Doktor Cs. Katalin avagy A magyar beteg (117.)

Mottó: “Ártatlan a kígyó is, míg kicsiny…” (Madách Imre : Az ember tragédiája, hetedik szín)

Alábbi idézetet a Mandiner nevű internetes oldalon találtam. Elolvasásához erős idegzet ajánlott és nagykorú felügyelete mérlegelendő:

“Miniszterelnök úr, van egy rossz hírem. A mi megválasztásunkkal nem unatkozó twitterhuszárokat, nem nyugdíj előtt levezető politikusokat, és nem is kényelmes brüsszeli életben dőzsölő aranyifjakat juttattak mandátumhoz a választók, hanem egy bivalyerős nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkező, elképesztően motivált, hazánk európai jövőjéről tűpontos vízióval rendelkező csapatot. (…) Engem nem csupán felháborít a korrupció, a hazudozás, a kézivezérelt sajtó, a mindent beszövő mutyi, hanem most már ott is fogok ülni azoknál a tárgyalóasztaloknál, ahol a döntések születnek és ahol Orbánt már nem látják szívesen. Nem alibizni megyek Brüsszelbe, hanem kőkeményen dolgozni és változtatni…” (kiemelések tőlem)

Igen, ki tetszettek találni, fenti, harsány és fenyegető gondolatsor szerzője dr. Cs. Katalin orvos, nőgyógyász rezidens, a magyarországi olimpiát megtorpedózó M. nevű párt Kanadában született alapító tagja, EP-képviselője. Amennyiben Önöknek a “bivalyerős nemzetközi kapcsolatrendszer“-ről, valamint “hazánk európai jövőjéről” szőtt “vízió” nyomán netán a valamikor regnált és Magyarországnak felbecsülhetetlen károkat okozó Szabad Demokraták Szövetsége jutna eszükbe, kérem, ne szégyenkezzenek, az áthallás nem véletlen. Amúgy pedig – miheztartás végett jegyezném meg – anno a hasonlóan kicsi és agresszív lenini “csapatnak” 102 évvel ezelőtt szintén “tűpontos víziója” volt Oroszország és Európa jövőjéről… Az eredmény ismert, ma is azt nyögjük.

Enyhítsük émelygésünket alábbi, az orvosi esküben, illetve a Magyar Orvosi Kamara által szerkesztett Etikai Kódexben megfogalmazott nagyszerű idézetekkel:

“Én (…) amikor az orvosok sorába lépek, becsületemre esküszöm, hogy a betegek, orvostársaim és a társadalom egésze iránt a doktori címhez méltó magatartást tanúsítok…”

“Orvosi tevékenységem soha nem irányul emberi élet kioltására (…) az emberi életnek a fogamzástól kezdve megadom a legnagyobb tiszteletet…” (Ennél a passzusnál szíveskedjenek rákeresni bizonyos Papp Réka Kinga és Cs. doktornak a rádió nyilvánossága előtt néhány éve elhangzott könnyed csevejére.)

“Az orvos közéleti tevékenységével vagy közszereplése során az érdeklődés középpontjában áll, ezért etikátlan tevékenységével az egyénnek és a társadalomnak súlyos károkat okozhat. Mindnyájunk közös érdeke, hogy az orvos megőrizze a közélet tisztaságát és az orvos-társadalom tekintélyét.”

“Bizonyos esetekben a gyakorló orvos nem az egészségügy érdekében végzett közéleti szerepvállalása kifogásolható és etikailag elítélendő.” (kiemelések tőlem)

Bár meggyőződésem, hogy nevezett kollegina az EP liberális frakciójának tagjaként képes lesz “hazájának” meglehetősen sokat ártani, mégis van egy jó hírem: Cs. doktor NEM GYÓGYÍT ! Hála az égnek, a hölgy nem gyógyít és most már Magyarországon, magyar embereket remélhetőleg nem is fog gyógyítani.

27 hozzászólás

  1. EpEr szerint:

    Kedves Fenke Doktor!

