“Gyűlölünk titeket” avagy Miheztartás végett (3.)

Az idézőjelbe tett két szó nem Kertész Á., sőt nem is Imre Kertész és nem Kertész (Kornis) Mihály (egyik “kommentelőm” szerint: a Gartnerek) írói munkásságából kiragadott – amúgy szokványosan – fajgyűlölő “bon-mot”, hanem alig fél órája, a Chisineu-i fotball-stadion moldáv szurkolótáborának közepén kifeszített transzparensen volt olvasható. Ez az a labdarúgópálya, ahol percekkel ezelőtt ért véget a Moldova-Magyarország Európa-bajnoki selejtező mérkőzés, melyet a magyar válogatott kiváló játékkal 2-0-ra megnyert.

A mérkőzésnek számos taglalni való érdekessége kínálkozik, én itt és most nem a sportbélit, hanem a nehezen feldolgozhatót: a moldovaiak által készített és “Gyűlölünk titeket” feliratot viselő, 7-8 méternyi vászonra festett üzenetet venném – néhány mondatos, “kis felbontású” – górcső alá. (Nota bene: képzeljük el ugyanilyen méretben ugyanezt a kifeszített feliratot egy valamikori, tegyük fel, Stuttgartban megrendezett, Németország – Izrael labdarúgó-mérkőzésen… hány millió euró pénzbírságra lenne kötelezve, hány évig lenne eltiltva a német válogatott a nemzetközi ligamérkőzéseken, Európa- és világbajnokságokon való szerepléstől ?… és hány évig lesz eltiltva, milyen büntetésre számíthat Moldova?… vagy a magyarokkal EZT meg lehet és meg szabad csinálni? … igaza lenne a Kertészeknek és mégiscsak genetikailag alattvalók vagyunk?)

Először is: mi is ez, ki fia-borja a Moldovai Köztársaság és mi közünk hozzájuk nekünk, magyaroknak? Nagyjából annyi, mint Lappföldnek a beduinokhoz, azaz sommásan: semmi. Mire fel mégis, ma este – még 0-1-es részeredmény közepette - a “Gyűlölünk titeket”? 

Tudni illik, hogy a Moldovai Köztársaság egy – a mai, 91 éves Romániánál lényegesen patinásabb - önálló, nem kitalált, hanem valós történelemmel rendelkező tájegység és ország volt, amíg hagyták. Oroszország, Ukrajna, majd az agyafúrt románok tették rá szabálytalan időközökben a kezüket a geopolitikailag kulcsszerepet betöltő régióra. Így osztozik ma nyelvén és kultúráján - a Romániától való függetlenségét féltve óvó ország - az elenyésző százalékban ősi gagauz, neophyta román, orosz és ukrán nemzetiség. 

Akkor, mégis, mi okból, e moldovai stadionból világgá kürtölt magyargyűlölet? Mindenféle összeesküvés-elmélettől mentesen nem lehet-e felfedezni valamilyen egyeneságú rokonságot a szlovákok hisztériás kettős-állampolgárság-ellenes (re)akciója, a Kertészek rasszista írásai és az elrománosodott Moldávia fotball-stadionjának mai transzparens - attrakciója között? Nem az lenne-e – számukra rendkívül fájó módon - a baj, hogy – minden gyilkos szándék ellenére – Magyarország, az ősi ellenség, a valamikori Monarchia motorja és éléskamrája öntudatra ébredt és erősödik?

A magyar labdarúgó-válogatott játékában ma este – 16 év óta először – két dolgot véltem újra felfedezni: határozottságot és fantáziát. 

Mi nem gyűlőljük a moldávokat és a románokat, mi nem foglalkozunk a – chisineui transzparens-szerzőkéhez mérhető szellemi szintet képviselő, de összehasonlíthatatlanul kártékonyabb - Kertészekkel (Imrével, Ákossal, Mihállyal), hisz’ ők hernyóknak sem valódiak.

A sértést pedig meg kell torolni. Miheztartás végett.  

52 hozzászólás

  1. egy új foci szurkoló szerint:

    Tisztelt Fenke Úr!

    Engem is megdöbbentett a felirat.

    Ám bizonyára elkerülte a figyelmét a mi szurkolóink gúnyos transzparense a “szigetlakók” felirattal.

    Szerintem ez sem volt szép mozzanata a közvetítésnek.

    • Eastbay szerint:

      Azért Szigetlakók, mert csepeliek… Nagyon új vagy még.

