Fogadóóra 2014. február

Februári fogadóórám “meglepetésvendége” Kalmár Attila zászlós, a XVII. kerületi Rendőrkapitányság választói körzetemet is felügyelő körzeti megbízottja volt. Találkozásunkról, beszélgetésünkről szóló beszámolóm az Ő beleegyezésével lát napvilágot.

Bár korábbi telefonmegbeszéléseink alkalmával említette, hogy fogadóórámon előbb-utóbb tiszteletét teszi, jelen alkalommal be nem jelentkezvén sikerült zászlós urat közel fél órán át a folyosón várakoztatnom…ezt követően viszont alkalmunk nyílt hosszan eszmét cserélni a városközpont – rendőrséget is érintő – ügyes-bajos dolgairól. Körzeti megbízottunk ecsetelte az ismert tényt, miszerint a rákosmenti bűnözési ráta összességében folyamatosan csökkenő tendenciát mutat, a százalékos arányok a büntető törvénykönyvet érintő esetek minden szegmensében kedvezően alakulnak. Itt és ezen alkalommal is ismételten felvezettem közlekedésrendészeti vezérmotívumaimat: a Balassi, a Podmaniczky iskolák és a Szakorvosi rendelőintézet gyalogátkelőhelyeinek életveszélyes voltát, a Fő teret tavasztól őszig “belakó” “halmozottan hátrányos helyzetű” állampolgárok okán bekövetkezett áldatlan állapotokat, a Szent Kereszt téren és környékén a hajléktalanok generálta, az ott lakók által ezerszer szóvá tett környezeti károkat…

Kalmár Attila körzeti megbízott megígérte, hogy mindenben segít. Zászlós úr következő fogadóóráját 2014. február 10.-én, Rákosligeten, a Csekovszky Árpád Művelődési Házban tartja.

.