Önéletrajz

1954-ben, Marosvásárhelyen, az oroszlán jegyében születtem. Édesanyám, Tanai Bella 1977-ig Erdély ünnepelt színésznője, Magyarországon is számos színdarabban, TV- és játékfilmben alakított maradandót. Édesapám, Dr. Fenke Ferenc orvos, 1973-as emigrálásáig a Marosvásárhelyi Egyetemi Klinikák Igazgatója, majd Észak – Rajna – Vesztfália radiológus- és nuklear-medicina főorvosa. Nevelőapám Bács Ferenc, a magyar film egyik legismertebb színésze, húgom Bács Katalin színésznő.
1977. augusztusában Édesanyámmal, Húgommal, Nevelőapámmal települtem át Magyarországra. 1980.-ban végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi karán, 1984 óta vagyok urológus szakorvos. 1985 óta Budapesten, a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban dolgozom, 1991 novemberétől a Ferihegyi úti Szakorvosi Rendelőintézet urológiai Szakrendelőjét vezetem – kevés olyan XVII. kerületi család van, melynek egy-két tagját ne ismerném, vagy ne kezeltem volna.
Nős vagyok, nejem az Országos Egészségbiztosítási Pénztár jogi asszisztense, fiúgyermekünk óvodás.
A politikával való első „kapcsolatfelvételem” 1975-re tehető: félretájékoztatás okán – az ifj. Nicolea Ceausescu által „főszerkesztett” -, Bukarestben, román nyelven negyedmilliós példányszámban megjelenő „Ifjú Kommunisták” hetilapjától kértem helyreigazítást…csodák csodája, nyílt levelem – szerkesztőségi válasszal is ellátva – vágatlanul megjelent!
Nem értvén és nem tudván feldolgozni a magyar politikai jobboldal tehetetlenségét 1997-ben léptem be a Magyar Igazság és Élet Pártjába. 2002-ben a MIÉP, 2006-ban a MIÉP-Jobbik XVII. kerületi országgyűlési képviselő-jelöltje lettem, az önkormányzati választásokon a MIÉP listás képviselőjeként 2002-ben jutottam be a Képviselő-testületbe. 2006-ig az Egészségügyi, valamint a Jogi – és Ügyrendi Bizottság tagja voltam. A 2006. októberi önkormányzati választásokon Fidesz-KDNP-MIÉP jelöltként a 12. számú egyéni választókerületben szereztem mandátumot. Számos, Rákoscsabát érintő, nagy jelentőségű fejlesztést sikerült abszolválnom: a Peregi utca alsó szakaszának, a Szigetcsép utca jelentős részének, a Barnabás, az Oszkár, az Olcsva utca szilárd burkolattal való ellátása (Önkormányzatunk sikeres szervezési és pályázati tevékenységén túl)  komoly – néha „szélsőséges” – lobbi-tevékenységem eredménye. Jelenleg a Képviselő-testület Szociális – és Lakásügyi Bizottságának Elnöke, az Egészségügyi Bizottság tagja vagyok.
A XVII. kerületi MIÉP megszűnése óta a KDNP-ben politizálok.
Országgyűlési képviselőjelölti programomban a rákoskeresztúri buszpályaudvar megszüntetése mind ahányszor szerepelt. 2002 és 2006 között bizottsági, valamint napirendi és napirend előtti felszólalásaimmal a szocialista- szabaddemokrata vezetésű önkormányzatot számos alkalommal állítottam pellengérre, amiért az a városközpont rehabilitációjára nem mutat hajlandóságot. Ebbéli szándékom 2010.-ben – a Fidesz-KDNP vezetésű testület tagjaként – végre teljesülni látszik… eredményes rákoscsabai múltamon túl ezt tartom képviselői munkám eddigi legnagyobb sikerének.
A 2010. október 3.-ra kiírt önkormányzati választásokon KDNP-Fidesz jelöltként a 4. számú egyéni választói körzetben indulok; a körzetek számának csökkentése, az összevonások révén a terület az „Elág”, tehát szívem csücske: az új városközpont, a gyönyörű, új Főtér és környéke, nyugaton a Földműves utcáig, a Pesti úttól északra a Rojik-pályáig, északon a Rákos-patakig, dél felé a Ferihegyi út két oldalának lakóházait foglalja magába, egészen a Gyökér utcáig. Ez az a terület, melynek apró-cseprő problémáit 25 éve ismerem, melynek „közepén” 1985 óta dolgozom! Ez az a terület, melyért eddig is sokat tettem és ezután még többet áll szándékomban tenni; ez az a terület, melyet – ha Önök, választóim is úgy akarják – a szó szoros értelmében fel fogunk virágoztatni. Megválasztásom esetén  – a folyamatban lévő büntető-feljelentés eredményének függvényében – haladéktalanul tárgyalásokat kezdünk a régi és az új piac tulajdonosaival, üzemeltetőivel. Ez az a terület, mely Pest legszebb városközpontja lesz, ez az a terület, ahol 2011-től – Önök segítségével, amennyiben Önök is úgy akarják – „zéró toleranciát” vezetünk be a kéregetők, a zugárusok, a zsebmetszők, a „lomizók” ellen, hisz’ nem azért varázsoljuk újjá környezetünket, hogy mások azt tönkre tegyék.
Amennyiben Önök is úgy akarják, Rákoskeresztúr szépséges és sikeres lesz, hetedhét-határból fognak csodájára járni!

Dr. Fenke Ferenc

.