A Birodalom visszavág

(Nem tisztem itt és most plágium-vitába bonyolódni, ezért leszögezem, hogy bejegyzésem címéből nem véletlenül hiányoznak az idézőjelek, az általam felemlített Birodalom ugyanis valóságos és a valamikor filmre vitt George Lucas-félénél sokkal veszélyesebb… )

Ma lemondott hivataláról Schmitt Pál, Magyarország Köztársasági Elnöke. Lemondását a Magyar Országgyűlés elfogadta.

Annak, akit érdekel, bizonyára feltűnt, hogy – élénk aktuálpolitikai elemzéseim dacára – a Schmitt-üggyel annak kirobbanása óta nem foglalkoztam.

Tettem ezt azért, mert megítélésem szerint nem volt és nincs “Schmitt-ügy”, mint ahogy nem volt és nincs “kirobbanás”: az eseménysor ugyanis szervesen illeszkedik a Birodalom által Magyarország ellen indított, hónapok (?) óta tartó hadviselésbe. A jó hír az, hogy e hadviselés ma (még) nem légitámadásokkal, “csak” hitelminősítőkkel, (még) nem bérgyilkosságokkal, “csak” Daniel Cohn-Bendit felszólalásaival, (még) nem gazdasági blokáddal, “csak” Valutaalappal, (még) nem ivóvízmérgezéssel, “csak” Európa Tanáccsal, (még) nem tankokkal, “csak” bankokkal, (még) nem célzott likvidálásokkal, “csak” doktori disszertációk “leleplezésével” zajlik.

Rossz hírem pedig az, hogy ” a nagy vad” – a köztársasági elnök – “kilövését” követően nem, nem, Hazánk még nem lélegezhet fel, van ugyanis egy komoly erőt képviselő, agresszív csapat, mely életünkre tör: ők Kun Béla leszármazottai, ők azok – a népbiztosok szellemi örökösei – akiknek Magyarország már 100 évvel ezelőtt túl nagynak bizonyult ahhoz, hogy uralkodhassanak rajta: 1920-ban feldaraboltatták tehát. Hazánk geopolitikailag minden kétséget kizáróan célország – “földet, folyót, legelni jót, hegy-völgyet benne lelsz” – első sorban azon “megtelt” régiók szemszögéből, ahol fogytán a termőföld és fogytán az ivóvíz. Erre utalt – mint kiderült, megbocsáthatatlan őszinteséggel – néhány hete a magyar miniszterelnök. A következményeket – már – ismerjük.

Schmitt Pál lemondását azzal indokolta, hogy – bár személye a nemzet egységét lenne hivatott megjeleníteni – “személyes ügye” a magyarságot megosztja. Államelnökünk e szavai csak részben tükrözik a valóságot: Hazánk jobb sorsra érdemes népét nem Schmitt Pál és az ő kisdoktorija, hanem egy 150 éve a kárpát-medencei magyarság érdekei ellen fáradhatatlanul dolgozó kisebbség osztja meg.

Magyarország, vigyázz!

Isten Önnel, Elnök úr!

11 hozzászólás

  1. Krupanszki Teréz szerint:

    Kedves Képviselő Úr,Kedves Feri!

    Soraidat újra és újra el kellett olvasnom.Annyira tükrözi a Magyar érzést minden szavad.

    Olyan igaz,és fájdalmas a mondanivalód!

    De hány generáció kell ahhoz,hogy Kun Béla leszármazottai elfogyjanak,eltűnjenek?!

    • dr. Fenke Ferenc szerint:

      Kedves Teréz!
      Rossz hírem van: Kun Béla leszármazottai itt voltak, vannak és lesznek közöttünk, mint ahogy V.I. Lenin – bizonyos Maria Blank gyermeke – is élt, él és élni fog! Arról pedig, hogy e sokat szenvedett magyar nemzet teste – közel két évszázada – mi okból nem képes magából e mételyt kivetni, ezer oldalon keresztül kellene Szabó Dezsőt, Wass Albertet, Németh Lászlót, Csurka Istvánt, Csoóri Sándort idéznem…
      Üdvözlettel
      Ferenc

  2. Feri engem mindig lenyűgöztek az kiemelkedő erkölcsi példamutatások.Az elnök úr igazi férfihoz méltóan azt mondta, nem emel szót a megaláztatása ellen, de megmutatja, hogy az 1996-os törvény szerint is képes egy PhD dolgozat megírására. E felől nincs semmi kétségem, hiszen Ő egy olyan nemzetközileg is elismert Olimpikon, személyiség, akit a sportvilág nagyon nagyra tart, aki Magyarország érdekeiért rendkívül sokat tett, több idegen nyelven beszélő, nagy tapasztalatú, családcentrikus, a Gondviselésben bízó férfiú.
    Az ókori görög világban az olimpikonoknak életük végéig nagy megbecsülés és
    tisztelet járt, nem pedig a nyilvános lejáratás folyamatos keresése.
    Mindannyian tudjuk, hogy elsősorban nem Schmitt Pál a célpont, hanem a
    Magyarország újjászületéséért küzdő erők!!! Ezért is kívánok Schmitt Pálnak
    lelki erőt és bölcs kitartást!!!

