Buci avagy Miheztartás végett (4.)

Szakmai elfoglaltságom okán nem volt – és most sincs – időm érdemben válaszolni a rengeteg, “Miheztartás végett” sorozat írásaira érkezett “komment”-re. A válaszokból féltucatnyit volt időm átfutni, ebből mindössze két sommás – természetesen, mint minden, ez is vitatható – megállapításom született: az egyik az, hogy – eddig is tudtuk – a labdarúgáshoz minimum tíz millió magyar ért; a másik, hogy a nemzetpolitikához is értő levélíróim - ez nagyjából 6 és fél millió magyar - csaknem egybehangzóan és tévedhetetlenül alkalmazzák a KETTŐS MÉRCÉT. Arról beszélek, amit nyilván Ők, Önök is látnak és tudnak: a “történet” arról szól, hogy hazánkat, népemet Kertészek és labdarúgó-szurkolók lenézhetik, gyalázhatják és ócsárólhatják, de ha valaki – jelen esetben szerény személyem – “politikailag nem korrekt módon” arra vetemedik, hogy felveszi a virtuális kesztyűt és a sértésre válaszol, akkor az “szalon-zsidózás”, “nem keresztényi”, meg “gyalázkodó”, stb… és a tettest agyagba kell döngölni (a satöbbit majd egyenként, tételes válaszok formájában, amint lesz időm).

Mi ez a farizeus KETTŐS MÉRCE? Miért szabad (vagy nem szabad?) Jupiternek azt, amit nem szabad (vagy szabad) az ökörnek? Miért nem “keresztényi” az, ha a gyalázatra válaszolván megkísérelem megvédeni nemzetem? Világért se szeretném történelmi nagyságokhoz mérni magam, de mi lett volna Erdélyországból, ha – az amúgy horvát származású – Fráter György áhítattal zsolozsmázik, miközben a török Gyulafehérvárat, meg Nagyenyedet dúlja? Vagy Ő sem volt keresztény(i), pláne katolikus, hisz’ fegyvert ragadott?

Azért tartunk ott, ahol, mert a rendszerváltásnak nevezett aktus óta belekényszerítettek minket az öncenzúra, az önkorlátozás, az eufemizmusok álszent mókuskerekébe…és íme, itt az eredmény: a ránk erőltetett – és mára már belénk ivódott - KETTŐS MÉRCE szellemi kataklizmája: kiszabadítani Barrabást! Lehet, hogy mégiscsak a Kertészeknek és Hitler Adolfnak lesz igaza: valóban szolganép vagyunk? Akkor EZ a magyar átok, nem a turáni! Amennyiben pedig valaki – bárki – soraimból fajgyűlöletet bír “kiolvasni”, akkor illetővel nem ugyanazt a nyelvet beszéljük.

Ígérem, hogy nem fognak eltántorítani: ha aknavetőkkel lőnek rám, nem fogok kenyérrel visszadobni, ha Uzi – puskatussal ütnek le, másik orcámat nem tartom oda. Ígérem továbbá, hogy – bár eddig csak névteleneket találtam - minden arra méltó elektronikus levélre válaszolok. Addig is engedjék meg, hogy felvessek egy, az imént, a KETTŐS MÉRCE tematikáját illetően eszembe jutott - szerintem nem csak – számomra érdekes témát:

Önök szerint Stohl András tettéért miért kapott lényegesen kisebb büntetést, mint ha azt közönséges halandók (Ön, vagy én) követték volna el?

Önök szerint Stohl András miért kapott lényegesen nagyobb büntetést, mint csaknem 10 évvel ezelőtt Császár Előd (beceneve: Copkiller, forrás: Wikipédia), aki – mellesleg – azóta is televíziótársaságoknál alkot és keresi a milliókat?

KETTŐS MÉRCE vagy valami más?  

A vitából mindnyájan okulunk. Köszönöm, ha megtisztelnek válaszukkal.

.