Lesz-e Tesco Expressz a Szent Kereszt téren?

Dr. Fenke Ferenc észrevétele napirend után

Az egykori Retz bútor áruház Szent Kereszt téri épületének hasznosításával kapcsolatban hangzott el interpelláció a képviselő testület decemberi ülésén. A létesítményt egy ideig a Tesco kívánta hasznosítani, ám a szándék elnyúló pereskedésbe torkollott. Nótin Tamás képviselő dr. Rúzsa Ágnes jegyző válaszát elfogadta. Napirend utáni felszólalásban tett az elhangzottakhoz észrevételt dr. Fenke Ferenc, a városrész önkormányzati képviselője.
Tekintsék meg a Tizenhetedik Online tudósításában!

Forrás: Tizenhetedik.hu

25 hozzászólás

  1. szakács zsuzsa szerint:

    Tisztelt Képviselő Úr!
    A Szent Kereszt téri, egykori bútor áruház épületével kapcsolatban (is) írtam önnek, hogy a környék lakói közül sokan örülnének egy élelmiszer boltnak (akár a CBA-nak), de higgye el nekik, senki nem az angol üzletlánchoz ragaszkodik, csak azt szeretnék, hogy ne legyen méreg drága kisbolt, aminek a bejáratát, hajnaltól a késő esti zárásig ellepik a környék “ráérő” férfi emberei, és miután a sör bement ( ezt ön tudja leginkább), ki is kell jönnie, nem igen tisztelik a templom bokrait sem. A közterület fenntartó emberei, pedig mindig akkor érkeznek, mikor rend a lelke mindennek. Sokan lenézően, különböző jelzőket használva “panelproli, stb.” emlegetnek bennünket, pedig sok jóra való ember él köztünk, van akinek így hozta az élet, ezt tudta megfizetni, de sokan kedvelik a kényelmes, központban lévő lakásokat. Tehát, úgy gondolom, nem ítélkezni kell, hanem segíteni, és elfogadni azt a segítséget, amit ők tudnak adni. De az elmúlt években, évtizedekben azt tapasztaltam, az itt lakókkal nem igen törődik senki. Nincs közösségi épület (a templomon kívül), de még tér sem, mivel már megleveleztük, hogy a Szent Kereszt teret sem lehet “üzemszerűen” működtetni a sok hajléktalan miatt, akiket sajnálok, de nem hiszem, hogy az lenne a megoldás, hogy belakják a környéket.
    Képviselő úr, kívánok Önnek és családjának áldott, békés karácsonyt, és boldog új évet. Szeretettel üdvözli szakács zsuzsa

    • dr Fenke Ferenc szerint:

      Kedves Szakács Zsuzsa!
      Levelét köszönöm; minden mondatával egyetértek és azon vagyok, hogy a területnek legyen “gazdája” végre. Tudom, hogy nem elég, amit eddig tettem, de – sajnos – a birtokviszonyok, a jog és annak szereptévesztett “védői” a Szent Kereszt téren (is) ahányszor csak tudnak, “keresztbe tesznek”. De csak legvégső esetben szoktam meghátrálni. Ez, itt és most még nem érkezett el.
      Jómagam és családom nevében szintúgy áldott Karácsonyt kívánok!
      dr Fenke Ferenc

  2. Gy. Gábor szerint:

    Kedves Ferenc Szeretnék érdeklődni mi van kilátásban a Pesti Út 88 szám alatt lévő üzlettel Mert Több levelet olvastam már hallottam ezt azt hogy Tesco lesz belőle hallottam hogy CBA szeretném tudni mert szeretném bérhelységnek ha lehet de ez önöktől függ ugyanis láttam már kezdték az építkezést és a felújítást….
    Üdvözlet Gy.Gábor
    email: gabi131@freemail.hu várom válaszát

    • dr Fenke Ferenc szerint:

      Kedves Gábor!
      A Tesco Expressz létesítését – mint olyant – a XVII. kerületi Polgármesteri Hivatal, Rúzsa Ágnes jegyző asszony – anno – nem engedélyezte. Friss információkkal az ügyben ugyan nem rendelkezem, de ha jól emlékszem, a Kormányhivatal a kerület döntését felülbírálta, így az áruház létesítésébe tudomásom szerint már nincs beleszólásunk.
      Az, hogy e döntés – és maga a létesítmény – ellentmondásos véleményeket (és indulatokat) szült, honlapom hozzászólásaiból is kiviláglik.
      Amennyiben Önnek bármilyen komoly szándéka támadna az ingatlannal kapcsolatosan, tájékozódás végett célszerű lenne Jegyző asszonyhoz mielőbb bejelentkeznie.
      Tisztelettel
      dr Fenke Ferenc

  3. proniferi szerint:

    Kedves Ferenc!

