Zoltnerek és zongorák


Önkormányzati képviselőként kaptam meghívót a Pesti út 474. szám alatt lévő ZONGORATEREM meglátogatására.

A meghívó új és használt zongorák, zongorák gyártásának, felújításának, javításának, hangolásának, illetve azok megtekintésének lehetőségét kínálta.

Az alkalommal több okból is élni kívántam: egyrészt azért, mert tudomásomra jutott, hogy a Liszt Ferenc zongoraszalon tulajdonosai, Zoltner Rudolf és neje marosvásárhelyi származásúak, ráadásul gyermekeink osztálytársak a Gregor József Általános Iskolában, na meg előbb-utóbb szeretnénk egy pianínót vásárolni, hátha majd nejem, vagy gyermekem – ragyogóan zongorázó Édesapám ösztönzésére – megtanulna zongorázni…

Riz Levente polgármester úrral érkeztünk tehát a helyszínre, ahol már egyszerre több, a Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola növendéke adott számot zongora-tudásáról.

A szalon tulajdonosa messzemenő részletességgel és különleges szakma-szeretettel vezette fel a zongorák és pianínók bel- és külvilágát:

…és a nagyszerű zongorák kipróbálásának lehetőségét – zenész – polgármesterünk se hagyhatta ki:

…és bár ez itt és most nem a reklám helye, engedjék meg, hogy – saját tapasztalatomból – minden kedves rákosmenti barátomnak őszinte szívvel ajánljam e nagyszerű zongoraszalon meglátogatását! (fotók: Kili Tamás)

.