A bőség zavara (?)

Rákosmentén 2012. június 2. a programok halmozásának napja volt; a kínálatból pestiesen szólva “legütősebb” a Budai Gyula és Illés Zoltán államtitkárokkal megerősített, Riz Levente polgármester által a XVI. és XVII. kerület határán abszolvált “Te szedd” országos szemétszüret kampánynyitója volt (l. még: www.tizenhetedik.hu). A nálam aktívabbak délben a Merzse-mocsárnál is tiszteletüket tették, de e közben át lehetett “rándulni” Petrőczy Dániel (3.sz.) választói körzetébe is, ahol a Bakancsoson ebek kavalkádjának lehettünk szem- és fültanúi – számomra legmegkapóbb a frizbi-elkapó bemutató volt:

Jómagam ezt követően a Napsugár Óvoda ünnepnapján vettem részt, 16 órakor pedig a népkerti emlékműnél a trianoni tragédia 92. évfordulójára emlékezve koszorúztunk felfoghatatlanul – figyelmeztetésként is felfoghatóan – kevesen.

A nap ekkor még nem ért véget: 18 órától a Vigyázóban Villám Károlyné testnevelő tanárt “Rákosmente sportjáért végzett kimagasló tevékenységéért”, Dobos Katalin rendőr őrnagyot és Béres Károly tűzoltó főtörzsőrmestert “Rákosmente közbiztonságáért” végzett munkája elismeréseként tüntettük ki. Idén – postumusz – “Rákosmente díszpolgára” címet Dr. Tomka Miklósnak ítéltük, a kitüntetést testvére vehette át. A kitüntetettek – és a megint csak meglepően kis számban megjelent ünneplő “sereg” – ajándékműsora Bolyki Brothers-koncert volt.

Szeretném hinni, hogy Rákosmentén, a 2012. június 2.-i rendezvényeken tapasztalt – nem csak engem mellbevágó – érdektelenség valóban csak és kizárólag “a bőség zavarának” tudható be.

.