      Mélyen tisztelt Fenke Úr!

      Bocsáss meg nekik, mert nem tudják mit cselekszenek!
      Valamint: talán előbb a saját házunk táján kellene rendet vágni.

      Köszönöm!

    • csumpika szerint:

      tóbiás barátom, az a csepeli szurkolók drapija volt. kicsit paranoiásnak tetszik lenni. :)
      Milyen megtorlásra gondolt képvielső úr? Mert egy hivatalos panasszal mélységesen egyetértek. Ugyanakkor meg kell jegyeznem, hogy nagyot röhögtem tegnap, amikor megláttam a feliratot. Sajnos még ahhoz is kevesek, hogy komolyan vegyük a gyűlöletüket… De ha mégis így gondolják, hát álljanak be a sor végére. Kicsit várni kell, mire sorra kerülnek, mert már néhány ország beelőzte őket – ez van, ha valaki lassan ébred.

      • Fenke Ferenc szerint:

        Tisztelt Csumpika!
        “Megtorlás” címén – sem a Kertész Á.-t, sem a moldovai labdarúgó-válogatottat vagy stadiont illetően – magam sem harci helikopterek felvonulása kapcsán leadott célzott likvidálásokra gondoltam – ez más kultúrkörben szokásos. Ön – végül is – szívemből beszét, amikor “diplomáciai” utat vázolt, hisz’ ez /lenne/ a megoldás, de a tegnapi újságokból az derül ki, hogy az MLSz – egyelőre – lapít. (Persze min csodálkozunk? A köztársasági elnökünket a szlovákok néhány éve a komáromi hídról kergették le… lett belőle diplomáciai bonyodalom?)
        Köszönöm megtisztelő figyelmét
        Üdvözlettel
        dr Fenke Ferenc

    • Fenke Ferenc szerint:

      Kedves Szurkoló!
      Elnézését kérem, de tanult mesterségem csaknem szünet nélküli gyakorlása okán csak most van érkezésem megtisztelő levelére válaszolni.
      Elmondanám, hogy az említett feliratot – bár a mérkőzés csaknem minden momentumát árgus szemekkel és izgalomtól izzadó tenyérrel figyeltem – nem vettem észre…rosszabb: ha észre vettem volna, se ismertem volna a “megfejtést”, de levélíróim jóvoltából most már tudom. Minden esetre, amennyiben a “Szigetlakók” valóban a csepeli szurkolók (maga)mutogatása lett volna, semmilyen körülmények között nem óhajtanék e között és a stadion román-moldáv részén kifeszített gyűlölködő magyarellenes transzparens között semmilyen párhuzamot vonni.
      Köszönöm, hogy megtisztelt figyelmével.
      dr Fenke Ferenc

  2. takamiszakari szerint:

    igazi keresztényi gondolatok egy hiteles képviselőtől…

    • Fenke Ferenc szerint:

      Kedves Taka…!
      E gondolatébresztő mondatra külön bejegyzésben válaszoltam.
      Köszönöm, hogy megtisztelt figyelmével.
      Üdvözlettel
      dr Fenke Ferenc

  3. B szerint:

    “Akkor, mégis, mi okból, e moldovai stadionból világgá kürtölt magyargyűlölet? ”

    Ugyanabból, amiből önnél ez a moldáv/zsidó gyűlölet.

    Imádom, hogy mindig a tobbi fajgyulolo tud kiakadni a legjobban, ha valaki az o fajtajat gyuloli… Tudja, ok olyanok, mint maga, csak moldavban… En meg a maguk fajtajat gyulolom, minden nemzetbol…

    udv
    egy buszke magyar

    • ronin szerint:

      És sajnos az ehhez hasonlatos kisebbségi komplexusos seggfejekből van még egy pár a Parlamentben…

      • Fenke Ferenc szerint:

        Kedves ronin!
        Először is elmondanám, hogy jómagam – mielőtt bárkinek, bármilyen témában levelet írok – először is tájékozódni igyekszem, hogy ki lett lészen a megszólított és azt követően ajándékozom meg gondolataimmal, hogy azzal tisztában vagyok. Nyilván, nem azonos kultúrkörből származunk, ezáltal nem vagyunk egyformák.
        Hogy egészen őszinte legyek, voltam én már minden: “bozgor” (Romániában), “román” (Magyarországon), “áruló”, “a hatalom szekértolója”, “zsidóbérenc” és “büdös antiszemita” egyaránt -, de ez az Ön által kreált “kisebbségi komplexusos seggfej”, ez valami új és üdítő. Az persze teljesen más kérdés, hogy a rendkívül szellemes kifejezés megalkotója paranoiás véglény-e vagy sem, hisz’ lévén, hogy kilétére nem derül fény, önkielégítő bűzpetárdáit büntetlenül pufogtathatja.
        Kár.
        dr Fenke Ferenc
        /U.i.: nem vagyok parlamenti képviselő/

    • havas szerint:

      Mutasd már meg Fenke képviselő úr melyik sorából árad a moldáv/zsidó gyűlölet.:) Nem vagy te egy kicsit paranoid?

