A magyar beteg (62.)

Felfüggesztik az újonnan kiadott beutalási rendet.

Budapesten és Pest megyében a korábbi rend szerint kereshetők fel a járóbeteg-szakellátók.

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár kérésére az Országos Tisztifőorvosi Hivatal felülvizsgálja a 2013. január 21.-én kiadott határozatát a Budapest és Pest megye területén működő járóbeteg-szakellátást nyújtó szolgáltatók ellátási területének megállapításával. A kiadott határozatok végrehajtása a vizsgálat lezárultáig felfüggesztésre kerül. A Budapesten és Pest megyében működő járóbeteg-szakellátókhoz történő beutalás és a betegellátás során így továbbra is a 2013. január 21.-ét megelőző ellátási területeket kell figyelembe venni, vagyis a korábbi rend maradt érvényben – közölte az Egészségügyért Felelős Államtitkárság.

Szócska Miklós az Országos Tisztifőorvosi Hivatalhoz intézett erre vonatkozó kérését az államtitkársághoz és az OTH-hoz érkezett szakmai észrevételekkel indokolta.

Fenti mondatok megértése végett Nyájas Olvasóhoz fordulok, ugyanis kellő fantázia okán képtelen vagyok feldolgozni az Államtitkárság szavai nyomán kelt érzéseimet. Lett légyen tehát, hogy egy közel másfél évig készült, a legmagasabban kvalifikált szakemberek által vélhetően kellően átgondolt, ez irányú munkájuk után felvett nem kevés közpénz terhelte döntés-sorozatot – a járóbeteg-szakellátás új térképét – valakik, valamilyen módon, nem tudni pontosan, milyen eszközökkel, néhány óra leforgása alatt felülírnak? Nyilván, Ön, Nyájas Olvasó is szívesen venné, ha megtudhatná, hogy 2013. január 21.-vel kik próbálták botor módon átrajzolni a járóbeteg-szakellátás eddig kialakult szokásjogát, imént kiradírozott terveik elkészítéséért kitől, mikor és mennyi (köz)pénzt vettek fel, valamint azt is, hogy honnan való az erő e “jól felépített” tervek és döntések pillanatokon belül történő megváltoztatására?… Vagy… ez maga a “népi demokrácia”, csak momentán nem annak hívjuk?… Sürgősen írjon, aki meg tudja magyarázni!…

.