Újsághír

Romániában

4 hozzászólás

  1. preziX szerint:

    De itt béremelés lesz szeptembertől és nem csak az egészségügyben, hanem a pedagógusoknak is!!!!!
    És , ha 1990 óta, a mindenkori kormányok olyan mértékű béremelést hajtottak volna végre, mint amelyre immár 2010 óta második alkalommal kerül sor az eü-i dolgozók körében, akkor ma ez a szomszédos országot érintő cikk még elgondolkodtató sem volna!!! (És hát, ne legyek igazságtalan:Medgyessy megadta a beígért béremelést, amit nyögött is a gazdaság évekig.Azért ezt se felejtsük el…)

  2. dr Fenke Ferenc szerint:

    Kedves Prezix!
    Meglátásai és bölcsessége előtt nem csak én, hanem – szerintem – a román egészségügyi kormányzat marosvásárhelyi illetőségű, palesztin származású államtitkára, Arafat doktor is fejet hajtana.
    Köszönöm bejegyzését.
    Üdvözlettel
    dr Fenke Ferenc

  3. preziX szerint:

    Tisztelt Doktor Úr!
    Európában valamikor elindult egy folyamat, amelyet meg lehet , hogy nem éppen Európában találtak ki…..
    Az, hogy mi van valójában Magyarország határain túl, azt csak az tudja, akinek van rálátása külföldre kijutni, de még akkor sem biztos, hogy lehet tudni, hogy milyen állapotok és bérezések vannak Ny-Euróban vagy Közép-kelet Európában ill. hogy az ottani bérekből hogyan lehet megélni.
    Így aztán, ha Ön most egy olyan cikket tesz közzé, amely arról szól, hogy Romániában sztrájkra készülnek, akkor én – lehet, hogy rosszul- , de arra gondoltam, hogy ennek az az oka, hogy a külföldre elment orvosok és ápolók miatt a hazájukban maradt dolgozók már nem bírják a rájuk szakadt többletmunkát. Az csak feltételezhető, hogy Romániában is maga a munka sincs megfizetve, nemhogy a többletmunka!
    Én nem tudom hova tenni, hogy milyen burkolt üzenete lehet a fenti romániai belpolitikai cikknek? Hisz magyar viszonyok tekintetében elmondhatjuk, hogy a bérezések kapcsán tett intézkedések ugyan nem optimálisak, csupán elégségesek…

    • dr Fenke Ferenc szerint:

      Igen, így van, kedves PreziX!
      Kérem, ajándékozzon meg máskor is gondolataival!
      Kiváló tisztelettel
      dr Fenke Ferenc