    Tényleg lehet egy kis vígasz, hogy ez a Cs. nem “gyógyít” magyar betegeket. Szerencse, hogy mire 5 év után visszatér, már jócskán elfelejti az egyetemen tanultakat és eszébe se jut magyar embereken gyakorlnia a “hivatását” Ami üröm, hogy volt Magyarországon 250 ezer ember, akinek ez tetszik. Az olimpiai álom gyilkosai, hogy is gyógyíthatnák a magyarság sebeit, melynek éppen holnap lesz a szomorú évfordulója.

  2. dr Fenke Ferenc szerint:

    Kedves EpEr!
    Köszönöm írását.
    Ma is könnyű álmot szeretnék, ezért dr. Cs. Katalint inkább nem képzelem el “botmixerrel” a kezében.
    Amúgy pedig döbbenten állok a tény előtt, miszerint Gy. Fletó és Gy.-né D. Klára, valamint F.-Gy. András és Cs. Katalin pártja együtt közel egymillió magyar szavazatát bírják… Vajon, Nekik fáj Trianon…?
    Üdvözlettel
    dr Fenke Ferenc

  3. Molnár József szerint:

    Kedves Doktor Úr!
    Nagyon jól látja ,amikor Madácsot idézi.Bizony ezek a kígyók még kicsik,ma még csak sziszegnek.Ha teret engedünk nekik,ha teret nyernek tíz ,tizenöt év múlva már marnak ,meglesz az új ,elődjénél sokkal erősebb SZDSZ.Ezek,ha mást nem tettek volna csak azt ,hogy országunkat,nemzetünket és szerénységemet megfosztották a magyarországi olimpiától,már akkor is túl sokat ártottak volna.
    Tisztelettel,
    Molnár József

  4. Vályi András szerint:

    Tisztelt dr. Fenke Ferenc!

    Ón kiemelt pár mondatot Cs. Katalin doktornő szövegéből, nyilván bemutató céllal, hogy kikkel állunk szemben. Vajon még hány ilyen, vagy ettől vadabb véleményeket lehetne idézni különböző írásokból. Elszomorító, hogy amúgy értelmes, tanult, diplomás emberek mennyire nem látják át elgondolásaik következményét, vagy engednek a gyakori emberi gyarlóságnak, az irigységnek.Az említett doktornő abbahagyva praxisát, betársult a politikusok közé. Véleményem szerint a nagyobb pénz reményében.
    Bízom Orbán Viktor és kormányának nagyon következetes, tiszta jövőképű politikájában, bízom abban, hogy egyre több ország csatlakozik ehhez,s bízom abban, hogy a brüsszeli vezetés meg fog változni jó irányba, s Európa tiszta marad, A MI KONTINENSÜNK marad.
    Nagyon jó egészséget és sok sikert kívánok Önnek, doktor úr!
    Cs. Katalin pedig álmodjon csak egy darabig, de egy perccel se tovább.

    Üdvözlettel Vályi András

  5. Farkas Imre szerint:

    Tisztelt Doktor Úr!
    Az írását minden Magyarországért aggódó ember nevében csak köszöni lehet! Ma azt az időket éljük, hogy “Blankák” és “Cs.K.nőgyógyászok” lépnek a politikai cirkusz manézsának reflektorfényébe! Próbálnak elérni “ajtónak rohanó”, valamint “korlátmászó” magasságokat, hogy azt a jelenlegi Magyar kormányt ahol csak lehet, kíséreljék meg korrupt, tolvaj vezetésre alkalmatlanná tenni!
    A média a társadalom legnagyobb fertője. Aki csak egy fajtáját olvassa, az könnyen megvezethető! Saját ismerősi körömben is vannak orvosok, bírók, akik balliberális gondolkodásúak, egy egy kivételtől eltekintve, mint a tapolcai D.Z.doktor esete, aki azt mondta:” túladagolná a gázt, ha Fideszes kerülne a kezéhez”.
    Na itt kell megállni és a GPS szerint nyelvén “újra tervezni”! Az orvosi etikai felelősök sajnos lapultak. De az égi “etikai felelős” próbára tette ezt az embert, mert most a győri korház lehet, hogy Fideszes győri orvosok a Hippokratészi eskü szellemében teszik a dolgukat és mentik a gyűlölködő életét is!
    Ez az eskü kötelez minden orvost, ahogy Ön írja. De aki azt megszegi annak következményeinek kell lenni, hogy a társadalom orvosokba vetett bizalma egy percre se inogjon meg.
    Az én gyermekem is orvos. Sajnos a mai fiatalok egyszerre szeretnének mindent, így türelmetlenek, ezért a pénz miatt külföldön dolgozik, de bárkinek merném ajánlani gyógyító tudását. Cs.K. nőgyógyászt már nem ajánlanám senkinek. Kérem az orvostársadalmat, hogy tegyenek meg mindent, hogy ez utóbbi ne használhassa az orvos nevet, lejáratva Önök tekintélyét.
    Farkas Imre

  6. D.Magdi szerint:

    Tisztelt Képviselő úr!

