Lehitelminősíttettünk 2.

” A hitelminősítők lépésére akkor került sor, amikor azt a gazdaság teljesítménye nem igazán indokolja: jövőre a magyar büdzsé hiánya három százalék alatt lesz, amelyre uniós csatlakozásunk óta nem volt példa, s mindössze hét uniós tagország tudja majd produkálni ezt a mutatót. Jövőre ráadásul tovább csökkentjük a Gyurcsány-érában jelentősen felhizlalt államadósságot.

De akkor miért került sor a globális elemzők lépéseire? Mert az Orbán-kormány csípi a nemzetközi befektetői körök és a pénzvilág szemét nemzeti érdekeket szem előtt tartó politikájával, s nem tudják megbocsátani a válságadókat! Ezért le akarják térdeltetni a kormányt, s közvetve az országot. A hitelminősítők eszközök arra, hogy olyan helyzetet teremtsenek, amelyben a valutaalappal folyó tárgyalásokon más esélye nem marad a magyar tárgyalódelegációnak, mint hogy olyan megállapodást köt, amilyet az IMF diktál.

Nehéz időszak elé néz a kormány! Januárban ül az asztalhoz a valutaalappal és az unióval. Kérdés, mit akarnak letolni a torkán, mert újabb, súlyos méretű megszorítást már nem bír el a társadalom. Mert már kivérzett!”

Csákó Attila, Magyar Hírlap, 2011. december 23.

Bár látni ugyan nem láthatunk, de legalább beszéljünk tisztán: sem összeesküvés-elmélet, sem kifejezett üldöztetési mánia nem szükségeltetik annak felismerésére, hogy valakik, valami miatt az életünkre – a magyarság életére – törnek. Azt, hogy kik és mi miatt, addig nem fogjuk tudni megfejteni, amíg nem vagyunk (leszünk) tisztában azzal, hogy kik is azok a globális elemzők, kik azok a hitelminősítők, kik is azok a befektetői körök, ki is az a pénzvilág, kik is azok a piacok? MEG KELL TUDNUNK, hogy kik is – egészen pontosan – azok, akik életünkre törnek és ezt mi okból teszik?

Kereszténydemokrataként kérdezem ezt - válaszra várva – Jézus Krisztus, József galileai ács fiának születésnapja előtt 24 órával.

.