Magyarország ellenzéke avagy A magyar beteg (125.)

2019. június 3.-i (Doktor Cs. Katalin avagy A magyar beteg – 117), illetve 2019. június 29.-i (Pillanat avagy A magyar beteg – 118) jegyzeteimre (l. ott) mintegy 8 hónap elteltével született – ha úgy tetszik – “parafrázis” két kiváló publicista tollából. Ezek közül előbb Varga-Bíró Tamás “Az ellenzék a nemzet ellen visel hadat” című írásából idéznék:

“Teljesen mindegy, hogy a kommunista diktatúra alatt aranykalickába született Dobrev Kláráról, vagy a rendszerváltás utáni nemzedéket képviselő, ugyancsak kivételezett helyzetben felnövekedett Donáth Annáról, annak kanadai ikertornyáról, Cseh Katalinról, illetve a honi ellenzék bármely más kulcsfigurájáról beszélünk-e. Egy dolog ugyanis közös bennük: bizony a hazájukat támadják a nap 24 órájában. Teszik pediglen ezt annak ürügye alatt, hogy ők az ellenzék, és ez a dolguk.”

A másik, idevágó írás (Botond Bálint publicisztikája) kristálytiszta elemzése mindannak, amire jómagam – amatőr elemző és alanyi blogszerzőként – fent említett, júniusban született és számos kommentárt gerjesztő írásaimban utaltam:

https://magyarnemzet.hu/velemeny/a-momentum-mozgalom-az-identitas-nelkuli-emberek-partja-7779275

.