Ételosztás avagy A magyar beteg (111.)

2016. december 2.-án Rákosmente Önkormányzata által több, mint öt éve indított, ma már szokásosnak mondható téli, minden pénteki napon 13 órától abszolvált ételosztásunk munkása voltam. A menü zsíroskenyér lilahagymával, tea és húsos tarhonya (mindet megkóstoltam, nagyszerű) volt.

Azt itt és most nem óhajtanám részletezni, hogy az ételosztáson – az Adományház és a Vöröskereszt XVII. kerületi szervezetén kívül a Szakorvosi Rendelőintézet munkatársait is beleértve – hány önkéntes civil vesz részt, de állíthatom, hogy a segíteni akarás és annak mértéke egészen megható.

Az időjárás ezúttal nem fogadott minket kegyeibe: fagypont közeli hőmérséklet és viharos szél nehezítette munkánkat. Meleg ételre vágyókat és ételosztókat egyaránt megviselték a körülmények, de senki nem tágított.

Az ételosztás második negyedórájában került sor egy fiatal párra: a körülményekhez képest kellően ápolt küllemű, hidegtől reszkető tizenéves lány és húsz év körüli párja járult az ételosztóhoz. Nem tudni, honnan jöttek, miként értesültek a lehetőségről, de egyértelmű volt, hogy rászorultak, és nélkülöznek. Szépek voltak és látványuk szívszorító. Bár “fedővel” kérték az ételt, hogy majd elviszik, de ott és akkor azonnal – a viharos széllel dacolva – a lócára leültek és hatalmas étvággyal elfogyasztották a húsos tarhonyát, majd repetát is adhattam nekik.

Iszonyúan el voltam foglalva a közel kétszáz adag étel kiosztásával…mire végeztem, a fiatal pár eltűnt, de a Vöröskereszt munkatársai felismerték a helyzetet és elmondták nekik, hogy miként lehet meleg ruhához jutni a Ferihegyi úti Adományház révén…

Kérem, ha bárki tud valamit Róluk, jelentkezzen, hogy ismerhessük meg Őket és segíthessünk!

Ételosztás a rászorultaknak legközelebb december 9.-én 13 órától a szokásos helyen, a Polgármesteri Hivatal parkolójában.

.