A huszonkilencedik játszótér

2013. szeptember 6.-án kora délután használatra átadtuk a Ferihegyi út 84. mögötti téren elhelyezkedő új játszóteret…

Beszédében Polgármester úr kiemelte: 2006 (a Fidesz-KDNP városvezetés regnálása) óta ez az általunk felújított vagy újonnan épített 29.!

Jómagam is szólásra “emelkedvén” elmondtam, hogy itt, a valamikor valóban játszótérként funkcionált pusztaságon tavaly ősszel még két leharcolt pingpongasztal, valamint egy életveszélyesen lengedező hinta váza képezte a környező tömbházakban élő gyermekek kültéri játéklehetőségeit. Akkor, amikor egyik fogadóórámon a környéken élő anyukák kerestek meg a játszótér rehabilitációjának igényével, még nem igazán tudtam, hogy egy ekkora beruházást egyéni képviselői keretemből miként is lennék képes “kigazdálkodni”… majd elkezdtem “fogamhoz verni a garast”, 2012.-es büdzsémből előre megfontolt szándékkal e célra jelentős összeget “félre tettem” és áthoztam az idei évre, majd, amint láttam, hogy spórolási technikáim ezt lehetővé teszik, zöld utat adtam a beruházásnak… így valósulhatott meg – egyedülálló módon, kizárólag egyéni képviselői keretből, központi költségvetési pénz nélkül – mindenki örömére az, amit itt és most látunk.

A környéken lakók részéről – a játszótér megóvásának igényével – felmerült egy zárható kerítés megépítése is. Az átadáson elmondtam, hogy egy soha nem létezett kerítés helyett egy létezőt építeni itt és most aránytalanul és vállalhatatlanul megnövelte volna a költségeket és az egyébként is kizárólag a kutyákat tartja távol, de a pajkos tizenéveseket, a macskákat, a madarakat soha. Így tehát egyelőre vegyék át szeretettel, használatba az új játszóteret a környék kicsinyei és amennyiben a kerítés-nélküliség kezelhetetlenné válik, a következő évi egyéni képviselői keretemből megpróbálok egy erre a célra felhasználható összeget elkülöníteni…addig is: jó játékot kívánok és vigyázzanak magukra!

(Fotók: Váradi Eszter)

.