    Nyílt titok , a TESCO XVII kerületi hipernmarket Vezetőslége az új üzletükbe válogatják a személyzetet, mely a XVII kerületbe TESCO EXPRESS néven fog megnyílni.

    Véletlenek összjátéka , hogy erről az Önkormányzat semmit sem tud.

    Üdvözlettel

    Ferenc

    • dr Fenke Ferenc szerint:

      Kedves Ferenc!
      A könnyebb érthetőség kedvéért megismételném két héttel ezelőtt született beírásom idevágó passzusát: “…a kerület döntését a kormányhivatal felülbírálta, így az áruház létesítésébe már nincs beleszólásunk…”, tehát az Ön megállapítását, miszerint “erről az Önkormányzat semmit sem tud”, talán nevezzük téves megközelítésnek. Arról pedig, hogy anno ki, vagy kik, hogy, mikor és milyen körülmények között és milyen feltételekkel engedték be a kerületbe az általam itt és most nem minősíthető angol érdekeltségű multinacionális vállalatot, nyisson Ön vitát, mivel én – büntetőjogi felelősségem tudatában – itt és most nem tehetem.
      Kérem, máskor is tiszteljen meg véleményével.
      Üdvözlettel
      dr Fenke Ferenc

    • Csévi szerint:

      Kedves Ferencek!

      Nem kedvelem sem a Tesco-t, sem a többi multinacionáis üzletláncot, amennyire tehetem hazai üzleteket látogatok és hazai terméket vásárolok, de nem értem mi a gond az újonnan nyílt üzlettel? Előrebocsátom nem fogok náluk vásárolni, de az a rendetlenség, kosz, ami a környéken volt kinek jó? Rákosmente éke lett a Fő tér és az ahhoz kapcsolt Szent Kereszt tér felújítása. Kinek tetszik a templommal szemben lévő rendetlenség, káosz?
      Egyébként, ha 10 ember munkát kap és nem segélyen él az kit bánt? Önt kedves Proniferi? De azt hiszem Önnek nem kellene Tesco ügyben megszólalnia…

      • proniferi szerint:

        Véleményem szerint Fenke Képviselő Úrtól kellene megkérdezni , miért blokkolták 2 éven keresztül a TESCO EXPRESS megnyitását.
        Miért kellett a TESCO International Hungary Zrt -nek perre menni a XVII .kerület Önkormányzatának döntésével és mióta kérik rendezni a környéken lakók a volt RS Bolt helyzetét.
        Tudomásom szerint 10 új munkahely egyébként nem lesz meg , mert 6 fő létszámot függesztenek fel a Pesti út 1-3 Hypermarket Áruházban , négyet meg pedig más relációban csökkentenek, amennyíben más információja van és tényleg 10 ember kap munkát , csak örülhet Mindenki annak.
        Információ TESCO Intenational Hungary ZRt HR manager.

        Utolsó mondatát nyugodtan írja ki , nehogy valamilyen információja ne legyen kimondva…..

        • Csévi szerint:

          Proniferi!

          Ne kérje, hogy magyarázattal szolgáljak utolsó mondatomra, azt viszont felettébb furcsának tartom, hogy azt a kerületvezést méltóztatik támadni, amelyhez önnek is köze volt, hogy ma már miért nincs azt az utolsó mondatomból ön pontosan tudja.
          Kötekedni, szavakon lovagolni szerintem feelsleges, 6, vagy 10 munkahely, lényegében véve mindegy, és ez is több a semminél.
          Végre rend van a környéken, de úgy tűnik, van akik továbbra is rendetlenség pártiak.

          • ostermelo szerint:

            Tisztelt Csévi !