    Az EU-ban a Megújuló Európa frakció alelnöke lett dr CsK. Hogy lehet ez?! Talán jobb ha nem is tudom milyen megújulást hozhat ez a papíron orvostudományokból doktori címet szerző hölgy. Amúgy én nem is hallottam, hogy dr CsK orvosnak nevezte volna saját magát. Ő egy kedves, okos fiatal lány, aki mellesleg elvégezte az orvosi egyetemet, de nem gyógyít, mert ahhoz lélek is kell!

    • dr Fenke Ferenc szerint:

      Igen, kedves Magdi, eme “okos fiatal lány” lesz, akinek a segítségével megújul majd kontinensünk…az lesz majd a melegfelvonulásokkal színesített, hidzsábos, burkás, sáriás, mecsetekkel, minaretekkel, dzsámikkal tarkított Európa, hattyúevő csapatokkal a schönbrunni kastély parkjában…
      Arról pedig, hogy egy rakás idegenszívűnek mi okból “ugrott be” ez “kedves, fiatal lány”, mint vezető, csak annyi jut eszembe, hogy SIMILIS SIMILE GAUDET…
      Üdvözlöm
      dr Fenke Ferenc

  7. Bori szerint:

    Kedves Ferenc,

    Felháborító, hogy pusztán csak azért, mert az ön világképe nem egyezik Cseh Katalinéval, ilyen ízléstelen lejáratókampányt indít ellene. Mikor jön már el az a pont, amikor képesek lesznek a Fidesz-KDNP politikusai elfogadni, hogy nem mindenki gondolkodik úgy, ahogyan ők? És mikor érünk el arra a pontra, hogy belássák végre: más gondolatoknak is helye van, nem csak az önökének?

    Most, amikor az egész országban orvoshiánnyal küzdünk, amikor az Orvosi Kamara közleményt ad ki a sürgősségi ellátás összeomlásáról, amikor az kellene, hogy legyen a cél, hogy a fiatal magyar orvosok akarjanak itt maradni, és hazánkban dolgozni, magának tényleg nincs jobb dolga, mint egy fiatal orvost minősíteni azt sem tudván, hogy jó orvos-e vagy sem, pusztán csak azért, mert mások a nézetei, mint az öné?

    Őszintén azt kívánom önnek, hogy ne kerüljön ilyen helyzetbe, de ha ne adj isten az utcán összeesne vagy gyermekének baja esne, és Cseh Katalin lenne az a járókelő orvos, aki segítséget nyújt, vajon akkor is ilyen torz módon gondolkodna? Érdemes lenne elgondolkodnia ezen…

    Nagyon kérem, hogy ha van még lelkiismerete, fejezze be ezt az esztelen uszítást.

    • Béla szerint:

      Kedves Bori!
      “Ízléstelen”…? “Lejárató…”? “Kampány…?” “…indít…?” Hol olvasott ilyesmit, vagy ehhez hasonlót a bejegyzésben? Amúgy meg általában olvas? Nem tudatosodott Önben, hogy a nemzeti érzésű jobboldal (nem a Fidesz és nem a KDNP !) hetek óta megrökönyödve cikkez a “doktornő” megnyilvánulásai okán? Fenke doktor ehhez képest egy idézetekkel tarkított, abszolút visszafogott és figyelemre méltó összefoglalót adott minderről.
      Ön amúgy valóban komoly szövegértési kihívásokkal küzd. Őszinte szívvel ajánlanám, hogy olvasson többet és írjon kevesebbet. Hasznára válna, nekem elhiheti!
      Annak a képi megjelenítése pedig kifejezetten demagóg és gusztustalan, amit a főorvos úrnak Cs. Katalin által kivitelezendő újraélesztéséről fantáziál.
      B. Béla

