A Föld napja avagy Séta (2.)

A két hete megélt téli időjáráshoz képest mai patakparti sétánkon a “szárba szökkent” tavasz köszöntött minket. A hormondús fiatal vizsla “támadását” elkerülendő, vízbe menekülő harci eb, a patakparti zsombékon tollászkodó gácsér, a közeledésünk okán méltatlankodó szarka, az önfeledten trillázó barát-fülemüle, a nagyszerű bicikliúton sétálók, kerékpározók, görkorcsolyázók látványa végleg eloszlatta kételyeimet: valóban itt a tavasz!

Sétánk választói körzetem északi határa felől Rákoscsaba felé vezetett. A sok száz millió forintból felépített, rekreációs célokat – mindnyájunk épülését – szolgáló bicikliút mentén számos, esztétikus és hasznos fapadot és fából készült szemétgyűjtőt helyeztünk el. Elképzelni nem tudom, hogy kit, kiket és mi okból zavar az általunk, közpénzből ekként “épített” környezet?! Elképzelni nem tudom, hogy ki fia-borja vetemedhet arra, hogy mások munkáját semmibe véve brutális módon tegye tönkre azt, amit sok-sok erőfeszítés árán létrehoztunk? Mi célt szolgál egy néhány lécből álló – szép és célszerű – fa szeméttároló tönkretétele? Kerítéslécnek rövid, pallónak keskeny, vaskályhában egy órányi tűzifa. Milyen lelkivilággal bír a “l’art pour l’art” romboló és hulladékát mindenkire való tekintet nélkül hátrahagyó emberfia? Egy szó mint száz, kérem, hogy alábbi, ma délelőtt a Rákos-patak mentén, választói körzetem határán készült fotót 12 éven aluliak ne csak nagykorú felügyelete mellett tekinthessék meg:

Április 22.-én, világszerte, ötödik évtizede ünnepeljük A FÖLD NAPJÁT.

4 hozzászólás

  1. ostermelomagyar szerint:

    Kedves Doktor Úr !

    Azért ne feledkezzünk el az Ön választó kerületében a Pál Apostol Iskola és a Cselekedjünk . Alapítvány és megünnepelte saját módján a Föld Napját.

    Egyik helyen gereblyéztek ,rendbe tették az Iskola környékét.

    Másik csapat Gazda-Mustra napot tartott beleértve a környezetvédelem , azon aspektusát, hogy gyűjtötte a PET pille műanyag hulladékot.Helyszín a Vigyázó Sándor Művelődési Ház parkolója volt , népi termékekkel , folklór bemutató is volt. Pestlőrinczről jöttek óvodások előadni.

    Remélem a jövő héten szintén Rákosborzasztó másik részén megtartandó Föld napján megtisztel jelenlétével.

    Mindenkit tájékoztatok , hogy holnap( vasárnap még tart Egy kert a városokért és tegyünk többet a Földért rendezvény Kispest-Wekerle telepen , ahol úgy tűnik erősebb a civil és Önkormányzati összefogás.

    • dr Fenke Ferenc szerint:

      Kedves Őstermelő!
      Attól teljesen függetlenül, hogy sem a Pál apostol Iskola, sem a Vigyázó Művelődési Ház nem tartozik hozzám (választói körzetem térképe itt, tehát honlapomon megtekinthető), az Ön által felhozott példák figyelemre méltóak és lehetőség szerint követendőek.
      Az pedig, hogy én mikor, melyik rendezvényen tudok részt venni, kórházi és rendelői munkámtól függ – példának okáért jelenleg egy 24 órás készenléti és egy 12 órás kórházi ügyeletet követően ültem le Önnek válaszolni – és kimondani is szörnyű, de nem (mindig) vagyok a magam ura.
      Üdvözlettel
      dr Fenke Ferenc

      • ostermelomagyar szerint:

        Kedves Doktor Úr !

        Sajnálom , hogy kevés idejéből , kell elvenni néhány percet a blogíráson felül a válaszokra is. Az ügyeleteken kivüli készenléthez sajnálatomat küldöm.

        Viszont úgy tűnik akkor 3. sz. választókörzet képviselője , ehhez hasonló nyilvánosságra (blogírásra nem vállalkozik ) ez persze nem az Ön hibája, de a nagy kerületi távolság és Rákoskeresztúr elnevezés könnyen becsapja az embereket és ugye ott van a körzet átszámozás is.

        Remélem több képviselő is tiszteletét teszi a Rákosligeten megrendezendő rendezvényen -, melynek védnöke Riz Levente a XVII kerület Polgármestere.

        Rákosligeten kialakulni látszik egy közösség , amely az ottani képviselőket biztatja , következő választásuk megnyerésében segíteni fog.

        Gondolom Föld napjára írt rongálások megszüntetésére a teljes kerületre/Magyarországra is érti és nem kizárólag a területéhez járó” közpénz pénzből épült bicikli útjára gondolt” .