Berri

Fenti nevet viselő lovarda Rákoscsabán, a Rauch mögött, a Kis Károshíd út végében működik. Megtekintését és “használatba vételét” kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánlom.

Május 26.-án, szombaton egész napos western – lovasnapot tartottak.

Volt ott “minden, ami ló”, minden, mi szemnek és ép testben ép léleknek ingere: pónin, futószáron ügető hatévestől nagyszerű akadályverseny-teljesítményt bemutató tizenévesig, majd az “igazi” cowboy-ok napi munkájával is megismertető bemutató előadás egyaránt.

Kerületünk – fekvése okán is – rendkívül szerencsés: számos lovasklub és lovastanya működtetésére ad lehetőséget.

Kedves Szülők! Szíveskedjenek megismertetni a lovassportot gyermekeikkel… és merjenek Önök is felülni a lóra! Jómagam – bármily hihetetlen – 43 éves koromban lovagoltam először és tizenkét éven át gyakoroltam e ragyogó sportot… ebben az esetben a “sport” szó persze nem teljesen fedi a valóságot, hisz’ az, amikor az emberfia már olyan szinten műveli, hogy saját maga felnyergel, majd lova hátán elindul “toronyiránt” és napnyugta előtt, vágtában, a mezőn maga előtt látja saját és jókedvű lovának hosszabbodó árnyékát, a felszálló porfelhőt, majd átvág a borókáson, apró tisztáson fácánok rebbennek fel, az erdő szélén őzek kelnek velünk versenyre… az – nekem elhihetik – egy semmivel össze nem hasonlítható életérzés…

Legközelebb a – szintén rákoscsabai – Montevigót látogatjuk meg. Addig is, íme, egy gyönyörű, tegnapi portré:

.