“Virológusok országa” avagy A magyar beteg (145.)

Bayer Zsolt a Magyar Nemzet című napilapban 2020. március 6.-án (tehát több, mint egy évvel ezelőtt, az ismeretlenségből éppen kikandikáló koronavírus-pandémia hajnalán) fent idézett címmel közölt publicisztikát. Alábbiakban az írás csaknem egészét (v.ö.: releváns részleteit) teszem közzé:

“Szoktuk mondogatni, hogy mi vagyunk a tízmillió futballszakértő országa. És ezzel nincs is semmi baj, mert ez a “szakértelmünk” nem árt senkinek. Most viszont kezdünk a tízmillió virológus országává válni és ez aggasztó.

Persze a legújabb “szakértők” természetesen a politika világából jönnek és ártanak. Tény, hogy a térségben nálunk jelent meg utoljára a vírus. Tény az is, hogy Magyarországon létrehozták az operatív törzset, amelyben folyamatosan elemzik a friss információkat. A kormány elindított egy honlapot, amelyen mindenki akár ötpercenként tájékozódhat az aktuális helyzetről. (…) Az illetékes miniszter felelőssége teljes tudatában kijelentette, hogy rendelkezésre áll a megfelelő létszámú és képzettségű szakembergárda  a helyzet kezelésére.

E tényekkel szemben állnak azok, akik a koronavírusból is megpróbálnak politikai tőkét kovácsolni…és akik ebből politikai tőkét akarnak kovácsolni, azok teljességgel gátlástalanok és beteges gátlástalanságuk hatalmi helyzetben fokozódna!

Itt van példának okáért Cseh Katalin:Ő eddig többnyire Brüsszelben igyekezett ártani nekünk, s tette ezt az ostobák szorgalmával, kétségek nélkül és a gonoszok eltökéltségével. Most azonban felfedezte magának a koronavírust és rájött, hogy Ő és a vírus feltűnően hasonlítanak egymásra. Így aztán nekiállt fertőzni a közéletet és a közbeszédet, olyan ostobaságokat kijelentve, miszerint ‘nem tudni, hogy a hatóságok készültek-e intézkedési tervvel, a túlterhelt és forráshiányos egészségügyi intézményrendszerünk kap-e megfelelő támogatást a felkészülésre és az esetleges válsághelyzet kezelésére, rendelkezésre állnak-e a szükséges gyógyszerek és eszközök’. (…) A felelősséggel senkinek nem tartozó, ám kórosan felelőtlen egyedek már csak ilyenek. S mert ilyenek, hát azt írják a közösségi oldalukra, hogy ‘a koronavírus terjedésének megállítása érdekében tett európai uniós erőfeszítésekről /sic…!/ nyilatkoztam tegnap az ATV-nek. Orvosként /sic...!/ is kiemelkedően fontosnak tartom a folyamatos, higgadt, hiteles tájékoztatást ilyen esetekben”.

Hát ez igazán remek! Azért mi jegyezzük meg, hogy ez a nő nem orvos (hála Istennek!), hiába van orvosi diplomája.Orvosként egész életében egy teljesítményt mutatott fel, az abortuszt a botmixerezéshez hasonlította röhögve…”

Szerzőnk fenti, egy éve született, mai tudásunk birtokában kétségkívül váteszi gondolatokat felsorakoztató írását annak fényében szükséges tanulmányozni, amit jómagam ezen a helyen 2019. június 3.-i (!) 2019. június 29.-i (!), illetve 2020. február 16.-i (!) jegyzetemben írtam. Érdemes visszalapozni!

.