“Miheztartás végett…”

Közel két éve, 2011. szeptemberében írtam hasonló címmel jegyzetet.

Annak idején azt mertem szóvá tenni, hogy egy nemzetközi labdarúgó-mérkőzésen (Moldávia-Magyarország), a lelátón bukaresti román “szurkolók” által elhelyezett kb. 2 x 20 méteres “transzparensek” hozták a művelt világ tudomására, hogy “Gyűlölünk titeket” “szar Magyarország”. Írásom vezérmotívuma az volt, hogy fenti tettet szankcionálni kell (nem szankcionálták), illetve az, hogy amennyiben hasonló eset példának okáért Izrael válogatottjának fellépése kapcsán fordulna elő, azt, úgy-e, szankcionálnák? (Igen, előfordult és szankcionálták, egy nem tudni mi okból és kik által Budapestre szervezett Magyarország-Izrael mérkőzésen néhány “szurkoló” által bemutatott ostobaságot követően a nemzetközi szövetség döntése nyomán éppen Románia ellen voltunk kénytelenek “zárt kapus” világbajnoki selejtezőt játszani. Az eredmény ismert.) Fent említett írásomat és az abban megfogalmazott vélekedésemet egy ismert baloldali internetes portál – és annak medwe fedőnevű blogbetyára – “kapta fel” és tette közhírré. Jegyzetem a balliberális percemberkék körében “kiverte a biztosítékot”, a mindenhez értő “kanapé-kommentelők” közel 50 – többségében mellbevágóan primitív – beírását azóta sem töröltem.

Mindez akkor jutott eszembe, amikor a székely hegymászó, Erőss Zsolt tragikus halálát követően, főként a meggyőződéses balliberális szavazók által használt internetes felületeken (Népszabadságonline, index.hu) közzétett megjegyzésekkel szembesültem. A beírások zöméből árad a kegyeletsértő ostobaság, az agresszivitás, az irigység, a rosszindulat. Miheztartás végett íme, néhány szemelvény:

“Mi a lépfenének ment oda? Mászná meg a Kékest, talán abba nem pusztulna bele! Szerencsétlen balek, kinek akar bizonyítani?”

“Pökhendi kivagyiságból megint felment egy tök értelmetlen útra.”

“Mióta magyar állampolgár? Bevándorló ‘nemzeti’ celeb, mint Vidnyánszky. Menjenek vissza oda, ahonnan jöttek. Havat rá!”

Fenti idézeteket azért teszem közzé, hogy minden kedves olvasóm “világosodjék meg” –  amennyiben eddig nem lett volna tisztában azzal, hogy kikkel állunk szemben. Attól függetlenül, hogy a szociálliberális indulatok egy szerencsétlenül járt alpinista halála kapcsán “szökkentek szárba”, miheztartás végett tartom fontosnak utalni arra, hogy mi vár ránk, amennyiben 2014-ben az a politikai formáció jutna hatalomra, melynek szekértábora – ne legyenek illúzióink: 99 %-ban – országos, nemzeti és emberi kérdésekben ugyanúgy érez, mint fenti gondolatok tulajdonosai.

7 hozzászólás

  1. preziX szerint:

    Fentiekben megtisztelően azt írta “gondolatok tulajdonosai”…
    Képviselő Úr!
    Ezek nem gondolatok, csak fröcsögések, amelyek sötét lelkek kipárolgásai.
    A hegymászó halála kapcsán a világhálón keringő vélemények között vannak gondolatok is, és az életben úgy van, hogy mindenki megtalálja azt akit, vagy azt, ami hozzá való, neki való.
    Nem akarom elhinni, hogy a neten fröcsögők alapján reprezentatív-mintaként lehetne megítélni a közelgő választások eredményét, de ahogy nézegetem itt az írásait, sajnos előbb vagy utóbb igaza lett…
    Én szociáldemokrata vagyok, de ettől még sajnálom a hegyen életét vesztett sportembert, mert ember volt, magyar ember volt, szerette a hazáját és a családját, és nekem ennyi elegendő annyi ahhoz, hogy honfitársamnak tekintsem.
    A politikáról meg csak annyit, hogy most már kezd nevetségessé válni, hogy mindenért Orbán Viktor a hibás…, ezt azért csak többen látjuk, mint ahányan a bukását kívánják. A lényeg, hogy
    “Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! “-ahogy a miniszterelnök úr szokta mondani.

  2. dr Fenke Ferenc szerint:

    Kedves PreziX!
    Figyelemre méltó sorait olvasván egy régi mondás jutott eszembe: “Aki soha nem próbált meg egyetlen csúcsra sem feljutni, annak nincs joga elmarasztalni azt, aki onnan lezuhant…”
    Üdvözlettel
    dr Fenke Ferenc

  3. Miguel szerint:

    Tisztelt Képviselő úr!
    Az nem fordulhat elő, hogy az Ön által említettek kerüljenek hatalomra, ugyanis abba Magyarország belepusztulna.
    Kapcsolódom az előttem szólóhoz: hajrá Magyarország, hajrá magyarok, hajrá Fidesz, hajrá KDNP!
    Miguel

  4. krupánszki teréz szerint:

    Kedves Doktor Úr,kedves Feri!

    Maximálisan egyetértek a “Miheztartás végett” c.jegyzeteddel,és az ahhoz hozzászólók véleményével.

    Szeretem a honlapodat,mert itt mindig az aktualitásnak megfelelő,józan,reális értékítéletekkel találkozhatok.

    Üdvözlettel:Teréz

  5. Fejér Gyula szerint:

    Nagyon klassz a honlapod, gratulálok hozzá!

    Üdv. Gyuszi