Néhány gondolat a tüntetőkhöz

“Évtizedek óta elhallgatott tény, hogy az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége, messze túllépve hatáskörén a magyar belpolitikát alakító tevékenységet végez, megsértve ezzel a diplomáciában elfogadott be nem avatkozás elvét, valamint az ország szuverenitását. Magyarország független, demokratikus ország, az Európai Unió tagja, ami még elfogadhatatlanabbá teszi a nagykövetség szerepfelfogását. A magyar külügyminiszter által is hangoztatott eszmék és értékek nem jogosítják fel az amerikai nagykövetet és a külügyminisztert arra, hogy rendszeresen kioktassák a mindenkori magyar miniszterelnököt. (…) Az USA a világ sok részén rendszeresen semmibe veszi az emberi jogokat, olajért, ezért-azért diktatúrákat támogat és mindenkor kíméletlenül fellép birodalmi érdekei védelmében. A 2011. december 31.-én elfogadott új honvédelmi törvény értelmében az amerikai kormány bárkit, bárhol megfigyelhet, letartóztathat, és ehhez alaposabb indokolás sem kell.” (Tóth Gy. László, 2012)

“Az amerikaiak nyomásgyakorlásának legújabb okaként a következő évek magyar hadügyi beszerzése is felmerülhet. Ugyanis új helikoptereket, szállító repülőgépeket, harckocsikat, kézifegyvereket és rövidhullámú rádiókat kell vásárolnia az országnak. Elképzelhető, hogy az amerikai hadügyi lobbi nem akar úgy járni, mint az első Orbán-kormány idején, amikor nem amerikai, hanem svéd vadászgépeket választottunk. Ám az a vélekedés is tartja magát, hogy az amerikaiak a Paksi Atomerőmű két új blokkjának orosz megépítése miatt neheztelnek, hiszen korábban amerikai cég is érdeklődött az üzlet iránt. Csehországban állítólag Petr Necas kormányfő tavalyi lemondását ugyancsak az amerikaiak érték el, mivel az oroszok voltak az esélyesei annak a közbeszerzésnek, amelyet az atomerőmű-építésre írtak ki. Az Egyesült Államok nyomásgyakorlásának az Oroszországból induló és Ukrajnát elkerülő Déli Áramlat földgázvezeték megépítése is oka lehet.” (Magyar Hírlap, 2014. november 19.)

“A jelek szerint egzisztenciális kérdéssé vált a hazaárulás. Ez a fogalom azt jelenti, hogy valaki anyagi ellentételezésért cserébe külföldi érdekeket szolgál. (…) Nem véletlen ugyanis az események láncolata, a kitiltási botrány és André Goodfriend amerikai ügyvivő ténykedése például a demonstrációk tekintetében. Amerika összemossa a tényeket, a nyugati sajtó pedig teret enged ezeknek az értelmezéseknek, mindez egy irányba mutat: számukra elfogadhatatlan az Orbán-kormány, az idei kétharmados választási eredmények pedig egyáltalán nem számítanak. Új vezetést akarnak az ország élére.” (Földi László titkosszolgálati szakértő, 2014. november)

“Nem lesz itt nyugi!” (Heller Ágnes filozófus, 2014. április 8.)

2 hozzászólás

  1. D.Magdi szerint:

    Csak remélni lehet, hogy a magyar emberek többségének van családja, munkája, ezért nekik a jelenlegi Kormányt és Orbánt szapuló durva és mocskos aknamunka nem lesz csábító!

    Azok pedig, akiknek se családjuk, se munkájuk vagy ami még rosszabb, hogy van ugyan családjuk, de nincs munkájuk, valóban reményt kell adni.
    Reményt arra, hogy felhalmozott források nélkül is van lehetőség tisztességes munkát végezni. Mert ma az van, hogy lúzernek van kikiáltva, aki nem elég “ügyes”.
    Az az ügyes, aki semmiből is pénzt csinál, akinek egyszer csak hirtelen jobbra fordul a sorsa és nem azért, mert eltalálta az öt számot a lottón!
    Most még a korrupciós ügyek és egyéb gazdasági bűncselekmények esetén a mérleg a bukott baloldalként emlegetett és a sárga földig lejáratott baloldali politikusok oldalára billen. A nemzetellenes ténykedésekről nem is szólva.
    De ha folyamatosan azt látja-hallja az ember, hogy a kormánypárti politikusok szinte futva menekülnek a kínos kérdésekről elöl vagy netán nem is nyilatkoznak, vagy a szokásos időben, szokásos módon tett vagyonnyilatkozatokban “véletlenül” kimaradt egy-egy több tízmilliós ingatlan, vagy át nem gondolt kérdések és társadalmi vita mellőzésével hozott döntések születnek, akkor ez jó táptalaja lesz annak, amit a filozófusnő mondott:”Nem lesz itt nyugi!”
    Józan ésszel, tiszta szívvel nem hagyhatja egyetlen magyar ember sem, hogy magyar ember sorsáról ne magyar emberek döntsenek!
    Most azt mondják, hogy egy mandátumon múlik, hogy a FIDESZ kátharmada meglegyen! Arra senki nem gondolt, hogy ha ez az egy mandátum nem a Fideszé lesz, akkor ez egy mandátum birtokosa korrumpálható lesz?
    Persze nem! A ballib sajtó szerint csak egy lényeg:Orbán-hataloméhségét kell fékezni. Én ahogy láttam, Orbán nem hatalom éhes, hanem fáradt. Eltűnt belőle a derű, a fiatalos jókedv. Minden nap úgy kel fel és tér nyugovóra, hogy szidják, hogy ő az oka minden bajnak akár Európában, akár Amerikában.
    Jó-e kétharmad? Talán nem is annyira jó, mert akkor talán nem lenne mivel heccelni az embereket! Ugyanakkor erőt és hitet adnak Orbánnak, hogy dolgozzon tovább!

    • dr Fenke Ferenc szerint:

      Kedves Magdi!
      A mai parlamenti közvetítések összefoglalójának megtekintését követően alakult ki az a vélekedésem, hogy a “durva és mocskos aknamunkának” (copyright: D. Magdi) az ellenzéki pártok háza táján is valahonnan akadt forrása: az MSzP, a Jobbik házon belüli ócska és pökhendi zavarkeltése kristálytisztán leképezi az utcai megmozdulások szellemiségét. Világosan látni, hogy nekik már semmi sem drága, semmi sem szent: a hazájuk sem…attól teljesen függetlenül, hogy a jelenlegit le- vagy felváltó kormányzó erő nincs a magyar ugaron… keserű szívvel kell tudomásul vennünk, hogy a magát nemzetinek deklaráló Jobbik súlyos mértékben félreismeri a helyzetet, ugyanis nincs tisztában azzal, hogy egy előre hozott választás és a “vesszenorbánozás” nem az ő malmukra hajtja a vizet, attól teljesen függetlenül, hogy Baló György és Baló Györgyné Morvai Krisztina röhög a markába…
      Ami pedig a kormánypárti önpusztító néphergelést illeti, maximálisan egyetértek Önnel.
      Tisztelettel
      dr Fenke Ferenc