen “áutszájder” csülkös babgulyás nyert – jelen alanyi blogíró azzal viszont eldicsekedhet, hogy miután a pazar kínálatot ( a teljesség és pontosság igénye nélkül: az érgyógyászok töltött káposztáját, a sürgősségiek pacalpörköltjét, a nőgyógyászok grillezett padlizsánját, a kardiológusok szív-máj-pörköltjét) huszárosan végigkóstolta, szövődménymentesen sikerült távoznia…

Semmelweis-nap alkalmából nincs betegfelvételi “moratórium” – napközben több, a X. és a XVII. kerületből beküldött sürgős esetet láttunk el.

Az egészségügy radikális átszervezése – és Semmelweis-nap – közepette és ellenére a Bajcsy Kórház tehát változatlanul üzemel.

.