“Egy tál lencse”

A Magyar Nemzet c. napilapban fenti címmel néhány napja Körmendy Zsuzsanna tollából jelent meg fél hasábos publicisztika. Az írás első bekezdéséből idézek:

“Valami oknál fogva mindig csak jobboldali kormányok idején jelenik meg a baloldali tévécsatornákon a meleg ételre várakozók kígyózó sora. Hát még ha az MSZP osztja az ételt! Akkor több a helyszínen a tévés, mint az ételért ácsorgó. Végül is a kampánypénzből kell, hogy jusson a lakosságfölháborítás nemes céljára, és ha ételosztás közben még voksokat is lehet venni, akkor dupla a haszon.                                                                                                                                                                                                                                                                            Nem tudom, mennyire ismert az összlakosság körében, hogy Magyarországon például a történelmi egyházak rendszeresen, nem nagydobra verve, létezésük óta segítik a szegényeket ruhagyűjtéssel, ételosztással, szeretetvendégséggel. Azt ugyan még nem láttam, hogy a tévések karácsony előtt megrohantak volna egy református templom előtt várakozó teherautót, amelyre a gyülekezet minden tagja csomagokat rak föl, de hát mi is lenne ebben a szenzáció. A hívők nem szokták kirendelni magukhoz az ATV-t, ha mások szegénységén enyhíteni akarnak. Amit tesznek, szokásból, hitük parancsára teszik, csinnadratta nélkül, mert a jóságot nem az országgyűlési választásokhoz igazítják.”

A Kereszténydemokrata Néppárt XVII. kerületi szervezete 2014. február 7.-én 12.30-tól meleg ételt oszt a Polgármesteri Hivatal előtti parkolóban. Minden rászorulót szeretettel látunk.

.