Pancsoló a Csicsergőben

Amikor Nagyné Szabó Etelka, választói körzetem egyik nagyszerű óvodájának vezetője azzal keresett meg, hogy létezik az intézmény udvarán egy, valamikor a gyermekek számára létesített – az ÁNTSZ által közegészségügyi okok folytán évek óta “kiiktatott” – pancsoló, melyet szeretne felújíttatni és működésbe helyezni, rögvest a helyszínre siettem. Szemlém végeredménye – alig értékelhető műszaki ismereteim ellenére – lesújtó volt: a “létesítmény” balesetveszélyes betonteknő. Etelka “nénivel” ott és akkor megegyeztünk: a pancsoló felújítására igyekszem egyéni képviselői keretemből pénzt elkülöníteni, amennyiben záros határidőn belül tervekkel és árajánlatokkal áll elő.

Óvodavezető asszony térült-fordult és következő holdtöltével, fogadóórámon a megvalósítás terveit tette le asztalomra. Szó szót, majd tettet követett: ma, a Csicsergő óvodásainak ragyogó műsorával egyetemben átadtuk a gyermekeknek a nagyszerű, új, pancsolót:

A “pancsoló” sajátossága a technikailag kiválóan megoldott baleset-védelem (vastag ütésálló réteg), mely egyben csúszásgátló; a gyermekek és/vagy óvónénik által szórófejen adagolt vízpermet lefolyón történő távozása folyamatosan biztosított.

Az átadáson jelen volt Dunai Mónika, a Képviselő-testület Fidesz-frakciójának vezetője, valamint Fohsz Tivadar alpolgármester is:

Rövid beszédemben elmondtam, hogy “fogamhoz vertem a garast” annak érdekében, hogy egyéni képviselői keretemből kigazdálkodhassam ezt a tetemes összegbe került, de nagyszerű “gyermek-wellness-szigetet” és kissé irigy is vagyok annak okán, hogy akkor, amikor én óvodás voltam – mintegy 54 évvel ezelőtt – nem létezhetett hasonló pancsoló, melyet legszívesebben itt és most azonnal körbeúsznék… (fotók: Váradi Eszter)

.