Levélváltás

Tisztelt Képviselő Úr!
Az alábbi próbléma megoldása tárgyában szeretném segítségét kérni.Az ILKA Társasházkezelő Kft kezeli a Pesti út 138-144 Társasházat, ahol a lakók nyugalmát az ott lévő két üzlet zavarja. Ez egyik ital diszkontként üzemel, míg a mellette lévő közért is italokat árul. A vendégek az üzletek előtt fogyasztják el italaikat, miközben zajongnak és dohányoznak. Az ittas emberek a ház tövében végzik el dolgukat, majd jön az este, amikor még a parkot is  ellepik a hajléktalanok, akik szintén ott végzik el dolgukat. A lakók jó időben ablakot nem tudnak nyitni. A Tulajdonosok  eladni nem tudják lakásaikat, vagy csak jóval értéken alul a kialakult helyzet miatt.A közelben lévő óvoda megközelítése is e terület mellett lehet, a szóbeli zaklatások a kisgyermekek előtt történnek.Évek óta egyre romlik a helyzet, már minden fórumon panaszkodtunk írásban is. A XVII. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei nem minden hívásra jelennek meg a helyszínen, a Közterület Felügyelet elhalad az ominózus üzletek előtt ha megáll akkor sem hatékony az intézkedés. Az Ipar és Kereskedelmi Osztály megkeresésünkkor azt mondta, hogy megértik a problémát, de nem tudják bezárni, mivel az üzletek folyamatos működési engedéllyt kapnak. Érdekes módon a lakóépület 138-140  lépcsöháza előtt megy a lakók zaklatása, míg a 144 előtti italárusító hely már nem engedélyezi vásárlóinak az üzlet előtti fogyasztást és e célból történő tömörülést. A közös képviselet ez ügyben tehetetlen, a Tulajdonosok meg azt mondják, hogy nem akarunk intézkedni. Minden fórumon azt mondják, hogy  naponta a Pesti úton elhaladva látják a problémát.  Kérem szíves közbenjárását a probléma megoldása érdekében.

Tisztelettel: Vákics Istvánné

ILKA Társasházkezelő Kft

Tisztelt Asszonyom!

A probléma megoldásának első határozott lépéseként engedélyét kérem, hogy levelét – névvel, vagy név nélkül? – honlapomon közzé tegyem és a Képviselő-testület következő rendes ülésén felolvassam.

Tisztelettel és köszönettel

dr Fenke Ferenc

Tisztelt Dr. Fenke Ferenc Képviselő Úr!

Köszönettel vettem gyors visszajelzését. Természetesen akár névvel ellátva is hozzájárulok levelem közzé tételéhez és ezzel a probléma mielőbbi megoldásához.

Tisztelettel:

Vákics Istvánné

ILKA Társasházkezelő Kft

.