Napirend utáni felszólalás a 2014. december 11.-i képviselő-testületi ülésen

Egy népszavazás margójára

Egy tíz éve Magyarországon történt népszavazásra emlékezem. Arról szavaztunk, hogy lehetőséget adunk-e a trianoni határokon túl rekedt, valamint a világszerte, szórványban élő nemzettestvéreinknek a magyar állampolgárság felvételére. Az eredmény ismert. Magyarország és a modernkori Európa történelmének legszennyesebb, legalávalóbb, legmocskosabb politikai kampánya nyomán az “anyaország” megtagadta véreit: Rákosmentén 64842 szavazópolgárból 50653, azaz 78 % (!) maradt távol, vagy szavazott nemmel a határon túli testvéreink honosítási lehetőségének megadására. A külhoni magyarok orcáján 2004. december 5.-én elcsattant pofon emberöltőkön át fog még visszhangozni a Kárpát-medencében. Hosszan tudnám ecsetelni, hogy 2004. októberében, novemberében miként, hogy és hányszor könyörögtem szocialista és szabaddemokrata képviselőtársaimnak, napirend előtt, után, közben, helyett, hogy ne agitáljanak a magyarok ellen…de Őket cseppet sem érdekelte, hogy kampányukkal egy életre vérig sértik a kint rekedt magyarokat:
… járókeretes székely nagymamáktól féltették a nyugdíjukat. Az érzelmi fogyatékos szemlőhegyi sztárproletár szájából mint kénbarlangból a bűz áramlottak az összes csatornán az ocsmány szavak…és lettek követői…és vannak követői: ma valamilyen koalíciónak, meg rendszerváltóknak, meg ilyen-olyan szakszervezeteknek, hálózatnak, érdekképviseletnek, civileknek, meg fórumoknak, alapítványoknak és alapoknak hívják őket…végül is mindegy: lényeg a destabilizáció. A magyar politikai élet e csoportja ma is a széthúzásban érdekelt. Ez az a csoport, mely nem hogy a határon túli magyarokat nem akarja, de a Trianon utáni Magyarország is a kelleténél nagyobb számukra: túl sok ez a 93 ezer négyzetkilométer és a közel 10 millió lakos ahhoz, hogy nyugodtan manipulálhassa és tartósan uralkodhasson rajta. Miattuk képtelenség megállapodni a nemzeti minimumban, Ő miattuk – mint egyik jeles képviselőjük fogalmazott – “nem lesz itt nyugi”. Ez az a csoport, mely a destabilizálás szándékával időlegesen maga mellé tud állítani jogos elégedetlenség vagy vélt sérelem okán mobilizálható kisebb-nagyobb magyar tömegeket is. Ezek a közelmúlt és a közeli jövő tüntetői, a fejük felett 2,3 milliárd forintnyi világító okostelefont lóbáló “protest-fiatalok”, akik vélelmezhetően a kelleténél kevesebbet tanultak a népbiztosokról, Szamuely Tiborról és Kun Béláról és el sem tudják képzelni azt, hogy jelenlegi szónokaik a Tanácsköztársaság vezéreinek köpönyege alól bújtak elő – pedig csak G. Balázs és V. Zsolt jellegzetes fizimiskáját kellene alaposabban szemügyre venni.

Tisztelt képviselőtársak, kedves vendégeink!

1920 júniusa és 2004. december után 2014. decemberében – ismét külföldi segítséggel – nyílegyenesen haladunk a harmadik Trianon felé. El kell döntenünk, hogy hagyjuk-e magunkat újfent eltiporni, vagy képesek vagyunk-e, hajlandóak vagyunk-e közösen fellépni és megállítani a reinkarnálódott Lenin-fiúkat? Engedjük-e, hagyjuk-e, hogy Fő terünk, vagy a Kossuth-tér Majdanná változzék?

Engedjék meg, hogy a 10 évvel ezelőtt zajlott népszavazásra emlékezvén felszólalásomat Sütő András marosvásárhelyi író azon mondataival fejezzem be, melyekkel 2004. december 16.-i képviselő-testületi ülésen elhangzott gondolataimat zártam: “Ha porból lettünk is, emberként meg nem maradhatunk az alázat porában. Meg nem maradhatunk.”

4 hozzászólás

  1. D.Magdi szerint:

    Képviselő Úr!

    Tisztelettel és érdeklődéssel olvasom bejegyzéseit, de ez utóbbi bejegyzését olvasva be kell valljam: nem értem teljesen.
    Ha másfél millió ember ki is áll Orbán politikája mellett, de azt se az EU se Amerika nem nézi jó szemmel, akkor elegendő pár ezer anarchista,akiket az EU és Amerika támogat! Én ugyan ki nem megyek tüntetni Orbánért, és megtiltanám a vejemnek is!
    És elvégre miért is kellene? Három demokratikus szavazás Orbánnak adott bizalmat. Sajnos, aki a húsos fazék közelében van, annak mindig több jut…, ezt mindenki tudja, mintahogy azt is, hogy mindennek van határa…. Sajnálnám, ha egyre-másra derülne ki a fideszes honatyákról, hogy “vaj van a fejükön”….
    Egy nagy csalódás lenne nekem és még sokaknak! De minden gyanúsítgatás, ál hír és részben való hír ellenére, a FIDESZ_KDNP számos értékes dolgot mentett meg, hozott létre, ez vitathatatlan.
    Az, hogy a netadó ellen tüntetők ideológiai alapon Kun Béla utódainak tekinthetők? Hát, gusztus dolga…Szerintem semmi ideológiai alapja nincs a tüntetőknek: csak az, hogy “Orbáán, takarodj!!!”. Ez inkább tekinthető egy veszélyes dührohamnak, amit egy át nem gondolt törvénytervezet generált, és minden további át nem gondolt törvénytervezet generálni fog…
    Higgadtabb és mérsékeltebb tempójú törvénykezés, kiegyensúlyozottabb belpolitikát teremthetne…

  2. dr Fenke Ferenc szerint:

    Kedves D. Magdi!
    Bár – részben – félreértett, írását köszönöm. Kérem, olvassa el jegyzetemet /felszólalásomat/ még egyszer, figyelmesen: nem a netadó ellen tüntetőket, hanem önjelölt vezéreiket neveztem Kun Béla utódainak.
    Tisztelettel
    dr Fenke Ferenc

  3. Gábor szerint:

    Döbbenetes és fájdalmas.
    G.

  4. dr Fenke Ferenc szerint:

    Kedves Gábor!
    Okulásul gyakorta szoktam olvasgatni a “hiszteroliberális” (copyright: Gyurkovics T.) “magyar” “ellenzék” internetes oldalait. Engedje meg, hogy megajándékozzam az egyik, imént talált “gyöngyszemmel”:
    “Ki nem szarja le Trianont? Még a 40 éve a földben porladó dédapám is maximum pólyás baba lehetett akkor, amikor történt. Nekem a magyarul beszélő román is ugyanolyan román, mint a bukaresti”. (“A magyar sport egész jól járt a bevándorlókkal” ORIGO komment : Billy Pilgrim, 2015., január).
    Talán e sorok olvasásakor érthetjük meg, e gondolatok nyomán érhető tetten az, hogy mi okból tartunk ott, ahol…