    • Fenke Ferenc szerint:

      Kedves B!
      Levelét archívumomba elmentem, hisz’ tanulságos: ragyogóan felfesti a múltat és jövőt egyaránt: miként jutottunk idáig és hogy, hova jutunk – Önnel – tovább.
      Csak az az aláírás, csak azt tudnám feledni!
      “Büszke” (?) “magyar”
      (?)
      dr Fenke Ferenc

  4. sosa szerint:

    “…agyafúrt románok”…”mi nem gyűlöljük a románokat…”

    Mellesleg ki fia-borja dr. Fenke Ferenc?

    • Fenke Ferenc szerint:

      Kedves Sosa!
      Ön – nyilván – nem tudhatja, hogy anyanyelvi szinten beszélem a román nyelvet és pontosan tudom, hogy értelmezésükben mit jelent – és egyáltalán nem pejoratív, sőt, hízelgő – a “smecher” /agyafúrt/ szó. Ennek megfelelően hasonló – nemzeti – kérdéseket (is) gyakorta megvitatok román barátaimmal. Ezért inszinuációját visszautasítom.
      Tisztelettel
      dr Fenke Ferenc

    • Fenke Ferenc szerint:

      …és hogy ki fia-borja vagyok, annak jelentős részét megtudhatja honlapomból, arccal, képpel, névvel, kedves sosa…mert mifelénk, székelyeknél így illik: névvel. És gondolatokkal. És tisztelettel, kedves sosa.

  5. Csülök szerint:

    Oszt’ azt tudja-e Ön, kedves képviselő úr, hogy a mi derék honfi szurkolóink milyen kedves rigmusok danolásával töltik el a válogatott mérkőzések kb. 72%-át (Becsült adat…) Nem idézném…

    • Fenke Ferenc szerint:

      Kedves Csülök!
      Esküszöm, nem tudom… Internet-tűrő módon felvilágosítana? (honlapomon mail-címem is szerepel)
      Köszönöm
      dr Fenke Ferenc

  6. Emese szerint:

    Örömmel tölt el, hogy a fenti bejegyzés révén betekintést nyerhettem Képviselő Úr lelkivilágába. Az már sokkal elszomorítóbb, hogy Önt valaki érdemesnek találta arra, hogy a Parlamentben választópolgárokat képviseljen. Egyébként ez komoly? Tényleg?
    Képviselő Úr! Ön fényképe alatt jelzi, hogy szeretettel várja segítségünket, tanácsainkat. Kérem, javítsa a hozzászólásoknál az elírást, miszerint a nevet “közelező” megadni. Hiába, könnyű a fránya Nobel-díjas írók élete: nekik nyilván van lektoruk…

    • havas szerint:

      Ha kicsit továbblátnál, észrevehetnéd, hogy Fenke Ferenc nem a Parlamentben ül. A cikket elolvastad egyébként, amire reagáltál, vagy csak a weboldal felületén található gépelési hibába szerettél volna belekötni?

    • Fenke Ferenc szerint:

      Kedves Emese!
      Amennyiben valóban betekintést óhajt lelki világomba, javasolom: olvassa végig honlapomat. Az olvasás – az Ön esetében – az írásnál egyértelműen hasznosabb.
      Tisztelettel
      dr Fenke Ferenc

  7. Roham szerint:

    Nem értem miért fáj az a hozzászólók egy részének, hogy Fenke Dr. kifogásolja a moldáv transzparenst. Igenis jó az analógia a Stuttgart meccsel is. Miért nincs megengedve a magyarnak a nemzeti önérzet? Sajnos, amíg a lelkileg, agyilag mérgezettek szövegével van tele a magyar közélet és sajtó addig nem várhatjuk el, hogy más megvédjen minket az idegenek primitív provokációjától.
    Sajnálatos, hogy a magyar válogatott és a hozzá tartozó jórészt magyar közpénzen eltartott sleppben nem volt annyi becsület, hogy addig ne lépjen pályára amíg ez a transzparens a lelátón van!