            Első körmondatából kiderül a kerületvezetés többek között az én munkámnak is köszönhető , hogy száz százalos egyéni eredményt ért el és így dönt jelenleg.
            ( mondjuk a piacvezető szándékos vesztegetése és hozzá nem értése kiderült és felelősségre vonták)

            Egyébként nem támadom a kerületvezetést.

            Nézeteim alapján nem fogok DK, MSZP, és egyéb pártokat támogatni .Lehet, hogy Önnek furcsa , de megértem a 20-25 év között a fiatalok a Jobbik-ra szavaznak. Sokan idősek , vidékiek is talán oda fognak szavazni. Budapesten kisebb az arányuk , de pl. a volt XVII kerületi Fidesz tag – Jobbikossá lett -Önkormányzati Képviselő sem tudott elbúcsuzni a Fidesz tagoktól , mert nem engedte meg a vezetés neki.
            Döntés volt , elfogadtuk

            Második bekezdés nem szavakon lovagol- nem lesz több munkahely egy sem ,hiába állította.
            Szent -Kereszt téren rend nem volt .
            Most megnyíló TESCO Express helyén hajléktalanok éltek , visszaéltek , hogy nem vegzálták a közterület felügyelők
            Ott végezték életük minden nyilvános dolgát, normális ember nem szívesen járkált ott.

            Ez Ön szerint az rend egy templommal szemben lévő épület tönkretettek mely , kb 20 m-re a található több száz millióért helyrehozott Szent-Kereszt téren ,érdekes álláspont.

            Üdvözlettel
            Proniferi

  4. Gábor szerint:

    …és akkor valaki árulja már el, hogy mi is a baj azzal a tesco Expresszel és miért kell utálni?

  5. ostermelo szerint:

    Most sétáltam arra és óriási betűkkel van kiirva Tesco Express.

    Nem értem.
    Meghallgattam a XVII. kerület jegyzőjét , aki 2-3 éven keresztül megakadályozta a megnyitást, önkormányzati döntést erősítve meg
    Fenke Úr meg azt írta ott tett “keresztbe ” ahol tudott.

    Miért történt ?……. amikor Riz Levente és a Tesco képviselője 2012 decemberében közösen ajándékozta meg a szegény gyerekeket , mások meg nem akarják a munkahelyeket és a lakosság ellátását?

    • dr Fenke Ferenc szerint:

      Kedves Őstermelő!
      Köszönöm írását. Annak ellenére, hogy mondatai közé félreérthető megjegyzés is került, egyik ékes bizonyítéka, hogy mennyien, hányféleképpen látjuk és láttatjuk az épület és környékének sorsát, az új áruház létesítését. Az is nyilvánvaló, hogy csaknem lehetetlen ezen a szinten olyan döntést hozni, ami mindenkinek tetszik, nem sért érdeket és mindenkinek megfelel.
      Üdvözlettel
      dr Fenke Ferenc

  6. Bana Roland szerint:

    Tisztelt képviselő úr!

    Számomra érthetetlen az, hogy az önök minden harmadik mondata vagy a nemzetről, az elszámoltatásról, vagy a multik elleni küzdelemről szól, de a tettek mezején eddig nem sokat, vagy éppen semmit sem tettek (Kinek nem inge…). Magam is tanulok vállalkozási ismereteket, közgazdaságot, így tudom, hogy a multiknak körülbelül milyen szerepe van a gazdaságban, de itt most nem ez a lényeg, hanem az, hogy ha valamit megígérnek azt illene betartani. Bízom benne, hogy a magyar választók között is (ahogyan a vásárlók körében) kialakul a tudatos választók csoportja és a következő választásokon kizárólag olyan képviselőket támogatnak a voksukkal, akik meg is érdemlik azt.

    Számomra felfoghatatlan az, hogy egy képviselő (nem csak ön), mindenki más is, miért nem képes mindenütt fellépni azért, hogy a lakosság érdeke (lakosság alatt értem azokat, akik önökre szavaztak és azokat is, akik nem, hiszen egy képviselő nem csak a szavazók 2/3-át képviseli, hanem a teljes egészet…) érvényesülhessen. Remélem nem azzal fog előrukkolni, hogy mi történt az előző 8 évben… Legalább itt nem. (Bár még ez sem kizárt, kicsit kellemesebb retorikai környezetben, ahogyan azt már megszokhattuk öntől.)

