Park

A Ferihegyi út 97. – 103. előtti rombusz alakú névtelen tér burkolt felülete az elmúlt évtizedek során töredezett, balesetveszélyes lett. Az elmúlt választási ciklus vége fele sikerült egyéni képviselői keretemből annyi tartalékot képezni, hogy elkezdhettük – először a lakóházakhoz közelebb elhelyezkedő – járda burkolatának cseréjét. Megszüntettük a lépcsőt, az új burkolatba színeltéréssel labirintusjátékot építettünk, a kicsinyek krétarajzainak helyéül egy aszfaltozott szakaszt is kialakítottunk. Ezen első ütem költségeinek 20 %-át egyéni képviselői keretemből fedeztem.

A felújítás második üteme is nemsokára elkészül.

A Ferihegyi út felőli járda felső lépcsőjét szintén megszüntettük, a járda alsó szakaszán gyalogos csomópontot alakítottunk ki, sakkasztalt, illetve térsakkot telepítünk. A két hosszanti járdaszakaszt eltérő színű kőburkolattal kötjük össze, cserjét, bokrokat, padokat és szemetest is telepítünk.

Fenti munkálatok eddig 15,6 millió forintba kerültek. Kérem mindazokat, akiknek hozzám hasonlóan szívügye a városközpont természetes és épített környezete, hogy – addig is, amíg a déli oldalon lévő, Laborcz-szobrot övező kiteresedés rehabilitációját is elkezdhetjük – figyeljenek, vigyázzanak a megújult térre!

.