Napirend utáni felszólalás 2014. augusztus 28.-án

Tisztelt Polgármester úr, Jegyző asszony, Képviselő-társak, Vendégeink!

A 2014.augusztus 25.-én a Polgármesteri Hivatal előtt zajlott sajtótájékoztatóhoz, annak a Ferihegyi úti Szakrendelővel foglalkozó részéhez, mint 87 ezer lelket számláló kerületünk járóbeteg-szakellátásáért felelős egyik vezető kötelességemnek érzem hozzászólni. A sajtótájékoztató főszereplője, Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció és a Szocialista Párt közös XVII. kerületi polgármester-jelöltje ugyanis az említett sajtótájékoztató során mellbevágó tájékozatlanságról adott tanúbizonyságot. A logikában a premisszák, vagyis az érvek hivatottak a konklúziót, tehát a következtetést alátámasztani. Polgármester-jelölt asszony a Ferihegyi úti Szakrendelő felújításának elmaradását hányja a jelenlegi városvezetés szemére. Eszmerendszere azon a téves premisszán alapul, hogy a Szakrendelő az Önkormányzat fenntartásában működik.
Gy. Németh Erzsébet tehát – 16 éven át (!) MSzP-s fővárosi képviselő – úgy végzett ott nem kevés tiszteletdíjjal honorált munkát, hogy nem volt arról – és most sincs – tudomása, hogy Szakrendelőnknek a Fővárosi Közgyűlés, és nem Önkormányzatunk a tulajdonosa.
Engedje meg polgármester-jelölt asszony, hogy innen és most felvilágosítsam (kérem koalíciós társaikat, adják át az üzenetet): a Ferihegyi úti Szakrendelő soha nem tartozott a XVII. kerület hatáskörébe.
Szakrendelőnk 2012.-ig a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működött… és nincs arról tudomásom, hogy ezen idő alatt képviselő asszony akár egyetlen egyszer a Szakrendelő felújításáért szállt volna síkra.
Polgármester-jelölt asszonnyal három-négy évente egy bevásárlóközpontban szoktam találkozni, a XVII. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésein soha…és sajnálatos módon most sincs itt.
A Madárdombtól a Ferihegyi út 95.-ig egy kellemes, kiadós séta. Amennyiben polgármester-jelölt asszony úgy dönt majd, hogy behatóbban óhajt a kerület járóbeteg-szakellátásával foglalkozni, kerekedjen fel, szívesen látom és elmagyarázom azt a néhány, könnyen megjegyezhető alapfogalmat, mely elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy a jövőben hasonló, kínos, a Szocialista Párthoz is méltatlan bakit elkerüljön.

.