Gy. Németh Erzsébet avagy A magyar beteg (120.)

Jómagam 2014. májusa óta vagyok a XVII. kerületi Szakorvosi Rendelőintézet vezetője. Kinevezésemet követően, a XVII. kerületi Önkormányzat finanszírozásában, mintegy 160 millió forint értékben valósult meg a Ferihegyi úti rendelő energetikai rekonstrukciója (homlokzatszigetelés, komplett nyílászárócsere, tetőszigetelés). Az Önkormányzat – bár nem a Rendelő tulajdonosa és nem a Rendelő üzemeltetője – Riz Levente polgármester vezetésével, a kerületben lakók érdekeit messzemenően szem előtt tartva, annak komplett rehabilitációjának terveztetése végett újabb 100 millió forintot szavazott meg. Ezen összeg segítségével, a Bajcsy Kórház és Rákosmente Önkormányzata együttműködésével jelenleg is zajlanak a Rendelő rekonstrukciójával és struktúraváltásával kapcsolatos tárgyalások. Az Önkormányzat részéről a Bajcsy Kórház kezelésében lévő XVII. kerületi Szakrendelő  számára utalt forrás tehát jelenleg több, mint negyed milliárd forint.

2019. szeptember 7.-én a rákoskeresztúri régi piac északi oldalán Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselőkkel Horváth Tamás alpolgármester és Dunai Mónika országgyűlési képviselő társaságában kampányoltunk.

Szemben, az új piac elé az ellenünk egyesült ellenzék (v.ö.: a Jobbik az MSzP-vel és a Gyurcsány-párttal stb…) települt.

Felfedezvén a túlparton gyülekezők között Gy. Németh Erzsébetet, kerületünk ellenzéki polgármester-jelöltjét, valamint nagyszerű főpolgármester-jelölt Karácsony Gergelyt, fontosnak tartottam a lovagiasság szabályainak megfelelően üdvözölni Őket. Életem kockáztatásával haladtam át a régi és az új piac közti – részben újdonsült parkolókkal szabdalt – úton ahhoz, hogy végre eljuthassak a DK-Momentum-Jobbik-MSzP-Együtt-stb… kampány-stábjához. Megérkezvén polgármester-jelölt asszonnyal, főpolgármester-jelölt úrral, önkormányzati képviselő-jelöltekkel kölcsönösen üdvözöltük egymást és azonnal “kapóra jött” egy arra vetődő szimpatizáns – és Karácsony Gergely – érdeklődése a kerületi járóbeteg-szakellátás , a Ferihegyi úti Szakrendelő jelen állapotai iránt. Kihasználván a lehetőséget elmondtam, hogy fenti intézménybe hány millió forintot ruházott be az Önkormányzat, valamint azt is, hogy 110 dolgozóval évi 220000 orvos-beteg találkozót abszolváló szakrendelőnk az Egészséges Budapest Program egyik célintézménye. Ennek örvén – a 2017.-es évhez képest – a felújítást, a struktúraváltást illetően a terveztetés többrendbeli módosítása vált szükségessé, a fenntartó ÁEEK és az Államtitkárság szakemberei és a döntéshozók asztalára a Szakrendelő bővítésének immár negyedik terve került és várjuk a választ…ugyanis az Ónodi-Szűcs államtitkár úr által tett eredeti ígérvényt, ami 1,67 milliárd forint volt, a jelenleg kalkulált költségek messze meghaladják. A korábban tapasztalt Gy. Németh-bakik elkerülése – és polgármester-jelölt asszony felvilágosítása – végett fenti információkat a tőlem elvárható alapossággal, mintegy hat percen keresztül, explicit módon igyekeztem számára felvezetni:

Minden fent vázolt, igazán jóindulatú szándékom ellenére polgármester-jelölt asszony az egyik internetes portálon mai napon következőképpen nyilatkozott:

” …ott a (XVII.) kerületi szakrendelő esete is: más kerületekben rég felújították már ezeket az intézményeket, nálunk annyi történt, hogy lefestették szürkére…”

Én igazán önzetlenül próbáltam valamelyest javítani polgármester-jelölt asszony felkészültségén. Végső, szomorú konklúzióm viszont az, hogy amennyiben valaki a gondolkodás szükségét és a valóság értelmezését nehezen kezelhető kihívásként éli meg, az ne próbálkozzon a lehetetlennel.


2 hozzászólás

 1. EpEr szerint:

  Tisztelt Doktor Úr, Képviselő Úr, Igazgató Úr!

  Gy. Németh asszonyt, a tények, a biztos információk SOHA nem hozták zavarba. Bizonyára továbbra is az 1990 előtti időszkban éli mindennapjait, hiszen abban az időszkban szocializálódott és nem sikerült, sikerül követnie az idő múlását. Az Apró villából irányítják, ahol a manipulálás még az ötvenes évekre nyúlik vissza, nincs meglepő abban, hogy fogalma sincs mi történt Rákosmentén, az elmúlt 13 év alatt, hiszen soha sehol nem fordult meg, időnként a kampány időszakokban előkerült az ünnepségeken koszorúzni. Mit kezdjünk egy olyan “jelölttel”, aki 2014-ben itt indult a polgármesteri székért, majd beült a Fővárosi Közgyűlésbe és 2018-ban Újbudán óhajtott országgyűlési képviselői mandátumot szerezni??? Ne feledjük azért azt sem, hogy Budapestet a csőd szélére taszító Demszky éra idején volt főpolgármester helyettes és indult a főpolgármesteri címért is. Mindegy hol, milyen cím, csak a hatalom kell??
  Ne hagyjuk, hogy ezek elvegyék Rákosmentétől a fejlődést és visszataszítsák a múltba!
  Hajrá Rákosmente, Hajrá Horváth Tamás és Hajrá Fidesz-KDNP jelöltek!

 2. D.Magdi szerint:

  Tisztelt Képviselő úr!
  Riz Levente polgármester úr vezetésével a XVII. kerület folyamatosan fejlődik.Ha mindezek ellenére a rákosmenti emberek számára Gy.N.E. pm-jelölt és csapata képes lesz elnyeri a rákosmenti választók bizalmát, akkor ismerve a gyurcsányi politikát: a rombolás, a fröcsögés, a hitelek felvételét erőltető eszement városvezetés lesz a meghatározó politika Rákosmentén.
  Gy.N.E. pm-jelölt asszony a gyurcsányi politikában találta meg önmagát! Ez neki nagyszerű élmény, de ez maradjon csak az Ő öröme!!!

Szólj hozzá