    • Csülök szerint:

      “Sajnálatos, hogy a magyar válogatott és a hozzá tartozó jórészt magyar közpénzen eltartott sleppben nem volt annyi becsület, hogy addig ne lépjen pályára amíg ez a transzparens a lelátón van!”

      Mert akkor minden Magyarországon rendezett meccs elmaradna, mert a magyar “szurkolók” az életben nem hagyják abba a románok, szlovákok gyalázását…

    • havas szerint:

      A transzparens kb fél percig volt kint, szerintem a játékosok észre sem vették.

  8. Bisi szerint:

    Na de legalább tudtál egy jót zsidózni. Erre csak jó volt a drapi.

    • Roham szerint:

      Zsidózni? Származásától függetlenül szemét alak az, aki a neki esélyt adó befogadó nemzetet ilyen mocskos szájjal gyalázza, róluk nyilvánvaló hazugságokat terjeszt. Ha neki jogában áll rólunk hazudozni, talán nekünk sem tilos megállapítani azt, hogy ez a szar alak miféle!

      Ennek a moslék rasszistának a hazudozásait csak tettestársainak szemtelen mentegetési próbálkozási múlják alul!

      Mivel magát bizonyosan nem tartja ezen nép részének, ezért egyetértek azzal a felvetéssel, hogy díszpolgárságát, Kossuth díjját, állampolgárságát visszaszolgáltatva meneküljön pereputtyával egyetemben, ahova akar, amíg még teheti. Itt nem fog hiányozni a kutyának sem, sem személye, sem a “művészete”!

      Akkor talán jut majd hely, pénz és lehetőség a hazájukat és nemzetüket szerető magyar íróknak is!

  9. Szent István szerint:

    Doktor Fenke!

    Ön jóval ártalmasabb, kártékonyabb és elvetemültebb, mint a moldávok, akik a stadionban voltak. Vagy csak be volt rúgva?

    Szégyen, h parlamentemben ilyen figurák szavaznak, mint ön.

    Gondolkozzék picinyt mielőtt ír valamit!

    Szégyenlem magam ön helyett.

    • csévi szerint:

      Tisztelt Főorvos Úr!

      Azt hiszem ideje lenne néhány mocskolódó iromány kapcsán a DELETE billentyűt használni! Egy jó kis moderálás sosem árt, főképpen akkor, amikor valamely emebri lény Szent István nevét meri használni.

      • dr. Fenke Ferenc szerint:

        Kedves Csévi!
        Kevés lévén az időm, valószínűleg sikertelenül igyekeztem gyors összefoglaló választ írni a vádaskodó levelekre. Elnézést kérek, ha belekerült az általánosításba.
        Üdvözlettel
        dr Fenke Ferenc

    • Fenke Ferenc szerint:

      Kedves Pityu!
      Véleményét tudomásul vettem, tiszteletben tartom, de nem tisztelem, mert stílusa ócska.
      Sanda feltételezését cáfolván bánatosan kell tudatnom Önnel, hogy utoljára 1973. júliusában, a Marosvásárhelyi Orvosi Egyetemre történt sikeres felvételi vizsga eredményhirdetését követően voltam berúgva.
      Szintén bánatosan vagyok kénytelen azt is szíves tudomására hozni, hogy – sajnos – nem vagyok parlamenti képviselő.
      Mindnyájunknak jót tenne tehát, ha többet olvasna és kevesebbet írna – esetleg saját nevén és nem megszentségtelenítve első keresztény Királyunk nevét.
      dr Fenke Ferenc

  10. Bohóc Úr szerint:

    Tisztelt Képviselő Úr!

    Chisineu-Cris = Kisjenő (az’szem Arad megye de nem biztos).
    Chisinau = Moldávia fővárosa…

    Ezek után már csak gratulálni tudok, hogy a keresztény szellemnek ilyen hatékony nagykövete; igen, pofonra pofon a válasz! szemet szemért, fogat fogért; vagy nem ezt mondta Jézus?

    Végül, ön olyan pozicióban van, hogy tehetne valamit azért, hogy kiűzzük a magyar stadionokból a pont ugyanígy viselkedő magyar “szurkolókat”, ezzel is javítva a magyar labdarúgás igencsak megtépázott renoméján. nem a saját házunk táján kellene elkezdeni a takarítást?