    • dr. Fenke Ferenc szerint:

      Tisztelt Bana úr!
      Őszintén köszönöm, hogy megtisztelt mindnyájunk számára értékes és informatív véleményével. Eszméink cseréjét fontosnak tartom, ennek okán szívesen venném, ha akár itt, honlapomon, akár elektronikus postafiókom révén, akár személyesen tarthatnánk a kapcsolatot.
      Kiváló tisztelettel
      dr Fenke Ferenc

    • Horváth József szerint:

      Kedves Roland!

      Már megint nem bírsz magaddal?!

      Nem elég, hogy elloptad tőlem a Rákosmente Hírfutár ötletét?!

      Hát hogy gondoltad ezt, na erre válaszoljál!

      2014-ben meg nem mertél indulni, pedig az LMP tárt karokkal várt rád, de te inkább maradtál lokálpatrióta, szégyelld magad!

      Többet ne lássalak!

  7. csévi szerint:

    Milyen izgalmas, ha valaki egyszer proniferi, másszor őstermelő…

    Bana Úr!

    Ha jól sejtem Ön számos kerülettel foglalkozó facebook-on közzétett felületet kezel, melyben a kerületet érintő “hírecskékkel” butítja azokat, aki még nem törölték magukat az oldalairól, ahová igen gyakran megtévesztéssel szerez tagokat.
    Igencsak ifjú Ön kedves Roland ahhoz, – tán még szavazati joggal sem rendelkezett ezidáig – hogy bárkitől, bármit is számon kérjen.
    Előbb le kéne érettségizni, esetleg egy diplomát megszerezni és letenni valamit Magyarország asztalára, utána lehet követelőzni.
    Az pedig, hogy kit választanak meg a kerület lakói képviselőnek megtudjuk 2014-ben és az Ön szavazat egy lesz a sok között. Mérettesse meg magát képviselőjelöltként meglátjuk hány szavazatot kap és utána beszélhetünk tovább a be nem tartott ígéretekről.

    • Miguel szerint:

      ez a Roló nem valami jobbikos faszi? mert akkor értem

      • Csévi szerint:

        Kedves Miguel,

        Nem tudom Bana úr hová fogja húzni az X-et életében először jövőre, de ténykedése, állandró provokációi arra engednek következtetni, hogy túlmozgásos ifjú. Talán a Postaforgalmiban többet tudnak róla.

  8. Szigetvári Ferencné szerint:

    Tisztelt képviselő Úr!
    A Kaszáló utca és környékén megkezdték a parkok lombtalanítását. Ez örvendetes, nem tudom melyik cég csinálja, de dicséretes. Szeretném megtudni, hogy a Kaszáló utca 135 sz. mögötti parkos terület is sorra kerül-e, mert ott is nagyon sok a lehullott lomb. Örömmel vennénk, ha ott is megcsinálnák.
    Ezen kívül volna egy bejelentésem, a múlt héten a kisunokámmal a Pesti úti játszótéren voltunk. Sajnos eléggé elhanyagolt, és ami megdöbbentett, van ott egy kis színes faház, és sajnos bele volt piszkítva (magyarul valaki odakakált, és nem kutya). Nem tudom azóta eltávolították-e, de még fertőtleníteni is kéne.
    Sajnos a Kaszáló utcában lévő játszótér is siralmas állapotban van, ráférne egy kis felújítás. A jó múltkor 6 db italosüveget szedtem össze és dobtam a szemetesbe.
    Köszönöm, üdvözlettel:
    Szigetvári Ferencné

    • dr Fenke Ferenc szerint:

      Kedves Szigetvári Ferencné!
      Levelét és segítségét köszönöm. Mint honlapomon közzétett térképrészletről is kiderül, egyéni választói körzetem nagy, ennek okán az azt érintő minden lakossági segítség közös hasznunkra válik.
      Szorgalmazni fogom, hogy a Kaszáló 135. környékét se kerülje el a lombtalanítás.
      Ami a Pesti úti játszótér faházának “összerondítását” illeti, lévén jómagam is kisgyermekes apa, zokogni volna kedvem és igyekszem ez ügyben a terület önkormányzati képviselőjét “alarmírozni”.
      A Kaszáló észak-nyugati sarkán lévő – valamikor valóban játszótérként funkcionált -, amúgy nagyszerű adottságokkal rendelkező térre már “szemet vetettem” és ígérem, hogy még ebben a választási ciklusban ott nagyszerű, új játszóteret alkotunk, ezt megelőzően viszont van egy folyamatban lévő hasonló ügyem, ígéretem a Ferihegyi út 84. mögötti játszóteret illetően, melynek képviselői keretemből történő finanszírozása folyamatban van, kivitelezése tavasszal várható.
      Tisztelettel és köszönettel
      dr Fenke Ferenc

  9. ostermelo szerint:

    Tisztelt Képviselő Úr !

