A magyar beteg (75.)

Orvost szinte sosem láttam kezet mosni”…szól a Népszabadság nevet viselő újság internetes változatának egyik mai szalagcíme. Az írás egy súlyos – autoimmun – betegségben szenvedő fiatal nő kórházi tapasztalatait ecseteli, mely tapasztalatok végkövetkeztetése, hogy betegeink utóbbi időben feltűnően megszaporodott kórházi fertőzései a higiénés követelmények be nem tartásából adódnak…

Az írás értékelését Nyájas Olvasóra bízom.

Itt és most engedtessék meg csupán annyit megjegyeznem, hogy a politikai baloldalnak – Sztálin elvtárs óta – az egészségügyiek ellen való folyamatos hadviselését számos alkalommal szóvá tettem: először mintegy 30 évvel ezelőtt, amikor bizonyos Csendes Csaba nevű újságíró tartotta fontosnak a magyar orvosokra nézve súlyosan dehonesztáló írást közölni az akkor Miskolcon megjelentetett kommunista napilapban. Csendes – azóta állítólag valamelyik katolikus rádió szerkesztője –  írására adott válaszom szocialista berkekben nem aratott osztatlan sikert, de túléltem.

Az pedig, hogy a Népszabadság által most megszólaltatott páciens mikor és hányszor látott orvost kezet mosni minden kétséget kizáróan jelentőséggel bírna akkor, ha nem lennénk kristálytisztán “képben” említett újság “objektivitását” illetően.

2 hozzászólás

  1. preziX szerint:

    Aki egészségügyben dolgozik, az tudja mi a helyzet. Aki meg nem, annak eléggé ijesztő képest fest a hivatkozott újságcikk.
    Furcsának tartom ,hogy mindig akkor kerülnek elő ilyen hangulatú cikkek a botrányra éhes sajtókból, amikor éppen fizetés emelést kapnak az egészségügyisek.
    Nem csodálkoznék, ha a pedagógusok fizetés emelésekor majd a tanárok körüli szintén furcsa esetekről számolnának be a bulvárlapok!

    • dr Fenke Ferenc szerint:

      Igen, kedves preziX, én is így látom…egyébként az ominózus írást Népszabóék valami miatt majomszerű fürgeséggel leszedték honlapjukról…lehet, hogy olvasták jegyzetemet…?