    Üdvözlettel:

    Egy bohóc

    • dr. Fenke Ferenc szerint:

      Köszönöm, kedves Bohóc!
      Megtisztelne, ha személyesen is eszmét cserélhetnénk! Ha mégsem: írjon máskor is.
      Üdvözlettel
      dr Fenke Ferenc

  11. immortalis szerint:

    Hogy jön ide egy Német-Izraeli meccs? Nagyon szar az analógiája, képviselő úr…Viszont a szalonzsidózás jól megy, ugyanúgy mint főnökének (és sajnos az én ogy. képviselőmnek) Semjén úrnak.

    Újkori KDNP-s még nem tett olyat ezért az országért, amire büszkék lehetünk. Én pedig szégyellem magamat, ön helyett.

    A moldáv szurkolókkal meg kár foglalkozni, elefánt seggén a pattanás-kategória.

    • dr. Fenke Ferenc szerint:

      Üdvözlöm és irigy vagyok, kedves Immortalis!
      Irigy vagyok halhatatlansága és tévedhetetlen ítélőképessége okán egyaránt. Irigy vagyok amiatt is, hogy milliónyi magyar közül Ön leplezte le először az írásomban taposóaknaként elrejtett, a moldáv-magyar meccs alkalmából kifüggesztett magyargyűlölő transzparens kapcsán általam kreált német-izraeli “analógiát”. Átkozott az, aki rosszra gondol. Ön nem tartozik ezek közé. Ön ártatlan, mint elefánt seggén a pattanás.
      Tisztelettel
      dr Fenke Ferenc

  12. D.Magdi szerint:

    Huhh! Jó kis meccs lehetett! Én örültem, hogy a magyar foci végre olyan is tud lenni, mint amelyről gyerekkoromban hallottam! Annak már nem örültem, hogy nemzetgyűlölő felirat jelent meg.
    Valakinek, valahogy, valamikor – de jobb lenne minél előbb – rendet kellene csinálni ebben az országban.
    Mindegy, hogy ki milyen náció “fia-borja”!
    A magyar foci újra nézhető, sőt igazi élmény! Gratulálok Egervári Sándornak és a fiúknak! Szép volt!
    Tisztelt Képviselő Úr!
    Nekem csak annyi észrevételem lenne a tömérdek hozzászóláshoz, ami ebben a moldáv transzparens-témában született, hogy a Képviselő úr a jövőben tartózkodjon a többszörösen összetett mondatoktól, az árnyalt és félreérthető megfogalmazásoktól.Ha csak annyit írt volna, hogy sajnálatos módon …..tartalmú feliratot feszítettek ki a moldáv szurkolók, bőven elég lett volna!
    Nem kell ahhoz fasisztának, nácinak lenni ahhoz, hogy a transzparensre írt két szó fájjon annak, aki magyar!
    A moldávok okozta lelki seb bizonyára elfeledtette Önnel, azt, hogy “Senki nem lehet próféta a saját hazájában! ”
    Önt most jól összepocskondiázták az internet adta kényelmes, puha, meleg virtuális világban!

    • Fenke Ferenc szerint:

      Kedves Magdi!
      Továbbra is ragaszkodni fogok jelzős szerkezetekkel és metaforákkal ellátott, többszörösen összetett mondataimhoz, mivel a magyar nyelv gyönyörű! Ami pedig az “internet adta puha, virtuális világot” és gondolatkalózait illeti – annak büntetőjogi vonzatain túl – Buffon grófot tudom idézni: “A stílus maga az ember”.

      Tisztelettel
      dr Fenke Ferenc

  13. Andreas szerint:

    Keresztény képviselő úr!

    Hol a felebaráti szeretet, hol a Krisztusi szeretet? Olvassa ön a Bibliát, vagy csak párna helyett használja?
    Milyen vallású is volt Jézus, Szűzmária, Szent József, stb.?
    Őket is gyűlölni tetszik?

    Messze ám a Menyország, a Pokol meg közel – az ilyen gyűlölködésért hamar oda juthat – ha egyáltalán hisz valamiben is. De a fentiek szerint a “keresztény” csak olyan formalitás magánál, belépő a parlamentbe, mert hát párt nélkül nem megy a dolog….!

