Oltópontok avagy A magyar beteg (147.)

Április elsején szökkent szárba az információ, miszerint hazánkba kellő mennyiségű oltóanyag érkezett, így az oltásszervezésért felelős fővárosi kormányhivatal illetékesei utasításba adták, hogy a budapesti szakrendelőket is be kell vonni az oltóprogramba. A hírt természetesen minden erre hivatott telekommunikációs grémium azonnal felkapta és közhírré tette. Egyetlen “apró” részlet kerülte el csaknem mindnyájuk figyelmét: a kormányhivatal explicit módon kihangsúlyozta, hogy az oltásba az ÖNKORMÁNYZATI FENNTARTÁSÚ SZAKRENDELŐKET vonják be; a XVII. kerületi ezzel szemben az Országos Kórházi Főigazgatóság (korábban: Állami Egészségügyi Ellátó Központ) irányítása alá tartozó intézmény, tehát az utasítás a Bajcsy Kórház szakrendelőire nem vonatkozik. (Ettől függetlenül mi oltópontunkat már előkészítettük, de a szakrendelőben dolgozó asszisztenseink és adminisztrátoraink zöme – most is és végig, Ünnepek alatt – a Bajcsy Kórházban rendkívül jól működő 12 oltóponton teljesít.)

A szövegértelmezési hibával tehát nem a kormányhivatal, nem a Bajcsy Kórház és nem a szakrendelőnk, hanem a média okolható.

Amennyiben Magyarországra a közeljövőben vakcina-dömping érkezne és – ennek megfelelően – a Ferihegyi úti Szakrendelő is belépne a programba, Rákosmente népét azonnal – és megfelelően – tájékoztatom.

.