A 2014. március 20.-i képviselő-testületi ülés

Rákosmente Képviselő-testülete ma délelőtt a 2014. évi országgyűlési választások előtti utolsó rendes ülését abszolválta. Az ülés bevezetőjében Riz Levente polgármester úr – leköszönő országgyűlési képviselő – négy parlamenti évének eredményeiről, előterjesztések és módosító indítványok formájában tetten érhető személyes sikereiről, munkájának számos, a XVII. kerület számára milliárd forintokat jelentő hozadékáról adott számot. Képviselői beszámolójának csattanója volt, amikor bejelentette, hogy minden jel arra mutat, hogy zöld utat kap Rákosmente régóta dédelgetett terve: a Népkert mellett megépítendő Sportcsarnok. A testületi ülésen bemutatott polgármesteri prezentáció szenzációs épülettervei nyilvánosak. A multifunkcionális, földhővel és napenergiával fűtendő és működtetendő, 1500 főt befogadni képes Sportcsarnok energetikai költségei a korszerű technika okán három éven belül megtérülnek.

Az ülés napirendi pontjait a képviselőktől elvárható lehető legnagyobb hatékonysággal megtárgyaltuk.

Napirend után Lukoczki Károly, a szocialisták, meg liberálisok, meg a Gyurcsány-párt, meg még ki tudja, miféle szerzetek és társaságok rákosmenti országgyűlési képviselő-jelöltje részben felolvasást tartva felszólította Dunai Mónikát, a Fidesz és a KDNP jelöltjét arra, hogy programjaikat ütköztetendő szálljon véle nyilvános vitába… Jelöltünk a lehetőséget mérlegelve röviden és igen határozottan rávilágított, hogy részünkről az értelmetlen vita, a személyeskedés és vagdalkozás helyett az eredményeink beszélnek.

Jelen sorok írója ezt követően kért szót. Megemlítettem, hogy az MSzP országgyűlési képviselőjelöltjét és az Ő, valamint önkormányzati frakciójának vitára való készségét egyaránt tisztelem és becsülöm, de…

Naponta, hetente, havonta halljuk és tapasztaljuk, hogy valahányszor arra lehetőségük adódik, szocialisták és liberálisok harsányan emelnek szót a “kirekesztés” ellen. Itt és most nyilvános vitára hívták, szólították a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő-jelöltjét úgy, hogy ugyanakkor egy laza csuklómozdulattal söpörtek le a vita virtuális asztaláról a XVII. kerületben már akkreditált további 12 országgyűlési képviselő-jelöltet… hogy is van ez?… hogy is állunk akkor végül is, most is és mindörökké a “kirekesztéssel”, kedves Magyar Szocialista Párt?

Fenti – nyilvánosan feltett – kérdésemre válasz azóta nem érkezett.

.