    Remélem lezajlott a TESCO körüli problémák döntő része.

    TESCO állta szavát 3 napig ingyen tea , kávé , sós , sajtos , édes apróságokkal lepték meg a vásárlókat és nem vásárlókat. Az üzleti választék olyan -amilyen. Olcsóbb , mint a kisboltok , drágább , mint a Tesco Hypermarket

    Felhívom figyelmüket legújabb kereskedelmi törvény szerint ALDI , Lidl , CBA , G-Roby , stb, 300 nm nagyságon belül bárhol nyithat üzletet, amelyet az ország összes Önkormányzata sem akadályozhat meg.

    Következő gond nem az Ön körzetében van , de talán ugyanaz a helyzet az Ön körzetében lévő Templom melletti kocsmával, kisbolttal.

    XVII kerületben van olyan szeszes italt kimérő egység (kocsma) , amely óvodától 200 m -es távolságon beül , orvosi rendelőtől 25 m-re van.
    Ennek már közel 15 éve meg be kellett volna vonatni a működési engedélyét és többek a nem dohányzók érdekei védelmében szabályozni kellett volna . Természetesen miután hiányzik meleg konyhás engedélye ( ISO 9001 , ÁNTSZ engedély ) az Önkormányzat illetékes Osztályának már régen fel kellett volna lépnie, miután nyáron főznek állítólag zártkörű ?, italozó társaság részére.

    Valószínűsíthetően a Vigyázó-Podmaniczky kastély az Ön körzetébe tartozik. Miután több évig perben-haragban voltak Adonyi Holdinggal , most egy csapásra oda költöztetik egyik reprezentatív Önkormányzati feladatukat.
    Többszáz millió forintot költenek állami pénzből arra , ami a XVII . kerület ékköve , egyik legfrekventáltabb helyén lévő épület.
    Vele szemben többszáz millió forintért megújul a Népkert és ezekből a pénzekből a jó időben , jó helyen lévő privatizátorok gazdagodnak. Esetleg közérdekű felajánlást adnak?

    Remélem Csévi topicoló is tud információt szolgáltatni pl. a kisbolttal vagy a kocsmával esetleg Tesco Expressel , mert lejáratni egy diákot , kiírva hova jár , milyen a politikai nézete , mikor jár iskolába szigorúan adott személy magánügye..
    Én sem írom meg mire költöttek el MSZP – SZDSZ- MDF- KDNP-Fidesz érában súlyos összegeket , mely nem szolgálta a kerület fejlődését, bizonyíték nélkül.

    Jobbikot dehonesztáló megjegyzése , hogy Horthy Miklós kurzusát segítik , a történelem még nem tisztázta. Trianont sem Horthy írta alá önkéntesen , hanem a Kun Béla vezetés diadalittas folyomány volt vagy román-magyar határ a Tisza lenne és Magyarország már régen nem létezne.

    Tisztelettel

    • Gábor szerint:

      Őstermelőkém!
      A magyar nyelvet nem bírod, vagy csak olvasási zavaraid vannak? Hol láttál ezen az oldalon a képviselőtől, a “Jobbikot dehonesztáló megjegyzést”?
      Gábor

      • csévi szerint:

        Kedves Gábor!

        proniferi, alias őstermelő magyar nyelv ismerete a 0-hoz tendál, kedves szóhasználata,. bocsánat, hogy leírom” tizenhét kerület” és itt e témát magam is lezártnak tekintem.

    • dr Fenke Ferenc szerint:

      Tisztelt Ősproniferitermelő!
      Kérném, hogy tekintsük a tescoexpressz-vitát lezártnak.
      Köszönöm
      dr Fenke Ferenc