sms

Avítt, de megbízható szolgálati maroktelefonomra néhány órával ezelőtt szöveges üzenet érkezett. Íme:

“A kormányokon átívelő megszorítások ellen tart vonulásos tüntetést a Jobbik máj. 12-én 15 órától az MSZP-, majd a Fidesz-székháznál. Indulás az Oktogon mellől.” Jobbik.hu

Nyilvánvaló, hogy a Jobbik első XVII. kerületi országgyűlési képviselőjelöltjeként – immár 6 éve – “bennragadtam” a párt adatbázisában. Sebaj, emiatt világért sem óhajtanám bántani Őket arra való különös tekintettel, hogy a valamikori Jobbik elöljáróiban – emlékeztetőül: Kovács Dávid, Nagy Ervin, Molnár Tamás, etc…- kiváló elméket, nagyszerű embereket ismertem meg.

A párt jelenlegi vezetése, eszmerendszere, munkája és stílusa felett sem tisztem pálcát törni, ezért – mivel a jobbik.hu címre nem lehet – fenti sms-re válaszként itt és most hadd idézzem a legnagyobb – talán még Vona Gábornál is nagyobb – magyart:

“Legyünk igazi hazafiak, nem annyira szájjal, mint inkább vállal…” (gróf Széchenyi István: Magyarország kiváltságos lakosihoz)

2 hozzászólás

  1. D.Magdi szerint:

    Ha hőzöngeni, meg belerúgni kell a másikba, akkor a magyarok biztos számíthatnak egymásra!
    A kormányzásnak nagy hasznára lehetne egy jó ellenzéki politika, de ehelyett csak a klasszikus demagóg szövegekkel áll elő a jelenlegi ellenzék. És mivel mindnyájan halandóak vagyunk itt e földön, ezért jól esik hallani azt, hogy elég a megszorításokból, szeretnénk már végre jól élni!Ez mindenhol bejön, lásd legutóbb – Franciország!
    A ’90-es évektől, megalakulása óta a MIÉP soha olyan kirohanásokat nem rendezett, mint manapság a Jobbik, mégis a MIÉP csúnyán lebőgött 2002-ben!
    Képviselő Úr!Ha jól tudom, maga elég rég óta politizál, mit gondol: képes lesz 2014-ben is nyerni a Fidesz-KDNP?

  2. dr. Fenke Ferenc szerint:

    Igen, kedves Magdi, mivel szavai túlnyomó többségével együtt tudtam érteni, külön beírásban szerettem volna válaszolni, de soraimat elmosta a hidegfront és az internet ördöge…talán még egyszer nekidurálom magam…
    Előzetesen egyetlen mondatára reagálnék – bár e gondolat korábbi jegyzeteimben tetten érhető – és ez az a megállapítása, miszerint a valamikori MIÉP soha nem rendezett a mai Jobbikéhoz hasonló kormányellenes kirohanásokat… szavaira saját maga válaszol és válaszában egyetlen szó szorul korrekcióra: nem “mégis”, hanem ÉPPEN EZÉRT “bőgött le” anno a MIÉP és EZÉRT került be, van és marad a magyar Országgyűlésben a Jobbik – a folyamat, az ideológia lényegéről – az akkor “de facto” még nem létező Jobbik említése nélkül – 2002.-ben 12 oldalas dolgozatot tettem le a valamikori MIÉP Elnökének asztalára. A tanulmányt egy, a mai Jobbikot a mai magyar Parlamentben erősítő ma is országgyűlési képviselő tudtom, jóváhagyásom és megkérdezésem nélkül, “dobta fel” az internetre. Bocsánatot – természetesen – akkor Csurka Istvántól és tőlem azóta sem soha, senki nem kért. Az eredmény ismert… Dúró Dóra, Novák Előd, Zagyva, Sneider, Pörzse, Vona a Parlamentben, Csurka a sírban, Csath Magdolna, Lentner Csaba, Schuster Lóránt, Zsinka László, Szentmihályi Szabó Péter és jómagam pedig azon kívül vágyjuk a Jobbik által – helyettünk – nemsokára megvalósítandó “szebb jövőt”…
    Egyelőre ennyi…
    Üdvözlettel
    dr Fenke Ferenc