Adventus Domini

Jézus eljövetelére való készülődés jegyében ma, Keresztúr Fő terén keresztény egyházaink képviselői mondtak igét:

Annak idején, amikor önkormányzati képviselőként a városközpont rehabilitációjával kapcsolatos tehetetlensége okán számos alkalommal éles hangú kritikát fogalmaztam meg a 2002 és 2006 között regnáló MSzP és SzDSz uralta városvezetést bírálva nem hittem, hogy valaha megérem azt, hogy a XVII. kerület központjában – ott, ahol alig néhány hónapja még autóbuszok végterméke tette lehetetlenné a szövődménymentes légvételt – ma, a gyönyörű, új, közösségi célokat szolgáló téren (nem utolsó sorban: választói körzetem kellős közepén) advent alkalmából több százan mondanak imát és énekelnek egyházi éneket.

A szertartást követően a tömeg a héten felállított szépséges – szintén Rákosmentéről származó – karácsonyfa előtt lévő, az adventi koszorút tartó emelvényhez vonult, ahol Riz Levente polgármester és országgyűlési képviselő – az eső okán elázott kanóccal a létra magasában vívott közel negyedórás hősies küzdelmet követően – meggyújtotta az első gyertyát:

“Ég a gyertya ég, el ne aludjék…” Íme, Keresztúr első – az esővel dacolva égő – adventi gyertyája, háttérben a Pesti út 164. fényei:

.