Karácsony avagy A magyar beteg (140.)

A meteorológia által korábban beígért vasárnap délutáni ónos esőt megelőzendő, piciny családommal rövid kerékpártúrát tervezvén kora reggel az idokep.hu oldalon próbáltam tájékozódni a várható csapadék felől. Felkocogván az “időképre”, a főcím jobb felső sarkában, fizetett hirdetésként mi ötlik szemembe…? Hát mi más, mint az, hogy “Védjük meg Budapestet”, és a szalagcím alatt olvasható magyarázatból az derül ki, hogy Magyarország Kormánya által eszközölt “megszorítások” okán rövidesen ellehetetlenül a kormányellenes koalíció által vezetett főváros működ(tet)ése…(?!)

Az – nyilván – nem releváns, hogy minderről azonnal Wass Albert klasszikus karcolata, a “Patkányok honfoglalása” jut a magamfajta eszébe, az viszont egészen nyilvánvaló, hogy a főváros vezetése a közelmúltban elképesztően gazdagon jutalmazta meg vazallusait (l.: ott)…főpolgármester úr csapata által realizált “reklám” tehát aljas inszinuáció.

Magyarok, budapestiek, vigyázat!

Az idegenszívűek kampánya elkezdődött és az 2022. tavaszáig exponenciálisan fog fokozódni! Vérszemet kaptak nem csak azért, mert a 2019-es önkormányzati választásokon hagyományosan jobboldali budapesti körzeteket tudtak elsöprő többséggel magukévá tenni, hanem annak okán is, hogy nagyszerű példaképük, az Amerikai Egyesült Államok bebizonyította, hogy az utóbbi évtizedek legsikeresebb, nemzeti érzelmű elnökét egy viharos, gondosan szervezett átfogó (mű)balhéval (v.ö.: Black Lives Matter), a facebookkal, a twitterrel, meg ki tudja még, milyen titkosszolgálati, telekommunikációs/internetes eszközökkel le tudták nullázni.

Visszatérve a fentiekben jellemzett, jelenleg a magyar fővárost irányító érzelmi fogyatékos csapatra, gondolkodásuk színvonalát mi sem tükrözi jobban, mint a közelmúltban indított kampányuk: súlyos tízmilliókért, a főváros kezelésében álló minden egyes szemétszállító autón és háztartási kukáinkon, öntapadó “tapétákon” tartották fontosnak elhelyezni a “Ki ne akarná…? szlogent hordozó provokatív kormányellenes propaganda-szöveget…

Hol is máshol, mint a hulladék-gyűjtőkön…? “Similis simile gaudet!”

.