Gellér Balázs avagy A magyar beteg (84.)

60 éves U.J.-t 20 évvel ezelőtt, fejlődési rendellenesség okozta húgyhólyagkövesség miatt operáltam. Soha, semmilyen “paraszolvenciát” nem kaptunk tőle, múlt héten viszont, esedékes kontroll-vizsgálata alkalmából saját fája terményével, közel két kiló dióval ajándékozta meg a XVII. kerületi Urológia munkatársait.

Általunk havonta cserélt katéterét kényszerű szükségből évek óta viselő Gy.M. mai napon asszisztensnőmnek egy doboz csokoládét adott. További két betegtől tegnap és ma 1000, illetve 2000 forint paraszolvenciát fogadtam el.

A XVII. kerületi Szakrendelő Urológiájának főorvosaként tehát bizonyos Gellér Balázs professzor jogértelmezése alapján mai naptól egytől három évig terjedhető letöltendő börtönbüntetésre vagyok ítélhető. Ennek megfelelően kérem a Bajcsy Kórház Igazgatóját, hogy gondoskodjon helyettesítésemről, mint ahogy azon kollégáim helyettesítéséről is, akik az említett időszakban az általam realizálthoz hasonló bűncselekményt követtek el.

Fentiek alapján holnaptól vagy holnaputántól a magyar egészségügyet éhbérért működtetők 95%-a rács mögé kerül. A további ellátásért Gellér Balázs professzor és magasan kvalifikált jogi doktor kollégái lesznek felelősek: képesítéstől és teljesítménytől függően átlagosan havi nettó 70 – 200.000 forintért.

5 hozzászólás

  1. Nádor Tamás szerint:

    Kedvenc Ferenc!
    Régi kollégám stb..
    Régen írtam, de most megkapod:
    Régi sirámaim pl a telezöldes őrület a városközpontban…Valahogy nem oldódnak meg…
    Van aki számolja a karambolokat, baleseteket? Meddig?
    Nem kell (lehet) a Fővárosra mutogatni!
    Nekik pl be lehet nyújtanti a kárösszegeket?
    Vagy Neked? Hiszen eltelt 4 év, és semmi nem történt..
    Ki a képviselő ott?
    Biztos látványosabb ételt osztani..(telefontorony , mini tesco)mint tényleg
    elszámolni és tisztába tenni Amúgy ezekkel mi van?
    Ha odamegyek én is kapok? 1 kis tányért?
    1 szelet friss kenyér pl kinek jut?
    Jut nekem is?
    Egészségügyi dolgozó?
    De most ez elöbbi és más:
    Nagyon örülök ennek a felvetésnek!
    Aki ilyen bölcseket (?) tud mondari – írni – üljön be helyettünk abba székbe, ahol majd azt kapja amit ő erkölcsösnek, jogilag tisztának tart. + Közalkamazottnak járó bér+ .. ha korrulmálható diót is törhet…! Kapjon kb 3 évet, utána beszélgetünk..
    Kasszát csinálunk…
    Mikor lesz végre vége ennek az álságos maga, és visszamutogató(már az ún rendszerváltás előtt és óta) az ön a mi és mások
    átejtésének, ami az egészségügy finanszizorása, bérezése.
    Volt 8 év, lehet mutogatni, majd eltelt megint 4 év mi történt?
    Medical Center? Mi történt? Ki kinek érdekében? Ki kinek a zsebébe? Háziorvosok irányítása, laborba..Ha ráér – és pénze van jöhet – ha nem és akut baja? Jöhet a mentő.. Tudod úgyis mire gondolok…Nem volt erre 4 év elég megoldandó?
    Ha leírnám biztos lelkedve gázolok
    Jövőre : Jobbik.. talán tényleg tesznek végre valamit?
    Olvassál pl Kurucinfo, Alfahir stb-t
    feleségem inspirál és a Tied?
    őszinte barátod

    • dr Fenke Ferenc szerint:

      Kedves kollégám, kedves barátom, kedves Nádor Tamás főorvos!
      Mint már korábban említettem vala, a közlekedésrendészet és a forgalomirányítás nem képezi a területileg illetékes önkormányzati képviselő működésének tárgykörét. Ezzel együtt az általad nehezményezett folyamatos baleseti veszélyhelyzet – ezzel én is tisztában vagyok – létezik és ezt több alkalommal jeleztem is a Főváros felé, hisz’ “másként nem tehetek”…
      A kérdéskört Rákosmente frissen kinevezett rendőrkapitányával újfent körbejárjuk… de nem ígérem, hogy sikerrel, ugyanis “horribile dictu” az ügyben Ő sem illetékes…
      Írásodat köszönöm. Az abban foglalt további – minden kétséget kizáróan értékes – felvetéseidre ( ételosztás, Gellér jogi doktor szentenciái, Medical Center ügy stb…) egy-két napon belül külön bejegyzésben reagálok.
      Üdv és szerencse!
      Fenke Ferenc

      • Nádor Tamás szerint:

        Kedves és kedvenc Ferenc!
        régi, kedves kollega!
        1 kereszteződés: meddig lehet mutogatni? Mint az óvodában: az a csúnya, rossz az vitte el a játékomat …Az nem, az én hanem az ő játszóháza… Törnek az autók..
        2 ennél talán(?) fontosabb: ma este külöböző TV adók -sok mindenféle , nem nagyon különböztek – műsorait néztük feleségemmel:
        3 mi volt látható: Hanuka, izreali-magyar ölelkezés + hülye bulvárhírek..
        4 Advent első hétvégéje jön..csak néztünk…MTV, hírTV, echo? stb. Erről 1 szó se!
        Karácsony?
        5 kire szavazzunk tavasszal?
        nt

        • dr Fenke Ferenc szerint:

          Kedves Tamás!
          1. közlekedésrendészetben – mint azt korábban már említettem – nem vagyok illetékes, de igyekszem
          2. az elektronikus telekommunikáció sem képezi működési területemet, de szintén igyekszem…nézzétek a http://www.rakosmentetv.hu – t.
          3. Hanukáról – és holokausztról – először “rendszerváltást” követően hallottam, ergo politikailag nem vagyok még eléggé érett azokat kommentálni; az izraeli-magyar ölelkezésről pedig Erdélyi Tamara nevű gyermekkori, nagyszerű, izraelita barátnőm jut eszembe, aki a legragyogóbb zsidó vicceket tudta…Ő volt az, akivel gyakorta egymás nyakába borultunk a röhögéstől…
          4. Advent kapcsán kéretik honlapomat olvasni
          5. tavasszal pedig – természetesen – rám kell szavazni.
          Üdv és szerencse!
          F.F.

  2. Magdi szerint:

    A baráti üzengetés helye, a Facebook
    Egyébként a két ősi vallásként van számon tartva a kereszténység és a zsidóság.
    Csodálkozom, hogy valaki még ezen csodálkozik. Azon kellene inkább csodálkozni, hogy soha jobboldali kormány nem tett még ennyit az emberekért, mégis minden nem kormánypárti sajtó felület azt okádja, hogy véget kell vetni a hataloméhes orbáni politikának! Igen, mert ha Orbán marad, akkor van esélyünk, hogy unokáinknak is lesz még nyugodt élete Magyarországon! De ha nem, akkor a pár évtized múlva már majd a nyugdíjasok léte is veszélyben lesz, nem csak anyagilag, hanem fizikailag. Nekem nem kérdés, hogy FIDESZ_KDNP-re kell szavazni!
    “Több fényt!”- hirdeti a KDNP, én ebben hiszek!