    • dr Fenke Ferenc szerint:

      Kedves Borbála!
      Köszönöm, hogy vette a fáradságot és kifejtette ellenvéleményét – akkor is, ha az a szituációhoz képest aránytalanul durva és indulatos és akkor is, ha ezt nem fogadom, nem fogadhatom el. (Bár belátom: nem lehet mindenki “arbiter elegantiae”).
      Csak azt, amivel az egészet elrontotta, az utolsó passzust, csak azt tudnám feledni…
      Tudja, én már élesztettem újra a gyalogátkelőn elgázolt kisgyermeket…
      Tisztelettel
      dr Fenke Ferenc

    • János szerint:

      Tudomásom szerint “Bori” az a Tölcsér Borbála, aki Kőbányán a Momentum színeiben indult a parlamenti választásokon és hasonlóan a többi “vezetőségi” taghoz, külföldön kapott kiképzést! 2018.-ban 1139 szavazattal 2,1 %-ot teljesített

      • Titi szerint:

        Igen, ez a perszóna Tölcsér Boglárka…… én még arra is emlékszem, hogy anno azt nyilatkozta, hogy ” el kellett menekülnie Magyarországről”, most meg valamilyen “kommunikációs igazgató” a “mozgalomban”… így kommunikál” egy momentumos “kommunikációs igazgató”….. akkor hogy kommunikál a többi…..?

        • Bori szerint:

          Nem Boglárkának hívnak, hanem Borbálának, és nem vagyok kommunikációs igazgató, soha nem is voltam.

          A Fidesz rendszere elől pedig ahogy önök is látják, többszázezer fiatal menekült már el. A számokat persze lehet másképpen magyarázni, és lehet szépíteni, meg azt állítani, hogy ez kaladvágy, de ideje lenne szembenézni azzal, hogy ez egy súlyos probléma.

          Ahogy ezen felül is rengeteg súlyos probléma van az országban, amivel az önök vezetői egyáltalán nem foglalkoznak. Én bízom benne, hogy azért egyszer önök is belátják, hogy nem normális például az, hogy egyetlen orvos halálával összeomlik az akut betegek biztonságos ellátása. Ez éppen mai hír. Nézzék meg, hogy az ilyen hírekre milyen cinizmussal reagálnak az önök vezetői.

          De nem baj. Üldözzük el a másképp gondolkodókat, mindegy, hogy orvosok, tanárok, mérnökök vagy tisztességes munkás emberek.

          Tudom, hogy más eszközünk nincs, mint azzal támadni azt, aki ellenzékben politizál, hogy külföldön kapott kiképzést, de ki kell ábrándítanom önöket: sosem tanultam külföldön :)

          • dr Fenke Ferenc szerint:

            Kedves Bori, avagy – mint János kiderítette – Tölcsér Borbála!
            Válaszleveleit köszönöm, azok újabb bejegyzésre inspiráltak, annak formába öntését máris megkezdem. Örömömre szolgálna, ha azt is elolvasná.
            Üdvözlettel
            dr Fenke Ferenc

          • István szerint:

            Moment!
            Anno a X. kerületben törzskönyvezett bizonyos Tölcsér B. egészen véletlenül nem ugyanaz, aki per pillanat momentumosként emeli az I. kerületi (!?) szivárvány-koalíció színvonalát…? Úgy tűnik, van az a pénz…és ezek beszélnek tisztességről…? Kérem és azonnal közzé teszem a cáfolatot!
            Amúgy pedig, addig is és nagyon nagy sebességgel: Magyarország, ébresztő!
            István

          • dr. Fenke Ferenc szerint:

