Bőrgyógyászat avagy A magyar beteg (133.)

A XVII. kerületi járóbeteg-szakellátás tekintetében utóbbi napokban kialakult egy – némileg érthető – pánikhangulat: lábra kapott ugyanis a hír, miszerint “bezárjuk” a Péceli úton elhelyezkedő bőrgyógyászati részlegünket.

A hír nem igaz. Az viszont kétségtelen, hogy egyetlen bőrgyógyász szakorvosunk november közepén távozik. Megnyugtatásul: a Bajcsy-Zsilinszky Kórház menedzsmentje – alulírottal egyetemben – mindent megtesz annak érdekében, hogy – ha csökkentett óraszámban is – az ellátás a bőrgyógyászaton is folyamatos legyen. Korábban nálunk teljesített szakorvos kolléganő már jelentkezett szolgálatra, a szomszéd kerületek szakorvosi rendelőinek bőrgyógyászaival is tárgyalunk. Az viszont mindenképpen megjegyzendő, hogy hiányszakmák voltak, vannak és lesznek, az ellátás pedig attól teljesen független, hogy ki, hol és mennyi “TB-t fizet”.

És még valami: a dühös és felháborodott hangvételű leveleket megfogalmazók engedjék meg, hogy a tőlem elvárható visszafogottsággal és kellő tapintattal emlékeztessem Őket a megfellebbezhetetlen valóságra: egy kegyetlen világjárvány kellős közepén vagyunk!

Végül – de nem utolsó sorban – egy jó hír: jövő héten elkezdődik a bőrgyógyászati szakrendelő komplett belső felújítása.

dr. Fenke Ferenc

vezető főorvos

.