Képviselő-testületi ülés 2013. július 11.-én

Legutóbbi fogadóórámon a Tabán utca 2-8. számú társasházat képviselő Kft. ügyvezetője – 2013. június 17.-i keltezéssel – levelet adott át, melyet – minden, a városközpontban lakó honfitársunk számára fontos mondandója okán – itt és most vágatlanul közzéteszek:

Tisztelt dr Fenke Ferenc képviselő úr!

A Bp. XVII., Tabán u. 2.-8. sz. társasház lakóinak kérését tolmácsoljuk az alábbiakban:

A tulajdonosok jelentős energia és pénz ráfordításával folyamatosan karbantartják az épület körüli zöldterületet, amit aztán a környék egyes felelőtlen kutya-tulajdonosai figyelmen kívül hagynak és a kutyáik az ápolt területben kárt okoznak.

Kérjük tisztelt Képviselő Urat, hogy amennyiben eszköze és lehetősége van segítsen a kérdés megnyugtató megoldásában.

Köszönettel

Milics Mihály ügyvezető

(pecsét, aláírás)

A levelet átvettem, átfutottam és megígértem a Tabán utcaiaknak, hogy – ahogy máskor  is – a kérésre lehető legrövidebb időn belül reagálok…

…ami a mai magyar és európai jog- és rendeletalkotási gyakorlatot ismerve hála Istennek, valószínűleg világrekord-idő alatt sikerült, ugyanis Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. július 11.-i rendkívüli ülésén Riz Levente polgármester úr alábbi címen javasolt napirendre venni rendkívüli sürgősséget igényelő előterjesztést:

150/2013/07.05. Javaslat Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló (…) önkormányzati rendelete megalkotására.

Az előterjesztést – mely mintegy 14 oldalas, alaposan átgondolt és megszerkesztett dokumentum – hosszas és parázs vita után

a Képviselő-testület nagy többséggel elfogadta. (Arról, hogy az előterjesztés a kerületi közösségi együttélés mely szegmenseit – a hajléktalan-kérdéstől kezdve a hulladéklerakáson át a kutyatartásig – igyekszik betartható és betartatandó módon szabályozni, arról, hogy azt mely képviselők nem fogadták el, Rákosmente honlapján és a testületi ülésen készült, mindenki számára hozzáférhető jegyzőkönyvből lehet tájékozódni.)

Ezzel a Tabán utca 2.-8. sz. alatti lakosok által felvetett kérdéskört akár elintézettnek is tekinthetném, ha nem tudnám, hogy Magyarországon – és Rákosmentén – a “kutyás” dolgok nem mindig és nem feltétlenül a jogkövetés mentén zajlanak. Mindennek okán – nem csak önkormányzati képviselőként, hanem úgy is, mint orvos és úgy is, mint valamikori kutyatulajdonos – következő jegyzetemben a 2013. július 11.-én elfogadott önkormányzati rendelet néhány passzusára részletesebben visszatérek.

(fotó: Horváth Tibor)

.