            Kedves Borbála!
            A jelenlegi, Doktor Cs. Katalin számlájára rótt 4,8 milliárd forintnyi sikkasztásgyanús ügylet nyomán derengett fel több, mint két éve született levélváltásunk. Az EU-s pénzek elosztásához nem értettem és nagy valószínűséggel nem is fogok érteni, az viszont egészen biztos, hogy ma visszaköszön a 2019. június 3.-án írt bejegyzésemben körülírt bornírt, süvöltően provinciális, a Momentumot mindvégig jellemző demagógia (a jegyzetet érdemes újra elolvasni).
            Borbálánk – nyilván – mindezek felett egy laza vállrándítással napirendre fog térni. Spongya rá!
            Fentiekkel összefüggésben biztos vagyok abban, hogy semmilyen szervezéstani és tetten érhetetlen anyagi forrást nem szükséges feltételeznem annak hátterében, hogy Ön 2019.-ben egyéni képviselői mandátumhoz jutott egy olyan kerület olyan körzetében (Budapest, I. kerület, polgármester V. Naszályi Márta), melyhez korábban soha semmilyen köze nem volt…
            Spongya rá!
            dr Fenke Ferenc

      • Béla szerint:

        Érdekes, amit ír.Nekem legalábbis rögtön beugrott az annak idején szintén külföldön kiképzett Trockij, Lenin, Buharin, Berija neve, minden idők legtöbb emberáldozatot követelő bolsevik rezsimjének szintén nagyon “motivált” és “változtatni akaró” megálmodói…

        • Nagy Henrik szerint:

          “Hatalmas élmény volt a PRIDE.
          Még mindig sokszor eszembe jut…”
          (Dr. Cseh Katalin, Momentum, EP képviselő)
          Erről ennyit.

  8. Királytigris szerint:

    Kedves Bori!
    Igen, mindenki úgy gondolkodik ahogy akar, de egy orvos, csak egyféleképpen gondolkodhat! Ezt az orvosi esküje világosan kimondja. Ezzel ment szembe kedvence Cseh Katalin, az ominózus tv riportban.

    Értjük egymást?

    • Bori szerint:

      Nem, nem értjük egymást, hiszen semmi olyat nem mondott Dr. Cseh Katalin, ami szembemenne az esküjével. Attól még, hogy valaki felül a manipulatív uszításnak, ami mindent átsző ma már, ami nem kedves a Fidesznek, még nem lesz ez a valóság.

      Megjegyzem, a szövegértési képesség teljes hiányáról tesz tanúbizonyságot, mindenki, aki nem tudta megfelelően értelmezni az elhangzott rádióinterjút.

      (Ugyanitt pedig felvetném, hogy az oktatással szétverése helyett talán inkább az oktatás fejlesztésével lenne érdemes foglalkozni, hogy ne hülyüljön el a társadalom annyira, hogy emberek már egy egyszerű interjút sem tudnak, vagy nem akarnak értelmezni, és ebben is a propaganda útmutatására van szükségük.)

  9. Királytigris szerint:

    Botmixer! Rémlik valami?

  10. Krupánszki Teréz szerint:

    Kedves Doktor Úr!

    Mindig érdeklődéssel olvastam-olvasom az írásait!

    Dr. Cseh Katalinról szóló gondolatai kissé lehangolóak,de reménykedem abban,hogy nem sok ilyen EP képviselő van,és lesz a Parlamentben!

  11. Fenke Ferenc szerint:

    Kedves Mindnyájan!
    Fenti írásom kapcsán húsz darab, ebből 19 korrekt, egy pedig mocskolódó, vitára alkalmatlan kommentár született. Utóbbihoz hasonlót honlapomon nem tűrök, ezért TAMÁS hozzászólását töröltem.

    Kedves Tamás!
    Kíséreljen meg szalonképesen fogalmazni és jelentkezzék újra, amint úgy érzi, hogy sikerült.

    Tisztelettel
    dr Fenke Ferenc

  12. Béla szerint:

    Kedves Doktor úr!
    Így, közel öt hónap távlatából kijelenthető, hogy ez a mondata, miszerint dr. Cs. Katalin “…képes lesz ‘hazájának’ meglehetősen sokat ártani…” igencsak betalált. Emlékezetem szerint Magyarországra – ezt megelőzően – Kádár János hívott be idegen csapatokat…!?
    Üdvözlettel
    H. Béla

  13. Béla szerint:

    Menczer Tamás face-oldalán találtam:
    “Két momentumos beszélget Brüsszelben, hívjuk őket mondjuk Katalinnak és Annának:
    - Te mit csinálsz ma?
    - Én ma felszólalok és kiállok a külhoni magyarok mellett!
    - Na, de most komolyan…”

    :-) )))))))))