    • dr. Fenke Ferenc szerint:

      Kedves Sándor!
      Soraid egy soha el nem évülő Ady-versszakot juttattak eszembe:
      “Most perc-emberkék dáridója tart
      De építésre készen a kövünk.
      Nagyot végezni mégis mi jövünk.
      Nagyot és szépet, emberit, s magyart.”

  3. Nagy Magdaléna szerint:

    Tisztelt Doktor Úr, Képviselő Úr !

    Számomra Ön az IGAZ: az igazság szószolója ! Miért nem lepődök meg azon, hogy ilyen becsületes magyar lélekkel és tiszteséggel , bátorsággal és tisztánlátással
    csak és kizárólag (bocsássa meg nekem) a honfitársaim rendelkeznek !

    Balzsam a lelkemnek és reményt ad minden sora!

    Köszönöm : Nagy Magdaléna

  4. dr. Fenke Ferenc szerint:

    Kedves Nagy Magdaléna!
    Igazán röstellem, hogy napokig nem adódott 10 percem sem géphez ülni és csak most van lehetőségem megköszönni kedves sorait.
    Megtisztel azzal, hogy olvassa honlapomat. Kérem, írjon máskor is!
    Köszönettel és őszinte tisztelettel
    dr Fenke Ferenc

  5. D.Magdi szerint:

    Akik túl közel kerülnek a politkához, azok mind megégnek.Miért van ez így?
    Mégis, én nem tartottam fair play-nek, ami Magyarország köztársasági elnökével történt, és ahogy úgymond “elintézték”.
    Nekem nem sok időm van publicisztikát olvasni, de nagyon rossz irányba haladnak a dolgok. És tudja, Képviselő Úr, hogy ha holnap reggel arra ébrednénk mi magyarországi magyarok, hogy az országból ‘kihasítanak” egy 100km2-t, történne valami? Manapság Magyarország keleti részében áldatlan állapotok vannak, és történik valami? Én mindent megértek, de mindnyájunknak csak egy élete van, és miért kell félnünk a jövőtől?Mi vár az utódokra majd?
    És higgye el, hogy mindaz, amit leírt, hiába igaz, mert a nagy nyilvánosság számára nem emészthető! Az emberek nem tudnak, nem akarnak tenni semmit. És hát, őszintén szólva érdemes volt mártírhalált halnia a ’48-asoknak?!
    Egy vértelen forradalmunk volt, ez a 1848-as, és ezt is vérbe fojtották.Ki mer itt ma már tenni bármit is?! Csak úgy érdemes, ha mindenki kiáll az igazságunkért. Egy békemenet, két békemenet, három békemenet, …és majd mikor szavazni kell?!
    Talán az idő is teszi, de én nagyon depis vagyok!

    • dr Fenke Ferenc szerint:

      Kedves D. Magdi!
      Kérem, igyekezzék “depijén” felülkerekedni, hisz’ abban a folyamatban, aminek részesei vagyunk, mindnyájunkra szükség van. Az országunk elleni eljárás – most még valójában “csak” hidegháború – világosan mutatja a világot irányító nemzetek feletti szervezetek: a Világbank, az EU, a Valutaalap, Európa Parlament, Velencei Bizottság stb. lényegét, irányultságát, érdekeit és mibenlétét. EZEK Görögországot “csak” fojtogatják, minket viszont “de facto” meg akarnak fojtani és kétség ne férjen hozzá, hogy ezt bármikor megtehetik és – egyelőre – a félmilliós januári BÉKEMENET volt az, ami – legalábbis átmenetileg – megbízóikat a céltól eltántorította. És hogy kik a “megbízók”? Inkább tapasztalataira, mint fantáziájára bízom.
      Őszinte tisztelettel
      dr Fenke Ferenc

  6. Miguel szerint:

    Tisztelt Képviselő Úr!
    Örülök, hogy véletlenül beleolvastam honlapjába és amit eddig olvastam, írásra indított és arra, hogy bíztassam: csak így tovább.
    Fenti cikk, meg a Csurka I. búcsúztatása is egészen jók.
    Tisztelettel
    Miguel

  7. dr. Fenke Ferenc szerint:

    Kedves Miguel!
    Köszönöm és legyen továbbra is olvasóm!
    Tisztelettel
    dr Fenke Ferenc

  8. dr Fenke Ferenc szerint:

    Tisztelt Rákosmentiek!
    Ezúton tudom Önöket tájékoztatni arról, hogy számítógépem végzetesnek tűnő meghibásodása miatt blog-bejegyzéseimet átmenetileg szüneteltetni vagyok kénytelen.
    Mindnyájukat abban a reményben üdvözlöm, hogy gépem vírusmentes állapotában mielőbb újra olvashatják gondolataimat, újra tudunk értekezni.
    Tisztelettel
    dr Fenke Ferenc