    • Fenke Ferenc szerint:

      Kedves András!
      Kösse be a biztonsági övet, mert mérhetetlenül le fogja sújtani amit olvasni fog! Írhatom? Akkor írom:
      NEM VAGYOK PARLAMENTI KÉPVISELŐ!
      Sajnálom.
      Sajnálom.
      dr Fenke Ferenc

      • Andreas szerint:

        Tisztelt uram,

        Ön nem parlamenti képviselő – bocsássa meg, hogy túlértékelem…

        Én nem vagyok András – így ebből a szempontból, de csak ebből quittek vagyunk.

        Andreas

        • dr. Fenke Ferenc szerint:

          Kedves Andreas!
          Identitása ismeretében eszmecserére bármikor hajlandó vagyok.
          Jómagam nevemmel, arcommal, habitusommal, honlapomon önéletrajzzal rendelkezőként viszont továbbiakban – kereszténységről történő kioktatás kapcsán különösen – zombikkal nem vitázok.
          dr. Fenke Ferenc

  14. V10R1C4 szerint:

    Mindkét oldal lelkesen gyűlölő honfiait esszecsukni egy stadionba. Vagy kitör a vörldpísz, vagy agyonvágják egymást… ugyanis ahogy elnézem a lengetett nemzetiszín színösszeállítása változó, az ikú konstans.
    Amúgy meg ki az, aki frankón megsértődik egy focimeccsen lengetett transzparensen? Azok a szurkerek ami minden becsületsértést vagdaltak már a másik fejéhez… ennyi eszük van. Anno a Steaua-meccsen is fogtam a fejem, hogy mindkét oldal úgy gondolta, hogy ő szaremberezheti, olthatja a másikat, ha viszont riposzt érkezik, az maga a szentségsértés. És amúgy meccsen kívül is sok embernek ilyen a lelkivilága (addi van szólásszabadság, amíg ő beszél).

    • Fenke Ferenc szerint:

      Kedves VRC…valahány!
      Megszólalt végre a fiatalos, józan ész. Köszönöm, köszönöm!
      Őszinte tisztelettel
      dr Fenke Ferenc

  15. Bács Kati szerint:

    Tisztelt Dr. Fenke Ferenc! Az olvasottakhoz csak annyit tudnék hozzá tenni, hogy mély tiszteletem a sok pocskondiázó zsidóhoz, és bunkó proletárokhoz intézett türelmes, intelligens válaszához!:) Gratulálok!

    • Fenke Ferenc szerint:

      Kedves Katalin!
      Nem óhajtok “fehérek között egy európai” státuszában tetszelegni: blogbejegyzéseimre érkező reakciók bármily’ förtelmesek, válaszaimban néha igen nehéz, de kötelességem “visszafogni” magam. Be kell vallanom, hogy a szóban forgó “levélváltás” kapcsán igen nehezen dolgoztam fel a pszichológiailag és humánetologiailag egyaránt nehezen magyarázható negativ reakciók tömkelegét. Kirajzolódott ugyanis egy olyan – Kertész Ákoson és a labdarúgópályákon jóval túlmutató – szubkultúra, mely a magyar lélek elképesztően sötét bugyrait mutatja. Mindenkit kérek, hogy olvassa el még egyszer figyelmesen, türelmesen a szeptember 6.-i írásomra érkezett válaszokat… és amint megtette, gondolja végig azt a – belátom – csaknem emészthetetlen kérdést, amit itt és most felteszek:
      Úgy-e, felsejlik Trianon…és 2004. december 5.?…

      • Bács Kati szerint:

        Tisztelt Fenke Ferenc!
        Bizonyára nem véletlen, hogy egy “focimeccs” kapcsán tízszer annyi reakció van Ön ellen! A fontosabb dolgokra, ami élete, pályafutása, igazán az általam említett “képződményeket” nem nagyon érdekli…Elgondolkodtató!… Köszönöm a megtisztelő választ, és tényleg el kéne sokaknak gondolkodni, mielőtt csak a kezüket használnák! TRIANON..stb…..

  16. Hunn Gábor szerint:

    Tisztelt Főorvos Úr!
    Minden idők legigazabb mondatainak tűnnek, amit október 23.-án írt – meg amit Makovecz Imrétől idézett, szintén: egy tudattalan, meghamisított történelmű nép egyedi “képződményeinek” gondolatait olvashatjuk – és ne is szedje le honlapjáról, mert igen tanulságosak. (Egyébként, ha jól értettem, az egész polémia az index.hu ultrabalos hazudozóitól indult?!).
    Egyébként válaszaihoz gratulálnom kell!
    Tisztelettel
    Gábor